Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

verbal 

všechny recenze uživatele

Před vlastní produkcí bych se s kýmkoliv vsadil, že až tohle skončí, půjdu nasraně spát a druhý den ráno sem napíšu ponižující výblitek, plný nechutných vulgarismů, homofobie, pohrdání a břitkého sarkasmu. A k mému překvapení bych asi nevyhrál. A ani vlastně pořádně nevím proč! Jen když slyším homiks, většinou mě začne nadýmat a neštítím se dát dlouze, táhle a hlasitě najevo své emoce. Tento se k tomu všemu odehrává výhradně ve studiových kulisách, které freneticky načmáral vyteplený výtvarník na papundeklové krabice, aby se zbavil frustrace z rozchodu s Eltonem Johnem. Hlavního, nejdrsnějšího drsoně navíc svěřili romantickému milovníkovi, panu Harnettovi, jenž v roli vypadá, jako by si dvanáctiletý hoch nalepil sekunďákam fešáckého kníra z maminčina depilátu, aby jej pustili do kina na Zkrocenou horu. Ale dost superlativů! Má to skvělou atmosféru s nádechem noár existenciality, hnusáci jsou patřičně hnusní a bezskrupulózní a Woody je dokonale využitá vložka. Komediální. Takže sumo sumců, má latentní homosexualita přinutila to macho ve mně kleknout na čtyři, chytit se pelesti a užít si sto osmnáct minut docela kulantní zábavy. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Film/ Divadelní hra z post-apokaliptického východu, nejvíce svým stylem podobný/á Millerově Spiritovi, ovšem daleko zábavnější a s řadou v budoucnu dozajista kultovních postav. Především Hartnettův "cowboy ve světě beze zbraní" kouřící elektronickou cigaretu je bez přehánění "boží". Samozřejmě, že Bunraku pro své kartonové kulisy, groteskní vsuvky i ostatní vizuální výstřednosti není filmem pro řadového diváka, pokud se vám však kupříkladu loni zamplouvalo podobné válčení Scotta Pilgrima, rozhodně neváhejte. 7/10 ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Daly by se toho asi popsat stohy o tom, s čím si tenhle postmoderně laděný film hraje, k jakým stylistickým a vypravěčským naracím se odkazuje. Nad tím se dá docela zabavit. Jako celek to ale působí spíš jak ta podomácku slepovaná knížka s rozkládacími obrázky, kterou ve filmu ukazuje Woody Harrelson, taková povídačka o pomstě pro malý děti... A jsou-li jednou z hlavní výplní filmu souboje, ve kterých hrají prim hezounek Josh Hartnett a britský divadelní herec Kevin McKidd, jen těžko asi budou vypadat dobře, byť choreografie jako takové určitě odfláknuté nejsou (ale občas to prostě vypadá, že McKiddovi protivníci rovnou míří nad jeho hlavu). ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec to dobre dopadlo. Film nesadne každému a treba si na neho zvyknut. Experimentálny (pozor nie originálny!) look nesadne každému. A Gackt vyzerá vo filme ako škaredá ženská. A to oproti fotkám s googlu je tu ešte extra mužný. A zaujímalo by ma nakoľko je zdatný v martial arts, lebo predvádza niečo čo má prvky aikida a jiujitsu, ale poriadny kop už musel robiť doublér. Hartnett už sa na nič nehrá a proste mláti jedného nepriateľa za druhým. Perlman, Moore a Harrelson dodávajú filmu zvučnosť a hereckú kvalitu. Kevin McKidd je super slizký a jeho postava aj keď okopírovaná z iných filmov je výborná. Celkovo je to taký poetický, vyzuálne zaujímavý masaker, ktorý som po skončení celkom obdivoval. 75% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

To byl teda nářez! Po zhlédnutí mohu konstatovat,že mě film velmi kladně překvapil,protože jsem tedy opravdu nečekal,že to bude až tak dobré.Film se neinspiruje ostatními,ale jede si ve své vlastní branži,fantasmagorii.Je to takové Sin City,ale možná ještě o trochu lepší.Musím také pochválit Marka Vašuta,který mě svými vypravěčskými schopnostmi hodně překvapil.Ron Perlman v roli záporáka výborný,výkony obou hlavních herců k nezaplacení,velká zásobárna vtípků a dobrých hlášek a neuvěřitelné kulisy.Celkově je film mezi čtyřmi až pěti hvězdami,ale spíše ty čtyři.Hodnocení:85% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Vyjma prologu není ve filmu použita jediná střelná zbraň. (Illuminare)
  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama