Reklama

Reklama

Prokletý

  • USA The Skeptic (více)
Trailer

Smrt tety známého právníka Bryana Becketa (Tim Daly) provází velmi zvláští okolnosti. Její synovec se nastěhuje do zděděného viktoriánského sídla, kde údajně straší. V domě skutečně dochází k podivným incidentům, které zarytý skeptik zpočátku ignoruje. Pak se terčem strašení stává sám Bryan a v jeho tvrdé slupce se pomalu začínají objevovat trhliny. Hlasy a přízraky v noční temnotě, indicie strašlivého tajemství – to vše přiměje dosud chladně uvažujícího Bryana pustit se do pátrání po děsivé pravdě, která ho může zničit. Ta mu ovšem jako prchavý stín stále uniká a celá se mu zjeví až v samém závěru filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ze začátku všechno v podstatě funguje tak jak má. Atmosféra je slušná a několik lekaček se taky povedlo. Bohužel, v druhé polovině na scénu přichází naprosto zbytečná postava Zoe Saldany a navíc se začnou řešit rodinné problémy hlavního hrdiny. Tvůrci totiž tak nějak pozapomněli, že vlastně chtěli natočit horor, veškerá atmosféra je tatam a film se jen neškodně dovleče do nijak originálního konce. Škoda no... ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Atmosféra táhnoucí se celým filmem je hodná hororového žánru: nevysvětlitelné zvuky, duchové, blázni, starý dům se skrytým tajemstvím, které čeká na odhalení. Bohužel nejvíc nás zklame asi celkové odhalení příběhu a nepochopitelná pointa scénaristů - spoiler: matka týrá vlastního syna a on ji na oplátku zabije, tím jsou si fifty fifty a všichni žijí šťastně ve smrti. Pro mě nejhorší závěr filmu, jaký kdo mohl vymyslet. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Zase jednou horor, co by si zasloužil vyšší hodnocení než se mu dostává. Prokletý je poctivá duchařina, kde se nesází na lekačky typu "Počkám až to bude trochu napínavý a pak dám volume na plný pecky" , ale na poctivé, nečekané lekačky, atmosféru, dobré herecké obsazení a sympatického hlavního hrdinu, jehož chování člověk chápe tím víc, čím dál se snímek posouvá a odhaluje více a více z temné minulosti, která nikdy neměla znovu vyjít na světlo. Já se bavil od začátku do konce. Příjemné překvapení a Zoe Saldana ve vedlejší roli mě potěšila. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že jsem se nebál. To bál, protože ta napjatá atmosféra panuje celý film. Jak už bylo řečeno, dům, ve kterém straší nepřináší do světa mysteriózních filmů nic nového. Jednou to stačilo. Hrozně se to vkleklo a nakonec to bez účinku vyšumělo! Bylo to jako povídka z Věřte - Nevěřte! Ano, milí přátelé, tento film si vymysleli naši ne přílíš originální scénáristi! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to vlastně ani není - jen další sebejistý skeptik, velký dům a něco, co v něm straší. Není to ale ani nic sračkoidního. V rámci daných možností v tom film šlape docela dobře. Líbila se mi a zaujala mě jeho nejednoznačnost - je to duchařina o skeptikovi, který se dostane do domu, v němž straší, nebo to je psychologické drama o muži, který se nedokáže vyrovnat se vzpomínkami na mládí a traumatem z dětství? Kdo ví. V každém případě je to docela milý a příjemný film na jedno (i více) zkouknutí, který se nesnaží být něčím více, než ve skutečnosti je a nekazí tím celkový konečný dojem. Tim Daly je docela v pohodě, můj oblíbený Tom Arnold mohl toho prostoru dostat více, dům je skvělý. Možná bych měl pár výtek k trošku suchému závěru. I když i ten nakonec vlastně má něco do sebe. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru v roce 2008 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Jedná se o poslední film Roberta Proskyho, který ztvárnil otce Wymonda. Herec zemřel krátce po dokončení snímku. (Terva)
  • Film byl kritizován za slabé napětí, špatný dialog a velkou podobu s horory ze 70. let. (Terva)

Reklama

Reklama