Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (633)

Němi 

všechny recenze uživatele

Že by se Disney pod přímým dohledem Pixaru (big boss John Lasseter jako výkonný producent) vracel na místa, která mu právem patří? DreamWorks se pachtí už léta na místě s Dobou ledovou, Madagascarem a Kung-Fu panda byla jen jednookým mezi slepými, Sony stačí pár tučňáků k radosti, a tak by konkurence pro Pixar (byť nepřímá) byla vhod. Bolt je s WALL-E nejlepší animák roku 2008 a možná tím nejlepším, který není pod křídly skákající lampičky celkově. Už úvod připomínající to nej ze současných akčních velkofilmů je nářez. Po něm sic dojde na běžný příběh, ale je natočený s nápadem, několika překvapivými momenty a hlavně s charismatem. Občas se ukáže skvělý (a především konečně nečekaný) vtip, postavy jsou osobité a i když naplňují klasické schéma, nepřipomínají unifikované kolegy od konkurence. Disney se také snad poprvé nezaměřil jen na dětského diváka a pod příběh nacpal hromadu "látky k pozorování" i dospělým, které navíc nesmyslně nevyrovnává nesnesitelný patos a mravní poučení, jak to bylo běžné. Animace je velmi dobrá, nevyrovná se špičce, ale pod lehkou stylizací se toho hodně dá přehlédnout, krom toho postavy jsou rozpohybovány přirozeně a nenásilně. A především - do všech se ihned zamilujete a budete si chtít pořídit morče v kouli a cynickou kočku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě hodně povedenej animák, kterej má všechno co by měl pořádnej animák mít. Má to vcelku poutavý příběh, hodně vtipný hlášky, akci nadupanější než Úžásňákovi a hlavně neuvěřitelný tempo, díky kterému se zkrátka nemáte kdy začít nudit. A i ty rodinná klišé a moralitky tady docela fungovaly. A hlavně je to po dlouhé době animák, kde si najde opravdu každý něco. Děti si užijí příběh s Boltem a Penny, puberťáci nadupanou akci a geniálního křečka (ten by si zasloužil rovnou svůj film), no a dospělí si třeba můžou užít takové to menší pošťuchování do filmového průmyslu a taky tu akci. Prostě Bolt - film pro každou rodinu. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bolt u mňa zabodoval príbehom, postavami, animáciou a aj hudbou. Príbeh ma milo prekvapil a bavil ma až do konca. Čo sa týka postáv a animácie, tam si dokážu hlavný štvornohý predstavitelia získať sympatie divákov (malých aj veľkých) svojimi činmi, alebo vtipom a pekná animácia (ktorá sa stála slušný balík) ich tiež dobre "obliekla". No a to všetko ešte dolaďuje príjemná hudba hudobného skladateľa Johna Powella, ktorý animáky vie (Doba Ľadová, Ako vycvičiť draka, Shrek). Na záver ešte pripomeniem, že skúsený režisér (a zakladateľ) Pixaroviek (John Lasseter - Toy Story, Život chrobáka, Autá), produkoval tento animák a očividne, ako s kvalít vyplýva, znova bol prínosom. Zhrnuté a podčiarknuté, príjemná rodinná zábava pre malých aj veľkých. Obľúbený soundtrack: End Suite. 75% - 4* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ten křeček byl frajer. Takhle ujetého seriálového fandu stříbrné plátno ještě nemělo. Cynická číča byla taky moc fajn a Bolt sympaťák každým coulem. Jeho cesta je sice předvídatelná, ale zato napěchovaná akcí, hláškami a dostatečnou sebeironií, že se u toho budou bavit jak velcí tak malí diváci. A Powelova hudba je zase jednou lahůdková. Všechno bylo jak má být. - Ty si ale roztomilý. Přesně takového křečka jsem měl když jsem byl malý. - ZABIJU TĚ! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nadupaný animák!! Svěží, pohotový, ironický a plný akce! Bolt je vážně roztomilý a ani samoúčelný závěr to tolik nepokazil, jak bývá u Disneyovek zvykem. Nemá to možná taková kouzlo jako Pixarovky, ale svým vytříbeným a sarkastickým humorem všechno dohání. Skvěle nadabováno a New Yorský holub mi hlasem silně připomínal Al Pacina. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama