Reklama

Reklama

Malý Francois vidí svou rodinu naprosto idylicky. Z krátkých vyprávění si v představách složil i romantickou minulost rodičů. Jediné, co nezapadá do této iluze dokonalého štěstí, je stále častější výraz zklamání v otcových očích, když se na Francoise dívá. Až v den svých patnáctých narozenin se Francois dozví pravdu. Nepřikrášlenou dětskou fantazií nebo lží. Nic není tak idylické, jak si vysnil, a minulost jeho rodičů je mnohem temnější, než se na první pohled zdá. Tíží je tajemství, které nikdy nemělo být vyzrazeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

saillor 

všechny recenze uživatele

Nejsilnějším vjemem z filmu pro mě asi bude několikrát se opakující a celým snímkem prolínající skok do bazénu, což se obávám, že není úplně v pořádku. Příběh byl vcelku působivý, ale nějak jsem se za celou dobu nedonutila ho spoluprožívat, tudíš mě příliš nezasáhl. Neumím pojmenovat, kde se stala chyba, možná je na mém přijímači... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Francúzky film sa snaží vyrozprávať v podstate jednoduchý príbeh až príliš zložito. Striedať tri roviny príbehu už vyžaduje trošku zručnosti, ale hlavne silný príbeh. Nemohol som sa ubrániť dojmu, že rovina zo súčasnosti bola zbytočne navyše a právom dostala najmenej priestoru. Prevažná časť filmu sa odohráva počas 2.svet. vojny, ale režisér sa všetkým scénam, ktoré by túto dobu pripomínali šikovne vyhol. Možno pre rozpočet, možno z iných dôvodov, ale niečo mi tam chýbalo. Skôr na jedno pozretie. 60%. ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Příběh je hodně zajímavý a silný, jen ten způsob vyprávění - tj. skoky v čase podobné jako v EDITH PIAF - je malinko nešťastný a zhoršolval orientaci v ději. Nicméně i tak jsem si film docela užil a potěšil rovněž osobní účastí režisér Claude Miller, který si svůj film na festivalu uvedl a odměnou mu bylo vyprodané kino. // FFF 2007 ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená záležitost. Sága židovské rodiny z Paříže od r. 1936 do 1985. Chvílemi složité, střídání časových rovin. Hudba-Zbigniew Preisner se nezapřel ve svém původu, přizval i legendárního Josefa Skrzeka z SBB. Kameraman se vyřádil. "Ztrátu své rodiny přežil, ztrátu psa nikoliv". O ději těžko něco napsat, musí se vidět. ()

giaruj 

všechny recenze uživatele

Film ponúka akýsi dej v deji. Nejde o tradičnú formu retrospektívy, ikeď k nej smeruje. Znova o niečo netradičnejší pohľad na vyrozprávanie trpkých osudov z čias 2. svetovej vojny. Divák odhaľuje postupne tajomstvom, stáva sa jeho súčasťou, ale, čo je príjemné na tomto filme, do poslednej minúty nevie, kedy nastal ten hlavný bod zlomu rodinnej tragédie. Vo vzduchu ostane visieť veľa nezodpovedaného, ale aj veľa zodpovedaného. Veru, nikto si nemôže vybrať dobu a okolnosti do ktorých sa narodil. Záverečná paralela so smrťou židov a smrťou domácich maznáčikov veľmi zamrazí...Francúzsky dramatickoromantický pohľad na židovskú otázku. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama