Reklama

Reklama

Bohatý texaský investor Bo Williamson chce odstoupit od plánu financovat rozsáhlý stavební projekt vypracovaný architektem Elliotem Markhamem. Po návratu z dvouměsíčního pobytu v Evropě jej však čeká nemilé překvapení: jeho žena Jennifer investici schválila. Záhy po hádce s Markhamem Bo zmizí. Podle všeho opět odcestoval do Evropy. Jenže milionářova první žena Goldie tuší, že se stalo něco nekalého. Obrátí se proto na policejního vyšetřovatele Columba... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Staveniště zobrazené během této epizody je budova Century City Plaza v Los Angeles. (Epistemolog)
  • Peter Falk vyvíjel nátlak na producenty Richarda Levinsona a Williama Linkeho, aby mu umožnili režírovat epizodu. Šlo o vzácný jev pro seriálovou hvězdu a prakticky neslýchanou pro seriál ve své první sérii. Producenti se bránili, dokud Falk neodešel z placu. Levinson a Link se rozhodli dát Falkovi tento scénář k přímému řízení, protože to vyžadovalo komplikované používání lokálních záběrů. Celý natáčecí tým byl frustrovaný, jelikož neustále měnící se staveniště znemožňovalo opakování záběrů. Falk už nikdy neřídil další epizodu. (Epistemolog)
  • Jedná se o jednu z mála epizod, kde diváci nevidí spáchání vraždy. (Epistemolog)
  • Ve scéně, kdy je Markham (Patrick O'Neal) policejní kontrolou vyzván k předložení dokladů, je možné si všimnout, že doklad, které policii ukazuje, jsou Columbovým (Peter Falk) policejním průkazem. (Kolyas)
  • V celej epizóde môžeme počuť veľa klasickej hudby, ale za akýsi vrahov leitmotív môžeme považovať druhú časť Klavírneho koncertu č. 2 od Johannesa Brahmsa, ktorý znie v kľúčových scénach filmu: pri únose, v scéne na letisku, pri prvej návšteve Colomba vo vrahovej kancelárii, aj pri pokuse odviezť telo na stavenisko. (lemonova)

Reklama

Reklama