Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdybych si nepřečetl obsah filmu vůbec bych netušil co se to v první polovině děje s Willem Smithem. Vědění o co jde mi tedy dodávalo trošku větší jistotu ale i přesto jsem se držel v neustálé pozornosti aby mi ani kousek skládačky neutekl. Sedm životů je bezesporu zajímavý film a Will ukazuje proč je momentálně tolik vyhledávaným hercem. Divák samozřejmě tuší jak film nakonec dopadne. Hlavní hrdina dokázal chytit za srdce svým nevyhnutelným osudem, který si sám pečlivě naplánoval aby odčinil svou chybu. Krásné! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Protivný až nebezpečný film, ani jsem neměl chuť ho zhlédnout celý, ale když už jsem to rozkoukal... Je to dobře zvládnutá sterilní nuda. Zápletka je bohužel odhadnutelná z prvních pár minut filmu a definitivně se ujasní již okolo 15. minuty, ze scény v 59. minutě jsem odhadl význam flashforwardu ze začátku filmu, ale než se k němu film dopracoval, trvalo to další třičtvrtě hodinu! Takže divák jen čeká, až se to konečně uráčí dojít do konce!! (Ona ta zápletka by nešla skrývat dlouho, tak proč se s ní nevytasit hned, že, jenže pak už film nemá čím zaujmout.) Will Smith je sympaťák, ale věčně se mile usmívající Will Smith je protivný (popřípadě temně zachmuřený...to vyjde nastejno). Příběh není zábavný, prostě tu není ani málo nějakého odlehčení, je to jen nuuuda. Hrozná nuda a je to patetické..A je to nuda. Já si uvědomuju, že to není film "pro mě" ale když už jsem to viděl, tak to ohodnotím. A 2** jsou akorát. Dobré herecké výkony, nerušící hudba, povedená režie. Ale ten scénář..! Teda, abych scenáristovi nekřivdil, scénář je dobře vystavěný, dá se mu v podstatě máloco vytknout. Jenom je napsaný podle hrozného námětu. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pár scén a celková atmosféra snímku mají něco do sebe a tu snahu o vykoupení korunují příjemně smutnou náladou, ale moc často tvůrci přehnaně tlačí na pilu a film se stává skoro až směšnou parodií na vážné téma. Když si Will Smith a Rosario Dawson vesele (ale přitom hrozně smutně) prozpěvují a nešťastně skotačí se psem, je to nejen nemístně trapné, ale taky k uzoufání nudné! A jelikož jsem si Štěstí na dosah zařadil do pomyslné top stovky, Sedm životů pro mne było obrovským zklamáním. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Keď som uvidela tento film tesne po jeho uvedení,moje srdiečko po dlhom čase šťastne zaplesalo.Konečne totiž opäť zažilo niečo nezabudnuteľné a krásne,čo ho naplnilo dojatím a celým množstvom ďaľších úžasných pocitov.Myslím,že asi dve hodiny som nebola schopná s nikým hovoriť,celá moja bytosť sa sústredila výlučne na vlastné pocity z uplynulého filmového zážitku.Keby mi bol predtým niekto povedal,že jedneho dna ma film s Willom Smithom rozplače,asi by som ho hned z fleku vysmiala.No stalo sa.To,čo v tomto filme predviedol, ho v mojich očiach katapultovalo na úroveň skvelých dramatických hercov,ktorí sú môjmu srdcu najbližší.Milujem filmy s hlbokou myšlienkou,dokonale prepracované,no nie prekombinované scenáre a režisérov,ktorí ku svojej práci pristupujú s citom a maximálnym odovzdaním.Tento film je dokonalou ukážkou všetkých mojich naj.Nádhera! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Will Smith měl hodně slušně rozjetou kariéru. Převážná většina lidí ho vždycky měla ráda v akční poloze, kde dokázal vždycky neskutečně nakládat, ovšem já dovolím tvrdit, že jeho dramatická poloha mu sedí snad ještě více. Srovnání s Pursuit of Happyness se přímo nabízí, bodejť by ne, když těch společných proměnných je tolik a stejně jako u předchozí spolupráce s tímto režisérem je hlavní náměť prvoplánový a záleží jen na divákovi, zda-li se tomuto sympatickému útoku na city podřídí či nikoliv. Film sice začíná velice pozvolna a nedává zprvu žádné odpovědi, když cca v půlce malinko ztratí dech, ovšem ti kdo jej viděli a užili si jej, můžou potvrdit, že to stojí za to. A tím spíše, pokud o hlavní myšlence příběhu neví vůbec nic...9/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)
  • Auto, ve kterém se párkrát objeví Ben Thomas (Will Smith), je Chevrolet Corvette Sting Ray C2 (1964). (kostak)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama