Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

brutale 

všechny recenze uživatele

Samuel sa zobudil a príjemne prekvapil. V úlohe rasistického policajta, chorobne prísneho otca s armádnymi pravidlami a nadovšetko nepríjemného psychopatického suseda, sa cítil ako ryba vo vode. Škoda, že snímka po druhej tretine nesleduje líniu napätia a slabne pred samotným vyriešením “ susedského sporu“ . Snímka by upadla do zabudnutia, ale nemôžem tvorcom odoprieť, že cez Samuela do mňa vryli pocit, ktorý by som nechcel prežiť na vlastnej koži. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keďže S. L.Jackson kývne takmer na všetko, nie je aspoň pre mňa nejakým ťahákom, aj keď som si vedomý jeho hereckých kvalít. Tu mu to vyšlo a dá sa povedať, že ako "starostlivý " policajt a sused takmer nezlezie z obrazovky a ani z vašej nervovej sústavy. Tvorcovia príliš netlačia na pílu, komplikované susedské vzťahy vznikajú postupne, k záveru gradujú a ak mi niečo vadilo, tak iba úplný záver, kde to skončí ako bežný hollywodsky thriller.To všetko pred nevydareným záverom, je ale kvalitný nadpriemer s dokonalým hereckým koncertom S.L. Jacksona. Slabšie štyri hviezdičky, 70%. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten LaButí režisér mě překvapil svým pro mě nejlepším filmem. Thriller se z toho stává pomalu a nenápadně, napětí graduje, stejně jako potyčky mezi sousedy. Scénář obohacený o požár běsnící v okolí, nemá žádnou trhlinu a psychologie postav už v žádném filmu nebyla dlouho takhle propracovaná. Mám radost, že se po tragické Posedlosti a ještě tragičtějším Rituálu dokázal režisér takhle vzmužit... Patrick Wilson je celkem sympaťák, Kerry Washington jedna z nerozeznatelnejch hezkejch černošek a Samuel L., to už je klasika a tady zářil víc, než v jakémkoliv jeho filmu z poslední doby. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další thriller o zlu, které se zda být nedotknutelné, tentokrát ve formě idealistického a vlsatně po všech směrech vyšinutého policisty. Vše začíná terorem psychickým a končí terorem fyzickým. Typický půrměrný thriller na jedno podívání, kde L. Jackson docela potěší ale naskriptovaný scénář vypointovaný do přepísklého finále už méně. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Realitní kancelář "Život v troskách" nabízí k prodeji exkluzivní rodinný dům. Je situován na sesouvajícím se svahu, s nádherným výhledem na blížící se monstrózní požár: marný boj hasičů s plameny budete moct sledovat přímo z okna obývacího pokoje! Vzduch je zde atraktivně provoněn aromatem dusivého dýmu. Jedná se o velmi klidnou lokalitu, ve které vás přes den bude rušit pouze zpěv ptáků, sousedova motorová pila, sekačka, rozbrušovačka a vstávat budete s kuropěním za libého zvuku cirkulárky. Tiché noci jsou ozvláštněny sousedovic divokými mejdany a houkajícími alarmy. K RD patří pozemek - zahrada a bazén, obojí hojně zaléváno sousedovou močí. Čtvrť je prostá kriminality, neb nad Vaším bezpečím bude bdít vnímavý soused, kvalitně vyzbrojený agresivní rasista s roztomile psychopatickými sklony. Jeho halogenové reflektory Vám budou šajnit do ksichtu i pod zavřená víčka a zločinci tudíž nemají příležitost přiblížit se k Vašemu domu nespatřeni, nejsou-li pozváni. Výhodná koupě, neváhejte! Jako bonus nabízíme služby rozvodových právníků. 70% A mohlo to být víc, kdyby se závěr nezvrhnul v hollywoodské klišé. Kromě toho jsem zcela pobouřena až šokována, že v roli rasistického šmejda nefiguroval herec bílé pleti; jak skandální, takto lživě naznačovat existenci předsudků a nenávisti u etnických nebělochů! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)
  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama