Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem čekal film, který bude inspirací a půjde si svou vlastní cestou (duh). Místo toho jsem ale dostal tuctovou teenager akci, ve které se splní snad každá klišé scéna a předvídat ji můžu na míle daleko. Jake se přestěhuje s bráchou a mamčou na nové místo, první den ve škole udělá super dojem a vyhlídne si svou budoucí holku. To se přece stává každému. Vrásky na čele mu ale dělá Ryan, neboli namyšlený násilník, který hledá sám sebe v situacích, kdy může ubližovat ostatním. Je to totiž zkušený bojovník. Jednou takhle nakope Jakeovi a od té chvíle je děj předurčen bez překvapení. Jake bezdůvodně přesedlá z amerického fotbalu (o kterém od scény se stěhováním nepadne ani slovo) na smíšené bojové umění, nakope Ryanovi prdel a získá krásnou holku. A to mě na filmu štvalo nejvíce. Jake je hráčem amerického fotbalu a jen kvůli jednomu úderu, kterým ve vypjaté situaci sundá protihráče, je nám automaticky podsunuto, že je předurčen k dráze bojovníka. Motivaci k tomu nemá žádnou a celou dobu se tváří, že tohle dělat nechce, až teda jednoho dne řekne, že nic jiného si nepřeje. Proč se po přestěhování nepřihlásil v nové škole do fotbalového týmu? Nevíme, nikdo se o tom nezmíní. Takhle se opravdu tyhle typy filmů netočí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film se tváří velice dynamicky a mladě – střihem a hudbou. Když si však tohle odmyslíme, zůstane klišovitá historka pro teenagery, kterou jakoby psala jejich staropanenská teta. A vzpomněla si přitom na Karate Kida a Klub rváčů. Příběh nemůže být provařenější – outsider s trablemi, leč dobrým srdcem – proti zlému školnímu idolovi vytuněnému fotříkovými prachami a jeho zjevně drtivou výchovou. Kdopak asi vyhraje? Přidejte jednoho kamaráda šprta, jednu krásku, jednoho otcovského mentora – a máme hotovo. Dialogy by se hodily pro mnohem starší postavy, a to ještě jen z románů červené knihovny. Pohnutky postav jsou vysvětleny na úrovni psychologie z pomocné školy. Ještě navíc nedůsledně, protože trenér nejprve zakazuje jakýkoliv rvaní mimo školu a pak ho doporučí. Mužská linka (spolužáci, zlý školní idol a hlavně statný trenér) mi připadala podprahově dost homo. Holky jsou jen na okrasu. A je to šíleně nudný. SHRNUTÍ: Jak získat dívku svých snů, uznání spolužáků a trenéra, náklonnost bratra i matky – a to vše několika kopanci a údery pěstí. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda sportovní dramata. Hlavně když hlavními aktéry jsou vypracovaní hezounci a ještě víc, když se to týká bojového sportu :o) Na tyhle filmy mám pak jiný metr. Za prvé hodnotím podle záporáka, čím je arogantní, tím lépe. Za druhé trénink klaďase, kdy se z nuly stane hrdinou. Za třetí věrohodnost bitek! Takže záporák byl neuvěřitelně slizkej! Tréninky naprostá pecka a bitky jak u nás v aréně!! K tomu připočtěte úžasnej soundtrack, pár dalších sympatických herců a kupodivu dobrý (ač klišovitý) scénář. Čím víc na ten film koukám, tím víc mě baví! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zápas skončí odklepnutím nebo knockoutem…. Sympatičtí (mladí) lidé, dobrá muzika a holky, jediná věc lepší než rvačky. Proč ne, v této společnosti se necítím špatně a to je mi o pár let víc. Líbí se mi i snaha o myšlenku, větší než jen dokázat vykrýt údery bradou. Každá generace má nárok na svého Karate Kida či Krvavý sport. A je fajn, že to vypadá čím dál lépe. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? 1988 – Krvavý sport, 2008 – Nikdy to nevzdávej, 2028 – Dlažební kostka (???) ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velice chutný filmový kousek, který si na nic nehraje. Cíl filmu je od začátku jasný, stokrát ohraný, šablonovitý a jednoduchý jako facka - zmlátit hlavního hajzla, ale to je na tomto filmu právě sympatické. Po celou stopáž jsem se ani chvilku nenudil, i díky skvělé hudbě to pěkně šlape. Sice se najde mnoho kokotin a nesmyslů (průměrný rváč, se během jednoho jediného měsíce vypracuje ve špičkového bitkaře, nebo že hlavní hrdina dostane padesát tvrdých ran do zlomených žeber a přesto dál statečně bojuje), ale ani to moc nevadí, protože tohle je zatraceně zábavná věc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Školní scény jsou natočeny ve střední škole v Cypress Creek v Orlandu na Floridě. (Terva)
  • Chris Hauty napsal scénář k filmu poté, co mu jeho syn ukázal několik teenagerských soubojů na YouTube. (Terva)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 20 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama