Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vedle Lemova Ijona Tichého je Ládínek se svou nafukovací raketou dalším baronem Prášilem kosmického věku... S pocitem nostalgie jsem po letech zasunul do mechaniky originální DVD a nestačil se divit, že seriál, který jsem miloval jako dítě, je úžasně přitažlivý i pro dospělého. Ládínek a ti, s kterými se potkává, ze sebe sypou vtipné hlášky, které často odhalují absurdity lidského života. Nebojím se říct, že jde o jeden z nejlepších animovaných seriálů všech dob a IMHO snese srovnání i se žlutou rodinkou či Futuramou. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Všechny série Smolikových jsou jedním z mála dětských animovaných seriálů, z kterého jsou děti nadšeny a rodiče bez obav mohou sledovat s nimi a nebudou trpět. Naopak, bavilo mě to skoro stejně jako před těmí více než pětatřiceti roky. A navíc si děti odchované dnešními animáky ani nestěžovaly na zastaralou animaci jako u jiných mých dětských kultů. Po 40 letech opět kultem. Naštěstí orginalita a vtip pořád vítězí nad formou. Tedy alespoň u dětí. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Díky, že Prima Cool konečně nasadila něco, co už nevysílá deset let furt dokola. Abych se přiznal, trošku jsem se obával, že po mnoha a mnoha letech shledám, že je to vlastně docela nuda a blbost. Ale ono je to fakt dobré. Pořád. A je to vtipnější a zábavnější, než hromada věcí a pořád to úžasně funguje. Takže i já... na to plné hodnocení to prostě fakt je. Protože je to prostě strašlivě dobré. A vtipné. A geniální. A protože je to i pět hvězd z nostalgie, je to vlastně hvězd deset. Ládínek je plný úžasných, bláznivých nápadů, které dnes fungují snad ještě víc, než tenkrát. Nadčasová záležitost. 100%. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ach, ta nostalgie... Budu upřímný, tenhle seriál je záležitostí mého dětství, takže se na něj logicky nemůžu dívat úplně nezaujatě. Ale zkusím to. Animace byla už v době svého vzniku dost kostrbatá a některé úseky se dost často opakovaly. Zvuková stránka si vystačí s těmi nejjednoduššími efekty... Před čím je ale třeba smeknout všechny klobouky světa, je naprosto nezměrná fantazie autorů, která opravdu nemá hranice a leckteří američtí scénáristi by se místo stávkování mohli učit od svých maďarských kolegů. Tolik neuvěřitelných šíleností napěchovaných do jedné epizody jste určitě ještě neviděli. A právě to dává tomuto seríálu potřebnou šťávu, takže si to kolem vás prosviští rychlostí několik MegaLádínů a nechá vás jen nechápavě zírat. A k tomu ještě ty krásné vzpomínky... A to už stačí, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka neztratili nic ze svého kouzla a jsou pořád parádní zábavou. Tak pravit Velký Placák. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Geniální sci-fi záležitost. Stačí vám jen sifon, nafukovací raketa vlastní výroby v pouzdru od houslí, psí kamarád a temná noc. To pak nafouknete raketku a vyrazíte ze střechy svého činžáku se svým mluvívím psím kamarádem vstříc neprobádaným planetám ve vesmíru blízkém i vzdáleném... Tenhle seroš nestárne. Těšil jsem se na něj každou neděli ve Studiu kamarád, později ve středečním pořadu Vega i čtvrtečním Magionu... S údivem pozoruji jak v dnešní době skvěle funguje na syna, který si jej již pouští z DVD. A s ještě větším zjišťuji, že funguje stále stejně i na mne! Tohle je za plný počet asteroidů! * * * * * ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V Československé televizi byl seriál nadabován nejprve slovensky a až později také česky. (hrac)
  • Tato epizoda je hodně dynamická, je tu hodně honiček, a aby animátoři ušetřili čas a práci, pozadí nalepili na válec, který se otáčí stále dokola. Takže je vidět stále stejná krajina, která má navíc zřejmý půlkulatý vzhled. (sator)
  • V názvu každého dílu je slovo „planeta“. (R´Hell)

Reklama

Reklama