Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci film pre deti. Ked som bola mala, pustali nam ho v druzine a skole v prirode a videla som ho milionkrat. Vsetky dospele postavy su prehnane karikatury - tak ako deti vidia dospelych, nie ako obycajnych ludi, ktori maju rozne problemy. Je tragedia, ked sa takto odlisne dieta narodi do jednoduchej rodiny, ale scenar to rozpravkovo vyriesi. Schopnosti ako Matilda som tuzila mat a urcite aj ostatne deti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jelikož se pomalu blíží premiéra nové adaptace Matildy, rozhodl jsem se podívat na dnes již klasickou verzi z 90. let. Matilda je prazvláštní (na poměry Roalda Dahla ale celkem tradiční) mix rodinné komedie a fantasy filmu, jehož úspěch (za mě) tkví především v hereckém obsazení. Na jedné straně máme roztomilou "doubtfireovskou" Maru Wilson a neuvěřitelně příjemnou Embeth Davidtz, zatímco na druhé straně je pekelně ďábelská Pam Ferris, jejíž pozdější potterovská teta Marge byla jen slabým odvarem ředitelky Hrůzové. Příběhově se nejedná o nic dechberoucího a humorná linie je spíše úsměvná než vyloženě vtipná, nicméně je to ve výsledku pohodová oddechovka, která neurazí ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hm. Co se tady na tom všem nelíbí? Na jedno podívání to byla bezvadná záležitost, která sice rozhodně není nijak objevná, ale taky to není žádný vyložený průser. Když se k tomu přidá moje odvěká fascinace telekinezí, tak je vyhráno. Alespoň na nadprůměr. Nicméně je nutno říct, že Dahlův styl se mi příliš nezamlouvá. 70% ()

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Možná, že je to ztřeštěné, postavy se chovají praštěně, ale kdysi, když jsem byl ve věkové kategorii, pro kterou byl film určený, tak mě oslovil, přišel mi zábavný, tak proč bych ho měl nyní hodnotit záporně. To je stejné, jako když se dospělými odsune teleblbís do odpadu, přestože pro spoustu nemluvňat, na něž je to zaměřené, je to vrcholný výtvor kinematografie. ()

KyoroChan 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentáře ani to hodnocení.. Ale 100lidí-100chutí.. Víte každý jednou vyrosteme a je pro nás pak velmi těžké chápat a vnímat svět jako děti.. Matilda je příběh outsidera, který vnímá realitu správně, ale bohužel její rodina jí nerozumí, protože žije jen hmotou-Egoisti. Ten kdo nic podobného v životě nezažil, tak tenhle film odsoudí a zkritizuje.. Ale taková je dnešní doba, cynická a povrchní.. Vřele tento film doporučuju všem, kteří mají ještě unvitř dítě a umí se radovat ze života. Matilda je úžasná! ♥ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Herci Danny DeVito a Rhea Perlman, kteří na filmovém plátně ztvárnili rodiče malé Matildy (Mara Wilson), spolu žijí i ve skutečnosti, a to od roku 1982. (TheVerczaaa)
  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) vyhodí blonďaté dievčatko za jej copíky, to padá za plot a šmýka sa na zemi niekoľko metrov, pričom je možné vidieť, ako so sebou zbiera aj hlinu. Keď zastane a postaví sa, zadok má skoro čistý. (DJ Rocco iNc)
  • Vůz, který Harry (Danny DeVitto) prodal slečně Trunchbullové (Pam Ferris), je 1970 Buick Electra 225 sedan. (mi-ib)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno