Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který osloví i diváka, jenž nikdy neviděl ani jeden příběh o Rambovi, což je přesně můj případ. V tomhle případě stačí dva malí kluci plní nadšení a neutuchajícího elánu a trochu zajímavý příběh a sympatický milý film je na světě. Ovšem na rovinu se musím přiznat, že chvílemi jsem se nudil, ale než jsem se stihl začít nudit delší dobu, tak film mou pozornost strhl opět k sobě, a nakonec chtě nechtě musím konstatovat, že tohle opravdu stojí za to vidět a rozhodně to není ztracený čas. Naopak, s tímto filmem mi to všední nudné odpoledne krásně rychle uteklo a musím říct, že takhle sympatický film jsem rozhodně neočekával. Příjemně překvapili dětští herci v hlavních rolích, které jsem dosud vůbec neznal a přiznávám se, že jsem měl obavy právě z těch hereckých výkonů a z toho, aby film nesklouzl do nějaké patetičnosti, a jsem rád, že tyto mé obavy ukázaly se býti lichými a já jsem dostal sympatický příběh plný kouzelně dětského nadšení pro jeden amatérský film. A závěr je už jen velmi příjemnou tečkou za celým tímto filmařským dobrodružstvím. Tenhle film je zkrátka povedený a já jsem rád, že mu mohu udělit nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, protože film Malý Rambo si to skutečně zaslouží. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lze nepodlehnout filmu, ve kterém si hned v úvodní scéně sotva náctiletý samorost v kině za labužnického pokuřování cigarety nahrává na videokameru prvního Ramba? A když časem potká kamaráda z ortodoxně věřící rodiny, tak se rozhodnou společně švédovacím (zdravím Be Kind Rewind, s kterým to má svým způsobem dost společného, stejně jako s Mostem do země Terabithia) natočit pokračování o záchraně taťky Ramba. To vše v perfektně navozené atmosféře osmdesátek. Úžasná oslava přátelství, strastí i radostí dospívání. Být mi tolik co těm dvěma sympaťákům ve filmu, tak je pro mě tenhle snímek modla stejná jako pro ty dva Ramboš či pro Didiera Patrick Swayze. A já jim nejenže rozumím, ale vlastně i nepokrytě závidím. Za absolutoriem v hodnocení si stojím (jak také jinak, když jsem ho udělil) již jen kvůli přiblbe nadšenému úsměvu, kterým mi tenhle snímek na dlouho poznamenal tvář. A když si představím, že jsem na to nešel v Edinburghu do kina jen z toho důvodu, že jsem se obával přílišné dětinskosti, v kterou by se lehce mohl nadějný námět zvrhnout... Ještě teď bych si nejraději jednu vrazil. PS: Vysvětlení původního názvu filmu v dialogu po titulkách je lepší než to suché, byť pravdivé, oficiální stanovisko. Jsem zvědav jak to vyřeší v dabingu. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tak trochu se stydím, že jsem až do titulků nepoznal, že matku hrála Jessica ze Spaced. V bonusech je i první amatérský kraťas Aron od režiséra Garthe Jenningse z roku 1986. Z něj je vidět, kde bral autor inspiraci - u sebe. Těšil jsem se na roli Adama Buxtona a opět jsem nebyl zklamán a ani moc překvapen (tentokrát nůžky v nose). ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Malý Will patří do asketické rodiny věřících, kde televize nebo třeba gramofon se ocitli na černé listině. A tak tenhle klučina utíká do světa svých obrázků, které kreslí jak na stěny školních záchodků tak i do své Bible. Avšak náhoda mu do cesty popostrčí mladého výtržníka, díky kterému uvidí svůj první film v životě. Ramba. Úžas nad pohyblivými obrázky a neohroženým hrdinou je jenom začátek jednoho velkého dobrodružství. Oba kluci se totiž rozhodnou natočit pokračování, ve kterém je však hrdinou Rambův syn a má za parťáka poručíka Trautmana. To vše je zasazeno do Anglie 80. let. Samotný nápad zní na dětský film hodně odvážně, leč na své si přijdou jak dospělí tak i diváci z prvního stupně základní školy. Tetelil jsem se blahem při sledování toho, jak film důmyslně klame tělem. Chvíli sledujeme klasický film o set sakra zábavném natáčení filmu, abychom se po chvíli culili nad malou rebélií vůči Willově rodině a jejímu náboženství. Přestože se film dotýká několika vážných témat, jako neúplné rodiny či bigotního vyznání, tak nezapomíná na dětskou hravost a zdravý nadhled. Každou minutou tvůrci překvapují svěžími nápady a různorodou paletou žánrů. Navíc lidi od castingu odvedli výbornou práci, a tak je titulní dvojice nejen výborně sehraná, ale i přesvědčivě přirozená. V polovině se film dokonce zlomí i v ostrý souboj mezí nezávislými filmaři a studiovou produkcí, což zakomponovat do dětského filmu vyžadovalo opravdu velkou dávku tvůrčího talentu. K tomu všemu vyhrává neodolatelná atmosféra osmdesátých let, kdy Patrick Swayze byl stejně "in" jako velká vlna ve vlasech. Tomuto malému Rambovi je absolutní hodnocení přeci jenom zbytečně velké, ale takto dospělý dětský film jsem už dlouho neviděl a kdo ví jestli vůbec. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zábavný film (hlavně, ale nejen) pro děti je fantasticky barevný i díky skvělým animacím, které se do příběhu dostávají z mysli hlavního hrdiny. Pro přísně katolicky vychovaného otloukána je první film s Rambem jako zjevení z jiného světa. Ve své bujné fantazii si představuje, že je svalovec jeho chybějícím tátou a on jej jako správný synek zachrání před létajícími psem i obživlým slaměným panákem. Hravá atmosféra natáčení jejich amatérského filmečku se přenesla i na Syna Ramba, který je nacpaný nejrůznějšími drobnými legráckami. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)

Reklama

Reklama