Reklama

Reklama

Soldatskij son

  • Rusko Солдатский сон (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Rusko, 1995, 12 min

Recenze (4)

Iggy 

všechny recenze uživatele

"Lyrika par excellence", anebo jinými slovy totální koncentrovaná nuda. Myslím teda, že bez znalosti dalších Sokurovových filmů, moudrých knih a komentářů jde dost těžko poznat, že zrovna tihle konkrétní odpočívající nicnedělající vojáci ztělesňují „the difficult and grave task which burdens youth: to ensure peace and calm.“ A mluvit zde o vojácích na afghánské hranici, mladých lidech na hranici mezi životem a smrtí, na hranici mezi „peace and war" je na mě zkrátka trochu moc… ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Soldatskij son vznikl jako zbytkový materiál ze Sokurovova pětidílného dokumentárního filmu Duchovnyje golosa a je věnován fimovému kritikovi a historikovi Dr. Hansovi Schlegelovi. Lyrika par excellence. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Jak si do svého deníku zapsal mobilizovaný Jean-Paul Sartre: „Voják se nemocnému hodně podobá: i on trpí zvěcněním. Už jenom čeká, postrádá možnosti. [...] Toto pasivní čekání, poznamenané výrazem – kamenným obličejem, prázdným pohledem, jenž je vojákům velmi vlastní –, je pozvolná proměna ve věc. Provází je také vnitřní mlčení." ()

Reklama

Reklama