Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

Shakers 

všechny recenze uživatele

No ja neviem na Willa sa mi ta rola nehodila.S tými dvoma výrazmi za celý film to zahral dobre, ale problém vidím v režisérskom kresle.Ten štýl ako to bolo natočené, bol síce zaujímavý, ale strašne prehnane uťahaný/dramatický/romantický.Aspoň tak to prišlo mne.Aspoň, že koniec za niečo stál.Stručne a jasne to je napísané od - KevSpa. 65% - 3* ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já mám kýč rád, ale nesmí se to přehánět, brát se tak šíleně vážně a tvářit se ohromně ambiciozně. Po čistě filmařské a herecké stránce špička, jenže tak nepříjemně a zákeřně tlačí na emocionální pilu, že se to fakt nedá. Stejný dojem jsem měl z předchozí spolupráce Smith-Muccino. Doufám, že plešouni nebudou. P.S. Mimochodem od zhruba dvacáté minuty jsou kostky vrženy a i těm pomalejším musí dojít, co přesně bude další hodinu a půl následovat. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dlhé, nudné, uťahané... navyše sa Will Smith do polovice filmu usmieva ako idiot a od druhej polovice je zase strhaný, ako po 16- hodinovej „ šichte” v kameňolome. Jediná scéna, ktorou ma rozosmial bola, ked nasadí rovnako stupídny výraz tváre, pri pití drinku v nemocničnej kantýne, ako Samuel L. Jackson v Pulp Fiction predtým, než vyriekne známy biblický výrok pred popravou. Mal som pocit, že srdečnou vadou miesto Rosario Dawson trpím ja. Je to veľmi podpriemerný ciťák, ked skutočná akcia prichádza až v 13. Minute od konca filmu. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu ten film nemá šťavu, je nudný a hollywoodsky presladený (čo mi nie vždy prekáža), nasiaknutý divnými dialógmi, úpenlivými plačlivými pohľadmi a priam smiešnym herectvom Smithovým, ktorému som jeho dobrotivú polohu neverila ani minútu (chcelo to charizmatickejšieho herca a menej cukru v scenári), snáď len v ľúbostnej sekvencii si ma na pár minút pritiahol na svoju stranu :). Druhá polovica je síce tiež hollywoodsky presladená, no už sa v nej ako tak vykrištalizuje dej a spolu s Rosario Dawson je film uvedený na ,,správnu" americkú úroveň, plnú predvídateľných sladkých a romantických dialógov. Vo výsledku to nie je zlý film, vyčítam mu len to, že tvorcovia ždímajú ľudské emócie všade, kde by mali viať prirodzeným spôsobom. To je, bohužiaľ, hendikep väčšiny súčasných umelých filmov (The Blind Side, Zkus mě rozesmát,...) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdybych si nepřečetl obsah filmu vůbec bych netušil co se to v první polovině děje s Willem Smithem. Vědění o co jde mi tedy dodávalo trošku větší jistotu ale i přesto jsem se držel v neustálé pozornosti aby mi ani kousek skládačky neutekl. Sedm životů je bezesporu zajímavý film a Will ukazuje proč je momentálně tolik vyhledávaným hercem. Divák samozřejmě tuší jak film nakonec dopadne. Hlavní hrdina dokázal chytit za srdce svým nevyhnutelným osudem, který si sám pečlivě naplánoval aby odčinil svou chybu. Krásné! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Medúza, kterou si Ben Thomas (Will Smith) koupil, je smrtelně jedovatá Čtyřhranka. Jedná se o tak jedovaté zvíře, že pouhý dotek může způsobit smrt, a to i do 3 minut. Bolest je tak strašná, že člověk může upadnout do bezvědomí. (Inferion7)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 70 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 169,8 mil. (NIRO)
  • Film se natáčel chronologicky. Závěrečná scéna se tedy natáčela až jako poslední. Will Smith (Ben) přiznal v rozhovoru, že natáčení pro něj bylo psychicky velmi náročné. (don corleone)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama