Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel a spolumajitel prosperující chemické firmy David Buckner má v plánu podnik prodat, avšak proti tomu je jeho žena Doris, firemní právník Everett Logan a zejména Bucknerův synovec Roger Stanford, který má zálusk na strýcovo křeslo. David chce Rogera vydíráním donutit, aby změnil názor a aby dokonce přemluvil i Doris, avšak sebevědomý mladík má svůj vlastní plán: zavraždí strýce s pomocí výbušniny nastražené v jeho autě. Poručík Columbo zjistí, že výbušnina se do Bucknerova vozu dostala pravděpodobně v krabici s doutníky. Díky tomu začne velmi rychle podezírat tu správnou osobu... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Víte, to jsou obchodní záležitosti, a těm já nerozumím. O daně se mi stará žena.“ Tento díl je trochu jiný. Vrah zde není žádný elegán z vyšší společnosti, ale floutek a Columbo mu tentokrát nedává tak zabrat, jen se tu a tam poptá, ale nijak ho nedusí. Scény v horách jsou příjemné na podívání a dobře oživují poněkud jednotvárné vyšetřování. A závěr a usvědčení pachatele jsou tentokrát ryze ukázkově Columbovské, avšak to čekání na něj je trochu dlouhé. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, v dabingu opět Haničinec, první špatný bod. Snad i z toho důvodu je to jeden z nejslabších dílů seriálu. Začíná to ovšem už padouchem, který (byť je tak trochu psychopat) je na vraha vyžadujícího jednoho z nejlepších detektivů světa, prostě nedostatečný. Dokonale to vysvětlí závěrečná scéna. Velice nezvykle nemám k dílu už moc co dodat. Snad jen nějaké ty slabší 3 hvězdičky - 80%. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku slabší díl. Hlavní záporák není moc charismatický, spíše takový šašek. Navíc udělal pár chyb. Chybí tady také více Columbovských hlášek a vtipných momentů. Celkově mě to až tak moc nebavilo. Chápeme - je to Columbo a je to dobrý, ale je mnoho lepších dílů. Navíc ani to vyšetřování nebylo tak promyšlené a promakané, jak jsme zvyklí z dílů pozdějších. Takových poctivých 60%. Howgh! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tejto epizóde chýba viac humorných momentov a možno o jeden zvrat niekedy uprostred navyše. Columbov protivník nie je bohvieako charizmatický, zato sliz je to poriadny a tak uhádnuť, kto za celou vecou stojí, nie je pre poručíka žiaden problém. Je to prípad, ktorý by každé oddelenie uzavrelo hneď ako nehodu, takže slúži ku cti oddeleniu vrážd v LA a špeciálne Columbovi (rozumej scenáristom), že sa do toho pustili a s noblesou sebe vlastnou pripravili pasť, z ktorej niet ako vždy úniku. Z príťažlivého prostredia chemickej továrne sa dalo vyťažiť viac. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsi diel hlavne kvôli predstavitelovi vraha. Roddy McDowall bol skvely v Planete opic ale bez masky opice mi nikdy nesedel. Vzdycky hral dost divne postavy. A to je aj tento pripad. Sice si vymysli dost dobry plan vrazdy, ale cely cas dost otravne prehrava a ani spickovanie s Columbom nie je tentoraz prilis zabavne. Jedine co sa fakt vydarilo bolo odhalenie v lanovke. 5/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Roger Stanford (Roddy McDowall) vyhodit krabici doutníků z lanovky, otevře při tom dveře lanovky. O několik záběrů později jsou dveře zavřené. (matar)

Reklama

Reklama