Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

KyoroChan 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentáře ani to hodnocení.. Ale 100lidí-100chutí.. Víte každý jednou vyrosteme a je pro nás pak velmi těžké chápat a vnímat svět jako děti.. Matilda je příběh outsidera, který vnímá realitu správně, ale bohužel její rodina jí nerozumí, protože žije jen hmotou-Egoisti. Ten kdo nic podobného v životě nezažil, tak tenhle film odsoudí a zkritizuje.. Ale taková je dnešní doba, cynická a povrchní.. Vřele tento film doporučuju všem, kteří mají ještě unvitř dítě a umí se radovat ze života. Matilda je úžasná! ♥ ()

chrochtos 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrasnejsich filmu jaky sem kdy videl.. matilda je perla ve svete televizniho odpadu, jeji rodice sou ukazkovy "white trash", reditelka je dabel a jeji pani ucitelka je neco jako andel.. asi sem extremne sentimentalni, ale tenhle film me tak strasne dojal a oslovil.. jeden z mala filmu na svete kde je inteligence a slusnost oslavovana. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Delší dobu si chystám comment na tento film a měl jsem původně připraveny čtyři hvězdy, ale když vidím, s jakým negativním výsledkem se tato podle mě dost dobrá a hodně ulítlá komedie, musím své hodnocení poopravit směrem nahoru, už jen kvůli jedinečné roli ředitelky školy, která sype z rukávu jednu hlášku("nesnáším děti, ještě že jsem nikdy nebyla dítě") za druhou, hází děti přes plot za vlasy, zavírá je do roury, či je nechává přecpat se dortem atd. atd. Dany DeVito je typickým příkladem postrachu lidí, kupujících si laciná auta... a jak jinak, hraje výborně. Zajímavá je i vizuální stránka filmu a tempu, až na nic moc závěr(proto ten původní čtyřhvězdný záměr), také nelze nic vytknout. Výborná černá komedie, která jen tak neomrzí. ()

RLkray 

všechny recenze uživatele

Vždy som mal k tomuto filmu pozitívny vzťah. Možno niečo mohlo byť aj lepšie, ale už legendárne postavy a výroky moje hodnotenie zlepšujú. Treba pripomenúť, že slovenský dabing sa naozaj vydaril. Nájdeme tu vtipné, ale aj poučné momenty a scény. TOP postavy sú určite švihnutá riaditeľka a DeVito v roli otca Matildy. ()

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Ale no tak ... je to přece film pro děti - tak proč takhle dopodrobna "rozpitvávat", co je blbost a jestli to má nějaký smysluplný děj ..... Knížku jsem jako malá holka měla moc ráda a film se náhodou docela povedl :o) Je to prostě oddychovka určená DĚTEM a ne nám dospělým - schválně se zkuste zeptat nějakého 6ti letého špunta (myslím, že spíš se to líbí holčičkám) na jeho názor ...... :o) Asi jsem nějak "zaostalá", ale myslím si, že tenhle film se mi pro menší děti líbí víc, než třeba seriál vyloženě pro dospívající holky (napr. Hannah Montana) .... poslouchat některé děti, které ani nechodí do školy, jak "diskutují" o seriálu HM ... to se fakt moc nedá :o) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Keď Matilda v triede trestá magickými schopnosťami riaditeľku Trunchbullovú, na konci jej odkazu na tabuli sú dva veľké biele kríže. Hneď v ďalších scénach, keď sa Trunchbullová točí na glóbuse a deti ju pozorujú, si môžeme všimnúť, že kríže na tabuli chýbajú... (martin1m2)
  • Na pozici režiséra byl zvažován i Richard Donner. Nakonec byl angažován Danny DeVito. (mi-ib)
  • Mariska Hargitay odmítla roli slečny Krásné. (mi-ib)

Reklama

Reklama