Reklama

Reklama

Malý chlapec prekročí mexicko-americké hranice, aby sa opäť stretol so svojou matkou, ktorá žije v Los Angeles... (oficiální text distributora)

Recenze (16)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mexický film s jednoduchým dejom, plným málo uveriteľných náhod sa dostal cez 80% hodnotenie vďaka tomu, že ho hodnotilo iba 51 užívateľov. Zľahka sa dotkol problematiky nezadržateľného prieniku mexických migrantov na juh USA, doprial divákovi viacero slzopudných scén, chvíľami pripomínal telenovelu a tak jeho jediným nespochybniteľným pozitívom bol výber hlavného detského predstaviteľa, ktorý udržal celý film na úrovni troch slabších hviezdičiek. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

I když obyčejné lidské životy jsou také zajímavé. Nutno říci, skutečně věříte, že takhle nějak by se podobný příběh ze skutečného života mohl stát? Škoda, že autoři filmu nedokázali obalit příběh syrovějším přístupem a spojit tak naservírovanou story nelegálního přistěhovalectví s větší realitou. A upřímně. Nic nemám proti dojemným příběhům, ale žel přikrášlený konec v celofánovém balení nese děj neskutečný, i když jsou jeho chvíle krásné ()

Reklama

lepo 

všechny recenze uživatele

Skromný a nenáročný filmík, zaujme svojou myšlienkou, ako aj s relatívne dobre prebiehajúcim dejom - s tým správným tempom. Trochu iný pohľad, na životy mexických utečencov na americko - mexickej hranici na juhu Californie. Nie je všetko zlato, čo sa blyští - by mohol byť podtitulok filmu, nakoľko vidíme ťažké osudy emigrantov z iného pohľadu, ako nám ich servíruje BIG US mašinéria. Neskutočne fantastický a prirodzený výkon Adriána Alonsa , ako malého Carlosa Reyesa Carlita. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný příběh mexického chlapce, vychovávané babičkou, když její matka je ilegálně za prací ve Státech. Volejí si každou neděli v deset dopoledne, hoch stále na matce žádá, aby popsala místo, odkud volá, maminka mu stále slibuje, že si pro něho přijede nebo někoho pošle. A když babička umírá, malý chlapec se odebírá maminku hledat. Z filmu se stává roztomilé road-movie, kdy děcko musí překonat množství překážek, než se ilegálně dostane do USA a ve velkoměstě se mu pak v neděli v deset podaří najít křižovatku, která odpovídá matčině popisu. Slzel jsem, když se vrhli do náručí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak zase som raz nevedel, na čo sa pozerám, či na mexický festivalový film alebo na tamojší doják určený pre ženy pred tv obrazovky. Zo začiatku a miestami to prvé, časom už ale bolo jasné, že melodráma preváži a na konci budeme všetci bez rozdielu plakať dojatím. Funguje to, takže je to v poriadku. Problém mám skôr s tým, že pre dramatizáciu deja chlapec musí stratiť peniaze, študáci musia byť bezdôvodne prehľadaní colníkmi, atď. a veci vôbec neprispieva slovenský dabing, ktorý vyvoláva v divákovi dojem antiautenticity. Ak film z Mexika a pohraničia o ťažkom údele miestnich obyvateľov, tak jedine v pôvodnom znení. Inak to proste nejde. By the way ten frajer maminej kamošky bol fakt hustý....:) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • V jedné ze scén, která se odehrává v Los Angeles, je možné zahlédnout plakát k filmu Auta (2006). (fiLLthe3DD)
  • Carlos Reyes Carlitos má vo filme deväť rokov. Jeho predstaviteľ Adriano Alonso mal v dobe natáčania o tri roky viac, teda dvanásť. (lepo)

Reklama

Reklama