foto

Rosa Salazar

  • nar. 16.7.1985 (34 let)
    Washington, District of Columbia, USA

Biografie

Rosa Bianca Salazar (narozena 16.7.1985) je kanadsko-americká herečka. Je známá především z rolí Zone DeHaven ze seriálu Famílie nebo jako sestra Maria ze seriálu American Horror Story: Murder House. V roce 2015 ji budeme moci vidět v dalším filmu ze série Divergent - Insurgent, kde ztvární postavu Lynn. Ve filmu Maze Runner: Scorch Trials ji budeme moci vidět v roli Brendy.

Od útlého dětství si přála stát se herečkou. Po nabytí dospělosti se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala jako bavička v americkém, komediálním, internetovém serveru CollageHumor, na kterém se objevilo několik jejích skečů.

V roce 2009 se přestěhovala do Los Angeles, kde uspěla na castingu dvou úspěšných, televizních seriálů American Horror Story: Murder House a Famílie.

Jirikz

Herecká filmografie

Filmy

2020 No Future
Pink Skies Ahead
2019 Alita: Bojový Anděl
2018 Básník ze školky
Labyrint: Vražedná léčba
V pasti
2017 CHIPS: Bláznivá hlídka
Good Crazy
2015 Labyrint: Zkoušky ohněm
Night Owls
Rezistence
2014 Jamesy Boy
Pařba v Mexiku
Submerged
The Pro (TV film)
2013 Boomerang (TV film)
Království lesních strážců

TV seriály

2020 Brand New Cherry Flavor (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2019 Undone (TV seriál)
That Halloween Night (S01E08)
The Wedding (S01E07)
Prayers and Visions (S01E06)
další epizody (8)
Star Trek: Short Treks (TV seriál)
The Trouble with Edward (S02E02)
Big Mouth (TV seriál)
Žebříčky (S03E08)
2018 Big Mouth (TV seriál)
Temná strana prsu (S02E08)
American Horror Story (TV seriál) - a.z.
Return To Murder House (S08E06) - a.z.
2017 Big Mouth (TV seriál)
Porno dimenze (S01E10)
Rekviem za mokrý sen (S01E07)
2016 Muž hledá ženu (TV seriál)
Balloon (S02E10)
Eel (S02E09)
Fuse (S02E08)
další epizody (6)
2015 Hunt the Truth (TV seriál)
2013 Tim and Eric's Bedtime Stories (TV seriál)
Zdravím, dámy! (TV seriál)
Pool Party (E05)
Tělo jako důkaz (TV seriál)
Oko za oko (S03E05)
2012 Ben a Kate (TV seriál)
Sketchy (TV seriál)
Stevie TV (TV seriál)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Zrození (S01E11)
Den otevřených dveří (S01E07)
Halloween 2/2 (S01E05)
další epizody (4)
2010 Famílie (TV seriál)
Zákon a pořádek: Los Angeles (TV seriál)
2009 Old Friends (TV seriál)
2006 CollegeHumor Originals (TV seriál)

Hudební videoklipy

2019 Dua Lipa - Swan Song (hudební videoklip) - a.z.

Režijní filmografie

Filmy

2017 Good Crazy

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Good Crazy

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(23)