Reklama

Reklama

Vražda jeho rodiny byla smrtící hovadina. Krvavá cesta za pomstou... Poté, co byla snoubenka Jompy Tormanna včetně celé rodiny a všech svatebních hostů zastřelena gangem zabijáků, se Jompa Tormann probouzí na nemocniční posteli. Vyhledá pomoc mistra bojového umění pana Handjagiho, aby začal svou cestu za pomstou proti všem, kteří se podíleli na masakru. Jednoho po druhém škrtá Joompa ze svého seznamu "smrti", dokud nenaplní svou pomstu vraždou toho posledního, vůdce gangu Papa Bulji. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Dříve než Bulja jsem videl Dead Snow od Wirkoly. Tam jsem se zasmál náramně. Navíc. Tam mi ta norština ani tak moc nevadila. Tam ji moc nebylo a dalo se to. Navíc jsem to měl s českýma titulema. Ale Bulja koukat a poslouchat v norštině, která je pro mě neskutečně nezáživná, číst si do toho anglické fekální termonukleární titulky a všechno si to šrotit v hlavě je naprosto neskutečný počin, za který jsem hrdý. Kill Buljo je úchylarna na druhou. Ruce, hlavy, půlky těla... všechno tu lítá. Šíleně mě dostala perforace hlavy od těla pomocí měřidla tlaku.. to je vychytávka jak blázen. No prostě totální krávovina. Když ale máte rádi úchylnost, fekálie, sprosté nadávky a holdujete šílenému norskému jazyku tak do toho jděte. Caradina ani Turamnovou tu nenajdete ale Henriksen s Wirkolou v hlaví roli jsou prostě hustí :D ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých vtípků (spočítal bych na prstech obou rukou) a několik vtipných scének (to bych asi spočítal na prstech i jedné ruky). Na některých scénkách a tricích si dali záležet, ale tady jakékoli plusy končí. Herecky špatný, scénář prakticky o ničem, kamera přímo bolí sledovat. Zkrátka i Wirkola musel nějak začínat. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I čuňárna se musí umět natočit. Na jednu stranu nechutné, na druhou jsem čekal větší odvaz neznající tabu. Nakonec ze všeho vyšla nevtipná slátanina s vulgárním slovníkem. Hvězdu dávám za hudbu, která se mi líbila, nejen tradiční, ale především punková a metalová. Zejména šlapací severský black trash při honičce na skútrech sedl jak p...l na hrnec. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Po tragickém fotbalu jsem potřeboval nějakou stupidní komedii. Jasně, není to žádný oskarový intelektuálský humor, ale mě to fakt bavilo! Oproti americkým parodiím to dávalo smysl jako celek (dost povrchní, ale dávalo), a hlavně to neobsahovalo trapný popkulturní vsuvky na reality show, který tu nikdo nezná a na celebrity, po kterých za rok ani pes neštěkne. Jasně, chvílema to bylo dost fekální (zvlášť věštkyně byla přes čáru), ale jinak to bylo dost invenční (měřič tlaku kolem krku! :D ) a vtipné. Reflexy žádné. Vypadá to na nespavost. Vyjmout apendix análně. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film staví na nadsázce a na obhroublém humoru, který místy sklouzává k samoúčelné nechutnosti (scéna u věštkyně). Jeho předností je to, že se naváží do řady témat, na něž nám současní mocipáni dovolují mít pouze oficiální, propagandou šířený názor: emancipace žen, homosexualita, mentálně postižení jedinci, národnostní menšiny. V dnešní době prolezlé politickou korektností je to celkem příjemná protiváha brainwashingu, jemuž nás vystavuje neomarxistická skvadra, která nyní v podstatě už ovládá Evropu, o USA ani nemluvě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Kill Buljo je první celovečerní film režiséra Tommyho Wirkoly. (ČSFD)
  • Film byl natočen s rozpočtem 150 000 amerických dolarů. (ČSFD)

Reklama

Reklama