Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

Milhouse7 

všechny recenze uživatele

Extremnim zpusobem vykreslene prostredi dvou navzajem cizich svetu, deti s uzasnou kreativni predstavivosti, kde neexistuji zadne zabrany a na ty, kteri jim nerozumi. Pokud se vam tenhle snimek nelibil, patrite do te druhe skupiny, bud z vas nekdo to kreativni dite vytriskal uz kdysi davno, nebo se ho v sobe stydite priznat, ale pokud zahodite tyhle predsudky a vzijete se do teto role, ocitnete se v uzasne zabavnem snimku a zjistite jak je svet dospelych zoufaly a nudny. Extremni priklad: "ja jsem velky a ty jsi mala, ja mam pravdu a ty ne" smutne, absurdni? nemyslim si. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Matildu som videl kedysi v rámci kurzu angličtiny na jazykovej škole. Z tohto hľadiska film splnil dokonale svoj účel. Inými slovami som bol kvôli angličtine nútený sa naňho sústrediť po celú dobu jeho stopáže. Doma pred televízorom a s dabingom by som to už dnes asi nevydržal. Ale vzhľadom na príjemné spomienky dávam za tri. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Roald Dahl je bizarní spisovatel. Věnoval jsem jeho povídkám svého času hodně času. Nebyl nikdy zařazený mezi anglickou literární elitu. ŽE je MATILDA rodinný film, tak to zařazení je jistě správné, protože tahle holčička je laskavá, má svoji velkou protihráčku, v podobě darebné a zlé učitelky, celý film odsýpá, De Vito je nejen skvělý herec, ale zde ukočíroval nejen sebe jako herce, ale i režii a film je to miloučký. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Mě tato komedie prostě dostala. Chvílemi je více než dojemná a i když jsou tam scény, které přesahují lidské možnosti a zákony fyziky, vždycky mě tenhle film chytne za srdce a myslím, že Danny DeVito si s ním dobře poradil. Malá holčička, které to pálí vskutku bezvadně, je moc roztomilá. Herečka v roli ředitelky Hromasové byla vybrána přímo na míru, akorát nevím, kde jí mohli vyhrabat! Všechny vás zavřu do dusidla!!! ()

hyena1 odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem se před obědem rozhodovala jestli se budu dívat na Deníky orangutanů nebo Matildu, bohužel jsem si nevybrala orangutany. Rodinná dobrodružná komedie? Kde?... Že se může narodit geniální dítě do nevhodných podmínek, tomu bych věřila - jsem toho přece jasným důkazem :D - takže nápad to nebyl vyloženě špatný. Ale všechno ostatní - absolutně špatně! Tuhle trapnou americkou vymývárnu mozku nedoporučuju pouštět ani po sobotním draku, natož za střízliva a ještě dětem... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Mariska Hargitay odmítla roli slečny Krásné. (mi-ib)
  • V době natáčení filmu zemřela matka Mary Wilsonové, představitelky hlavní role. Ta však statečně pokračovala v natáčení a tím si vysloužila obdiv jejích hereckých kolegů. (mi-ib)
  • Keď Matilda v triede trestá magickými schopnosťami riaditeľku Trunchbullovú, na konci jej odkazu na tabuli sú dva veľké biele kríže. Hneď v ďalších scénach, keď sa Trunchbullová točí na glóbuse a deti ju pozorujú, si môžeme všimnúť, že kríže na tabuli chýbajú... (martin1m2)

Reklama

Reklama