Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

cstars 

všechny recenze uživatele

Skvela zalezitost a pro me zakladni ovlivneni na cely zivot. Vladimir Smolik (teda trosku s Frantiskem Behounkem) me definitevne privedl ke sci-fi, dik niz jsem zazil mnoho super veci, dokonce se i seznamil s manzelkou. Jen bych chtel podotknout k tomu co pise Lima: na "KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....." si nemuzeme vzpominat, protoze za srpacu tahle znelka nebyla, byla jen klavesova instrumentalka a titulky. Cesti komousi taky bohuzel nepustili nikdy do vysilani dily Placata planeta a Na hlavu postavena planeta (z jasnych duvodu). A vysilano bylo v sobotu rano a ne v nedeli, ale to uz jen opravdu jako detail. :o) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Díky, že Prima Cool konečně nasadila něco, co už nevysílá deset let furt dokola. Abych se přiznal, trošku jsem se obával, že po mnoha a mnoha letech shledám, že je to vlastně docela nuda a blbost. Ale ono je to fakt dobré. Pořád. A je to vtipnější a zábavnější, než hromada věcí a pořád to úžasně funguje. Takže i já... na to plné hodnocení to prostě fakt je. Protože je to prostě strašlivě dobré. A vtipné. A geniální. A protože je to i pět hvězd z nostalgie, je to vlastně hvězd deset. Ládínek je plný úžasných, bláznivých nápadů, které dnes fungují snad ještě víc, než tenkrát. Nadčasová záležitost. 100%. ()

Reklama

InsulinBoy 

všechny recenze uživatele

Sci-fi našeho dětství, kdo v životě neměl crush na kypré tvary Týny nebo na Pepův nos, tak neměl život. Autorům zcela jistě nechyběla představivost (která byla pravděpodobně podpořena i různými látkami), a tak se zde můžeme setkat s různými pestrobarevnými mimozemskými planetami a jejich obyvateli. Akorát škoda těch zmatečných přechodů mezi scénami, v jedné scéně je Vlaďa tam, ve druhé je i s psem Zorem zase úplně někde jinde. Super nostalgie! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netradiční animovaný seriál od našich uherských sousedů, který běžel v telce během dětství mých rodičů se konečně loni dostal zpátky na obrazovky a já měl možnost údajný kult vyzkoušet. A musím uznat, že jsem se nestíhal divit, jak vynalézaví dokázali maďarští animátoři být už před těmi téměř padesáti lety. Epizody jako Pohádková, Zrychlená nebo Bláznivá planeta naprosto miluju! ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ach, ta nostalgie... Budu upřímný, tenhle seriál je záležitostí mého dětství, takže se na něj logicky nemůžu dívat úplně nezaujatě. Ale zkusím to. Animace byla už v době svého vzniku dost kostrbatá a některé úseky se dost často opakovaly. Zvuková stránka si vystačí s těmi nejjednoduššími efekty... Před čím je ale třeba smeknout všechny klobouky světa, je naprosto nezměrná fantazie autorů, která opravdu nemá hranice a leckteří američtí scénáristi by se místo stávkování mohli učit od svých maďarských kolegů. Tolik neuvěřitelných šíleností napěchovaných do jedné epizody jste určitě ještě neviděli. A právě to dává tomuto seríálu potřebnou šťávu, takže si to kolem vás prosviští rychlostí několik MegaLádínů a nechá vás jen nechápavě zírat. A k tomu ještě ty krásné vzpomínky... A to už stačí, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka neztratili nic ze svého kouzla a jsou pořád parádní zábavou. Tak pravit Velký Placák. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V Československé televizi byl seriál nadabován nejprve slovensky a až později také česky. (hrac)
  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)
  • Tato epizoda je hodně dynamická, je tu hodně honiček, a aby animátoři ušetřili čas a práci, pozadí nalepili na válec, který se otáčí stále dokola. Takže je vidět stále stejná krajina, která má navíc zřejmý půlkulatý vzhled. (sator)

Reklama

Reklama