Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 149)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film s W.Smithom málokedy sklame, ale či bola práve toto trefa do čierneho, neviem. Na jednej strane výborne herecky zvládnuté a precítené /kapesníky nutné/, príbeh zaujímavý a neotrepaný,ale má to jeden veľký problém. Už úvod naznačuje ako to skončí, čo by ani nevadilo ,viď napr. bravúrne zvládnutá Carlitova cesta. Horšie je, že už po 20-30 min. je jasné úplne všetko. Je to jediný ale podstatný nedostatok tohto inak kvalitného filmu. Páčilo sa mi hľadanie a odmeňovanie dobra, v dnešných časoch je to potrebné viac ako inokedy. A možno film inšpiroval ľudí, ktorí už nemajú chuť do života... Trochu zvrátená inšpirácia, ale je. 70%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já mám kýč rád, ale nesmí se to přehánět, brát se tak šíleně vážně a tvářit se ohromně ambiciozně. Po čistě filmařské a herecké stránce špička, jenže tak nepříjemně a zákeřně tlačí na emocionální pilu, že se to fakt nedá. Stejný dojem jsem měl z předchozí spolupráce Smith-Muccino. Doufám, že plešouni nebudou. P.S. Mimochodem od zhruba dvacáté minuty jsou kostky vrženy a i těm pomalejším musí dojít, co přesně bude další hodinu a půl následovat. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi o jak velký kalkul s cílem dobýt filmové ceny jde, mnohem bolestivější je pro mě skutečnost, že Will je schopný vlézt i pod křídla trotlovsky jednoduchého scénáře, který musel Muccino zašmodrchávat až ve střižně. Nejvtipnější pro mě ale je, jak si Sedm životů sám podráží nohy tím, že vás nutí neustále přemýšlet, o co vlastně jde. Sám jsem totiž pointu prokouknul ještě před koncem první hodiny a zbytek se tím pádem nestal emocionální bombou do hlavy s ohromnou katarzí, ale spíš nechtěně směšným završením Willova pokusu o útok na zlatého plešouna. Schválně, kam zamíří příště. Minule se obětoval, aby spasil lidstvo nakažené zákeřným virem, teď se doslova rozdal na všechny strany. Už chybí jen první krok na Marsu... Btw. upozadění ostatních šesti lidí mě neskutečně iritovalo. Hlavně proto, že romantika s Rosario je až na pár chvil sterilní a nudná, o zbytku postav se přitom nic pořádného nedozvíte a vše se vyřeší tak nějak bezproblémově. Ale ty čokoládové oči... Geez. 5/10 ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

zprvu místy chaotická změť scén s podivnými dialogy a mnoha otazníky na divákových rtech se postupně začíná spojovat do jasnějších obrazů a drtivý konec se dá těsně před ním samým odhadnout, což mu však neubírá na jeho velikosti... Will ukázal, že není jen ikonou nablblých komedií, ale umí i hrát... tenhle film asi hned tak z hlavy nedostanu, snad i proto, že se v porovnání se všedními malichernými "problémy" jeví jeho poselství víc než zamyšleníhodně. 90% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jó, Will Smith by se nejraději rozdal...Budou se rozdávat i Oscary? Těžko. Pokud tedy vážená Akademie neulítává na vyloženě dutých (ve smyslu prázdnosti i hlouposti) pokusech o dojemná dramata s ucházejícími hereckými výkony. ___Holt Oko dravce není jediná brutálně nadhodnocená kravina, kterou nám rok 2008 přinesl... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Auto, ve kterém se párkrát objeví Ben Thomas (Will Smith), je Chevrolet Corvette Sting Ray C2 (1964). (kostak)
  • Film se natáčel chronologicky. Závěrečná scéna se tedy natáčela až jako poslední. Will Smith (Ben) přiznal v rozhovoru, že natáčení pro něj bylo psychicky velmi náročné. (don corleone)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama