Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Jino 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal na slibnou parodii Ramba, ale pak se to zvrtlo v něco, co mi pod nos moc nešlo a věřím, že nepůjde ani malým divákům. Dětská představivost titulního hrdiny je sice pěkná, ale to ostatní bylo na moje očekávání, úplně mimo mísu. Malý Rambo mi tak trochu připomněl český rodinný film plný dětské fantazie a problémů dospělých - Kdopak by se vlka bál, ale ten je pro mě o hodně lepší. 40% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Byla to mnohem méně komedie než jsem čekal, ale také to bylo mnohem lepší než jsem čekal. Kouzelná oslava přátelství, věrnosti a filmového fandovství, která opravdu chytla za srdce. Hořká i laskavá, smutná i úsměvná, plná nezapomenutelných momentů a pocitů, které jsem dokázal prožít společně s Willem, protože jsem je jako kluk kdysi sám zakusil. Třeba jeho okouzlení po shlédnutí prvního filmu, kdy běží domů, plný toho neskutečného a neopakovatelného prožitku. Zatímco linie přátelství je spíše vážnější a přelévá sympatie z jedné strany na druhou, natáčení Malého Ramba je zábavné, plné nápadů a humoru, a současně v kontrastu s dusnou atmosférou sektářského nátlaku na život Willovy rodiny i Leea, který se marně snaží zavděčit bratrovi a svou osamělost skrývá za rošťárnami a vzdorem. Zajímavě nejednoznačnou postavou je i Didier, který je po celou dobu na facku, ale zdá se, že i on cosi skrývá za svou maskou rebelujícího frajírka. Prolínání jednotlivých nálad nikde nekoliduje, naopak se skvěle doplňuje a navzájem emocionálně posiluje, herecké výkony jsou bezchybné, animované vsuvky Willových snů a představ skvěle zapadající, osmdesátková retrostylizace tak vypiplaná, že jsem si ji vlastně uvědomil až po skončení filmu, závěr silný a pocitově strhující (ať už kino či večeře). Zkrátka zase jednou film, na který bylo požitkem se podívat a hned tak se z paměti nevytratí. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Malý Will patří do asketické rodiny věřících, kde televize nebo třeba gramofon se ocitli na černé listině. A tak tenhle klučina utíká do světa svých obrázků, které kreslí jak na stěny školních záchodků tak i do své Bible. Avšak náhoda mu do cesty popostrčí mladého výtržníka, díky kterému uvidí svůj první film v životě. Ramba. Úžas nad pohyblivými obrázky a neohroženým hrdinou je jenom začátek jednoho velkého dobrodružství. Oba kluci se totiž rozhodnou natočit pokračování, ve kterém je však hrdinou Rambův syn a má za parťáka poručíka Trautmana. To vše je zasazeno do Anglie 80. let. Samotný nápad zní na dětský film hodně odvážně, leč na své si přijdou jak dospělí tak i diváci z prvního stupně základní školy. Tetelil jsem se blahem při sledování toho, jak film důmyslně klame tělem. Chvíli sledujeme klasický film o set sakra zábavném natáčení filmu, abychom se po chvíli culili nad malou rebélií vůči Willově rodině a jejímu náboženství. Přestože se film dotýká několika vážných témat, jako neúplné rodiny či bigotního vyznání, tak nezapomíná na dětskou hravost a zdravý nadhled. Každou minutou tvůrci překvapují svěžími nápady a různorodou paletou žánrů. Navíc lidi od castingu odvedli výbornou práci, a tak je titulní dvojice nejen výborně sehraná, ale i přesvědčivě přirozená. V polovině se film dokonce zlomí i v ostrý souboj mezí nezávislými filmaři a studiovou produkcí, což zakomponovat do dětského filmu vyžadovalo opravdu velkou dávku tvůrčího talentu. K tomu všemu vyhrává neodolatelná atmosféra osmdesátých let, kdy Patrick Swayze byl stejně "in" jako velká vlna ve vlasech. Tomuto malému Rambovi je absolutní hodnocení přeci jenom zbytečně velké, ale takto dospělý dětský film jsem už dlouho neviděl a kdo ví jestli vůbec. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Všechno je tak krásně dětsky naivní až do doby, kdy se ústřední dvojice rozhádá a film přejímá mladý francouzská švihák. V tomto okamžiku jde celý děj k šípku. Holt scénaristi už nevěděli, jak film prodloužit, aby měl alespoň hodinu a půl. Závěrečný sestřih filmu dá jen lehce vzpomenout na první půlku. ()

Diego 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem to stahoval, mel jsem v planu shlednout parodii na ramba, která měla slusny hodnoceni a chytlavy obal, nic vic jsem o tom nevedel a ejhle vyklubal se z toho mily snimek, ktery je casto usmevny a kdyz vidite pribehovy klise v poddani dětí, tak si to klise ani behem filmu neuvedomíte. Neuskodi a zahreje ;) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)
  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno