Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (235)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

To se tak jednou spolu sešli genialita a lehká retardace, otevřely si lahvinku dobrého vína a jaly se vymýšlet, kterak zfilmovat profláknutý příběh Tarzana, pána opic - tak, aby byl brutálně legrační ... a zároveň splňoval všechny podmínky rodinného filmu. Pracovaly v dokonalé symbióze, dílo jim šlo pěkně od ruky, noc se blížila k ránu ... a pak se znenadání přihodila ta nemilá věc: Došel jim chlast ... a tím pádem i inspirace. Když se někdy po poledni probudily, cítily se nedobře, bolela je hlava ... a vůbec - byly celé nevrlé a jedna po druhé se dívaly podezíravě a s mírnou nevolí. Poté si přečetly, co sepsaly ... napřed se vyděsily - a následně se pohádaly. Jenomže je tlačil termín, neměly čas a popravdě ani náladu začínat znova od nuly. Tak to s vypětím všech zbývajících sil nějak dodělaly .... v hlavinkách pusto a prázdno - no, jako po flámu ... a odevzdaly - výměnou za tučný honorář, pochopitelně ... a příběh Georga - krále džungle byl na světě. Víte ... myslím, že si měly vyjet na Moravu, pronajmout si sklípek, zamknout se tam ... a nevycházet ven, dokud nebudou mít vypiplané všechny detaily. Takhle má milý George sice slušně našlápnuto - ale málo platné, víc jak na 3* to nestačí. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Miluju Tarzana. Četl jsem ho jako svou první knížku a tak na něj nikdy nedám dopustit. No a Král džungle je celkem zábavná a docela dost zesměšňující (ale ne jedovatě) variace na Tarzana. Pravda je, že spousta věcí v Tarzanovi je nechtěně směšná a nemožná (jeho nadlidské samoučící schopnosti) a mnohdy až trapná (jeho neustálé nechávání naživu zločinců, aby se polepšili) a tak to tady tvůrci všechno použili a udělali z toho nápaditej barevnej srandovní mix. Některé gagy jsou opravdu k popukání (třeba George a jeho tenisky, drcení o strom, anglicky mluvící opičák). Ale pravda je, že trapnosti se úplně nevyhnuli (viz třeba prdící opice). Ovšem vypravěčovy hlášky nemají chybu, a protože to není nijak komplikovaný humor, jedná se o skvělou zábavu pro celou rodinu a ještě lepší pro děti tak do těch desíti let. Navíc opravdu chytlavá písnička nedá vaší hlavě zapomenout, že George of the jungle je jungle VIP. No a musím nechat, že Fraser míval docela i dobrou fyzičku. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Komedie na hranici debility a odpadu. Když jsem se párkrát zasmál a přimhouřim jedno oko (na sledování stačí i jedno) dávám jednu hvězdu. Poslední půlhodina je ale opravdu echt kokotina a lidi, co tohle točej sou dobře po něčem naspeedovaný. Hlavně, že natáčení těchto blbostí je vždy sranda a ještě za to berou velký prachy. Kdo by nechtěl? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser má břišáky, v Africe ztroskotal coby nemluvně, v dospělosti tu poznal roztomilou Leslie Mann a hraje další švihlou postavu, ostatně v natvrdlé poloze ho máme asi nejraději. Fraser nikdy nekopal první ligu, nejvíc se proslavil spolehlivým akčně-drsňáckým Rickem, který bojoval proti Imhotepovi, mumiím a dalším šeredám, ale ještě předtím tvůrci jeho postavy vrhali do výstředních situací. Stejně jako v tomhle dobrodružství, které má solidní tempo a svého času slušně vydělalo. A přesně zapadá mezi potrhlé komedie Carreyho nebo Sandlera, kterým se v druhé polovině 90. let tak dařilo. Výsledek si užijí děti a bez následků ho snesou i jejich rodiče. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější komedie z mládí a i dnes se jedná o velmi dobrou zábavu, ač už časem lehce vyčpělou. Tak jako tak je to ale groteskní blbost, která do diváka láduje jeden vtip za druhým (George visí na liáně uprostřed obrovského údolí, poznávání zločince ve vězení, řvaní do telefonu...). Prostě je to parádní prdel, která ani po několikáté neomrzí. 90% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Opičku Crystal (malpa kapucínska) si jej tréner adoptoval, keď mala len 2,5 roka. V tom čase vraj bola veľmi agresívna, no jemu sa ju podarilo skrotiť. Meno dostala po speváčke Crystal Gale. Obaja spolupracovali dlhých osem rokov v jednej šou, kým sa opičke nepodaril prelom a dostala rolu vo filme George, kráľ džungle. Odvtedy jej hviezda len stúpala. Je držiteľkou zvieracieho Oscara. Videli sme ju už v 25 filmoch, vrátane Vo štvorici po opici (2009), Vo štvorici po opici 2 (2011) či Noc v múzeu (2006) a jej tréner Tom Gunderson hovorí, že je to Angelina Jolie medzi opicami. (krasomama)
  • Exkrementy v džungli byly vyrobeny z bramborové kaše. (veronikajel)
  • Malé opičce, která hrála Georgeho (Brendan Fraser) mazlíčka, museli dát tvůrci kvůli nepřetržité erekci malé bikini z kůže. Ve filmu si jich je i možno všimnout. Uvedl to sám Brendan Fraser v pořadu Grahama Nortona. Na otázku: "Jak se mu pracovalo s opicí?" odpověděl: "Malej zm*d!" (ČSFD)

Reklama

Reklama