Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Samotná myšlenka filmu je zajímavá, konec docela působivý (i když v posledních minutách už zase až moc okatě dojímavý), ale cesta k němu je zdlouhavá a značně nezávižná, takže jsem se ho pro samou ospalost málem nedočkala. Film mě zkrátka příliš nebavil, přes nastolené téma se mi zdál o ničem a doják na konci mi to prostě nevynahradí. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zdlouhavý film, který už nikdy nechci vidět! Ale po téhle projekci říkám, výborný! Will Smith si ve své nejlepší roli zaslouží Oscara, což je vlastně i špatně, protože mu Muccino ani scénář zdaleka nestačí, takže to kazí celý dojem, protože začátek dokonalý, prostředek je balast a závěr dokonalý. CO si z toho odnést? Asi by to byl spoiler, ale můžu říct, že film má obrovskou hloubku a na návstěvu příjde ne jedna slzička, kterou možná nepůjde jednoduše zamáčknout. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Keď som uvidela tento film tesne po jeho uvedení,moje srdiečko po dlhom čase šťastne zaplesalo.Konečne totiž opäť zažilo niečo nezabudnuteľné a krásne,čo ho naplnilo dojatím a celým množstvom ďaľších úžasných pocitov.Myslím,že asi dve hodiny som nebola schopná s nikým hovoriť,celá moja bytosť sa sústredila výlučne na vlastné pocity z uplynulého filmového zážitku.Keby mi bol predtým niekto povedal,že jedneho dna ma film s Willom Smithom rozplače,asi by som ho hned z fleku vysmiala.No stalo sa.To,čo v tomto filme predviedol, ho v mojich očiach katapultovalo na úroveň skvelých dramatických hercov,ktorí sú môjmu srdcu najbližší.Milujem filmy s hlbokou myšlienkou,dokonale prepracované,no nie prekombinované scenáre a režisérov,ktorí ku svojej práci pristupujú s citom a maximálnym odovzdaním.Tento film je dokonalou ukážkou všetkých mojich naj.Nádhera! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..potřebuji sanitku! Co se stalo? Byla tu spáchána sebevražda! Kdo je obětí? Já!…. PROČ? ,,Je v mé moci změnit okolnosti!“ Kdo je Ben Thomas? Odkud se sakra vzal? Prvních 30 minut samé otázky a žádné odpovědi. Pak sleduji W.Smitha jako dojemného průvodce štěstím a neštěstím druhých v příběhu plného lásky, viny a vykoupení. Film o ,,muži, který by se rozdal“ bude možná sympatičtější těm starším, než těm, kteří očekávají, že se na scéně objeví kpt. Steven Hiller. A taky těm, kteří se nebojí utratit za kapesníky více než je zdrávo. Aby mne někdo 70 minut záměrně citově vydíral jsem asi ještě nezažil (zajímalo by mne, jak to vypadá v kině :-) ). Velice smutný film pro lidskou duši, kterou se režisér G.Muccino nesnaží vyléčit, ale nahlodat. A tím mi to za Štěstí na dosah vrátil i s úrokama! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Grant Nieporte .. Will Smith & Gabriele Muccino a jejich druhý, opět průhledný tah na divákovy emoce. V úvodu sice zabalený do nejasné struktury zmatených scén, ovšem ještě do poloviny děje se však obsah láme a první "otázekplný" záběr rázem vyzrazuje celičkou pointu a zbytek filmu se už na ni a nutné doobjasnění souvislostí vlastně jen čeká. A tady se Muccino všemožně snaží tvořit krásné, z různých období seskládané, dojemnou atmosférou nasáklé, obrazy, hudba uchu lahodí (zvláště excelentní klavírovka během milostné scény) a Will Smith opět dokazuje, jak skvělý je herec. Nejspíš takový scénář totiž ani jinak nejde podat. Ke konci se pak asi najdou diváci, kterým budou slzy kanout a pravda, že Rosario Dawson vypadá tak dobře, že bych jí srdce také poskytl, jenže mé oči zůstaly suché. Bohužel, nic není tak silné, abych měl chuť si po skončení filmu dát opakovanou projekci, kdy bych se mohl opájet fungováním všech segmentů a flashbacků. Takže zase za tři. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 70 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 169,8 mil. (NIRO)
  • Jde o další spolupráci režiséra Gabriela Muccina a herce v hlavní roli a zároveň producenta Willa Smitha (Ben), kteří společně předtím natočili Štěstí na dosah (2006). Na obou filmech se také podílelo zhruba dalších 30 členů štábů, včetně klíčových pozic. (don corleone)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama