Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

shabazza 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi to připomínalo Sin City, chvílemi úchylného Batman a Robin, pak zase takové ty šílené komiksové adaptace v 60. letech v USA. Do toho taneční soubojové kreace, nápaditá akční choreografie, Woodyho hlášky, skvělý Pearlman, papundeklová přestylizovanost ... tohle je kousek, který si rozhodně pustím ještě minimálně jednou :-) ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Geniálne grafické spracovanie, hlavne výborné prechody... taktiež obstojný scenár (s prižmúreným okom nad lacným koncom) vrátane dobrých dialógov... tiež sa mi páčili drobné originálne detaily, ktoré spríjemňovali pozeranie (napr. zvuk roztočenia zásobníka revolvera pri prejdení prstom po okraji klobúka) ... no aj napriek tomu, že ide o pomerne zaujímavé sústo, stále to ostáva na úrovni nezmyselného komixového zabíjania a až príliš okato mi to prípominalo Kill Bill ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zhulenecké Sin City. S jednodušším příběhem, s přidaným humorem a kvantem hromadných bojových scén, které neměl ani Křižník Potěmkin. Vážně nevážně a krapet teatrálně, ale přece zajímavě pojatý Kung Fu rytmikál. Bohužel hudba byla dosti otravná a takříkajíc se nehodila. Rovněž kasting mohl být lepší. Místo Joshe Horneta bych si dovedl představit někoho mnohem charismatičtějšího, ačkoliv chápu, že jeho vzhled naivního děcka byl žádoucí. Rozumějte, David se měl postavit Goliášovi. Tac ól, folks. A v leporelovém magořišti! Jestli to není na čtyři hvězdy, tak už nevím, co s vámi. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Daly by se toho asi popsat stohy o tom, s čím si tenhle postmoderně laděný film hraje, k jakým stylistickým a vypravěčským naracím se odkazuje. Nad tím se dá docela zabavit. Jako celek to ale působí spíš jak ta podomácku slepovaná knížka s rozkládacími obrázky, kterou ve filmu ukazuje Woody Harrelson, taková povídačka o pomstě pro malý děti... A jsou-li jednou z hlavní výplní filmu souboje, ve kterých hrají prim hezounek Josh Hartnett a britský divadelní herec Kevin McKidd, jen těžko asi budou vypadat dobře, byť choreografie jako takové určitě odfláknuté nejsou (ale občas to prostě vypadá, že McKiddovi protivníci rovnou míří nad jeho hlavu). ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Guy Moshe | Hudba: Terence Blanchard | Produkcia: Keith Calder, Ram Bergman, Alex McDowell, Nava Levin, Jessica Wu | Distribúcia: ARC Entertainment, XLrator Media | Štúdio: Snoot Entertainment, Bergman Productions, Picturesque Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: - $ || ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)
  • V roce 2010 v rozhovoru Moshe prozradil, že nejprve scénář k Bunraku prodal produkční společnosti. Když bylo jasné, že se film bude natáčet, koupil ho zpátky. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama