Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Bože můj! Finále za mnou... and the show has found a new low. Již od začátku byla jedna věc je jasná: seriál má blíže (jak jednotlivými aspekty, tak celkovou kvalitou) k Legend of the Seeker než Game of Thrones. Jeden veliký rozdíl od LoS - ten se dá alespoň sledovat, toto jsou muka. Začněme ale klady seriálu: Nový Zéland krásný jako vždy, Manu Bennett, a někteří "herci" se vážně snaží hrát (to, že nemají kvalitní dialogy a nejspíše se propadají hanbou, když ty hlášky vypouští z pusy, je věc jiná). Zápory: příliš modelovští herci a herečky (jakože všichni, ale chápu taky, že přesně to byl vzhledem k cílové skupině záměr MTV), hudba je spíše pro teen drama než fantasy (a do většiny scén se jednoduše vůbec nehodí), kostýmy otřesné (nákup v C&A a našití knoflíků či cvočků jako fantasy oděvů moc neberu - ani v post-apokalyptickém fantasy světě!), interiéry jsou hrozné, režie asi neexistuje, a to NEJHORŠÍ nakonec: scénář (plytký příběh, směšná návaznost scén, uspěchanost, otřesné dialogy). The Shannara Chronicles je ostudou celého fantasy žánru. Po celou dobu jsem plánoval dát 2*, po finále ale nemohu jinak než 1*. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Platí pro prvotních 6 dílů.....Úvodní dvoudílný pilot dokáže zaujmout především vizuálně a trikově,řada kouzel (i těch menších) je podáno epicky. Pak však dochází k "úsporným opatřením" a začíná se více projevovat dějová i obsahová průměrnost. K tomu se přidává i nijak oslňující herecký projev především "teen" herců (téměř neustále vystrašený obličej princezny je až nesnesitelný),čemuž se mnohdy přizpůsobují i scény. Kladnou stránkou je,že si režie drží určitou kompaktnost děje a nebojí se drsnějších scén. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letošní třešnička na dortu užasnéj svět výborně zpracováni příběhu. Dobře zpracovaní démoni, ale víc by jich neuškodilo. Škoda konce slabší bitva málo akce ale smutný konec, Herecké obsazení výborné od druida po princeznu či tulačku, velmi se mi to líbilo a doufám že pokračováni nás zavede hlouběji. Místy mně provázela husina a napětí výborného seriálu. ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Já nevím... Vypadá to docela pěkně, byť v některých obrazech mi to připomíná počítačovou hru Oblivion. Příběh mi trochu připomíná cosi, co jsem kdysi četl v Kačerovi Donaldovi. Hlavní postavy připomínají Eragona, jenže kromě neúchvatných hereckých výkonů navíc otravují úžasnou blbostí, která se snad dá pochopit u těch hrdinů, kteří jsou tzv. teenagery, méně však např. u druida či krále, kteří by mohli, když už nic jiného, pamatovat na "hrůzy" poslední války s démony, či užít elementární základy logiky, a tak lépe předvídat, před jakou hrozbou asi stojí tentokrát. ()

Hogun odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bolo ako vred na tvári, ktorý je hnusný a neskutočne vás irituje, a keď ho vytlačíte, tak vylezie hnis a vyzerá to ešte horšie ako pred tým. Potom čakáte, že sa usuší a zmyzne, ale on narastie znova a ešte väčší. Toto bolo pre mňa absolútne nepozerateľné. Tie idiotské dialógy a toporné neherectvo tých drevených bábok na obrazovke ani nebudem komentovať. 0/10 ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)
  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)

Reklama

Reklama