Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1887 a v čínském Zakázaném městě skupina vzbouřenců vedených lordem Rathbonem zavraždí starého strážce císařské pečeti. Umírající muž zapřísahá svou dceru Li, aby ji našla, a pošle také vzkaz svému synovi Wangovi, který žije v Americe. Wang a jeho přítel Roy přijíždí do Londýna, kam se po stopách vraha vydala také Wangova sestra Lin. V Londýně dvojici hned po příjezdu okrade malý zloděj Charlie, ale oni mu přesto pomohou proti jeho starším "kolegům" a vše skončí velkou rvačkou, která dvojici nakonec přivede za mříže. Naštěstí je tu inspektor Artie Doyle, který je jejich velkým fanouškem. Zavede je za Lin, která je také ve vězení, protože napadla lorda Rathbona, který je jedním z možných nástupců trůnu. A to je také důvod, proč ukradl císařskou pečeť. Ta totiž poskytne jeho čínskému komplici Wu Čchangovi možnost stát se čínským císařem. Na oplátku on pomůže Rathbonovi zbavit se královské rodiny, aby mohl usednout na trůn. Nejtěžší bitva je teprve čeká. Musejí zabránit atentátu na královskou rodinu, kterou chtějí postřílet z kulometu ukrytého na lodi, ze které má být večer odpálen slavnostní ohňostroj. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o triedu lepsia hlavne vdaka vydarenemu scenaru, ktory obsahuje ovela viac vtipnych hlasok. Tentokrat ma bavil aj Own Wilson a s Jackiem tvoriad zabavnu dvojku. Film obsahuje aj mnoho odkazov na dobove udalosti. Zapletka m,i tiez pripadala napinavejsia. Snad sa akurat nedockame dalsieho dielu, pretoze by v nom museli zase zabit nejakeho pribuzneho Jackieho postavy. Pochvalu si zasluzi nadherna vyprava. Tocilo sa sice v Cechach, ale ja som mal hodnoverny pocit, ze sa to odohrava v Britanii. Sklamanim pre mna su bohuzial bitky. Väcsinou su zalozene len na tom, ze Jackie nieco neustale vtipne preskakuje, pripadne sa v subojoch vyhyba ranam. Klasicky duel nas caka az vo finale s Donniem a ten je strasne odflaknuty a kratky. Z toho napadu, ze sa musia krcit pod gulometom sa dalo vytrieskat ovela viac. Naviac je v nom casto citit pomocne lana. Takze sa nedockame ziadneho aspon trochu narocneho chvatu. Smutne je, ze vo vystrihnutych scenach na DVD je duel ovela dlhsi a obsahuje aj viacero peknych chvatov bez trikov. Velka skoda, ze ho nepouzili komplet aj vo filme. Ovela pôsobivejsi je nasledny duel na mece s hlavnym zaporakom Aidanom Gillenom. Wilson si zase trochu zablbne na slavnych hodinach. Takze ako historicka komedia s obcasnymi trikovymi akcnymi scenami v ktorej nahodou hra aj Jackie to funguje velmi dobre, ale ako akcna Chanovka to je slabota. Z americkych filmov Jackieho HK styl najlepsie vystihuju Rush Hour 1 a 2. 7/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Roy O'Bannon a jeho věrný asistent Shanghai Kid. Anglií se snad neproháněla šílenější dvojce. Těžko říct, který z nich je lepší. Můžete si vybrat mezi vynikajícím bojovým uměním Jackieho Chana nebo ukecaným hrdinstvím Owena Wilsona. Choreografie bojových scén je lepší než v jedničce a hlášky jakbysmet. Příběh není nic extra, ale je vyrovnáván geniální propojeností a "hostováním" historických postav. Vždyť vidíme vznik Sherlocka Holmese a zmizení Jacka Rozparovače. Co chtít od filmu víc? ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan a Owen Wilson jsou zpátky ... Pravda, příběh "Rytířů ze Šanghaje" nedrží pohromadě tak pevně jako předchozí westernové dobrodružství "Tenkrát na východě" - a některé vtípky jsou maličko dětinské, leč oba hlavní hrdinové zmíněné nedostatky hravě vyvažují osobním šarmem a stoprocentním nasazením - a zbytek obstarávají roztomilé odkazy na rozličné skutečné i románové postavy. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Spousta inteligentních a vtipných (!!!) vtipů, bezchybná ústředí dvojice, nápaditá choreografie, spousta narážek na historické postavy (Sherlock Holmes, Charlie Chaplin, A. C. Doyle, Jack the Ripper) i místa (Stonehenge, Covent Garden, Soho), k tomu svižná režie a stopáž v rámci únosnosti, a máme tu jednu z nejlepších bláznivých komedií, kterou jsem kdy viděl. . . Filmům s Jackie Chanem jsem se až doteď vyhýbal, což teď považuji za velkou chybu. Jestli jsou jeho ostatní filmy alespoň z poloviny vtipné, jako Rytíři ze Šanghaje, budu uspokojen :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Šanghajskí rytieri sú voľným pokračovaním "westernovej" komédie Šanghaj Kid (Shanghai Noon). Z nejakého dôvodu sa mi druhé pokračovanie tejto paródie na 19.storočie páčilo dokonca viac než prvé. Je tu o niečo menej hluchých miest (Chan a Wilson si tentoraz očividne viac "sadli") a aj pocit iritujúcej nereálnosti deja nie je taký silný ako predtým. Pre mňa najväčšie plus je humor a herectvo Owena Wilsona. Hlášky a scény tu má naozaj podarené, nemôžem si odpustiť spomenúť scénku vankúšovej vojny, kde sa z čista jasna objaví neznámy chlapík. Komédia na ktorej sa všetky vekové kategórie výborne nasmejú. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (29)

  • Večerní příjezd královny (Gemma Jones) se natáčel pět nocí u Chrámu svaté Barbory. (Standik24)
  • Když Roy (Owen Wilson) sní o svém rodinném životě, jeho děti se jmenují Vera, Chuck a Dave. Stejně jako vnoučata v písni "When I'm Sixty-Four" od skupiny Beatles. (SG-1)

Související novinky

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

Rytíři ze Šanghaje dostanou pokračování

10.09.2016

Jackie Chan a Owen Wilson se konečně chystají na třetí díl "šanghajské" série. Chon Wang a Roy O'Bannon se poprvé objevili v roce 2000 ve westernu Tenkrát na východě, jen aby se o tři roky později… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

Hvězda Hry o trůny jako rytíř Lancelot

25.10.2011

Nebo král Artuš? To se prozatím přesně neví. Studio Warner Bros. obsadilo do hlavních rolí historické fantasy Arthur and Lancelot Kita Haringtona (Jon Sníh z Hry o trůny) a Joela Kinnamana (detektiv… (více)

Will Smith na lovu strašidel

Will Smith na lovu strašidel

19.02.2009

Už koncem roku 2007 se mluvilo o rodinné hororové komedii Monster Hunter, k níž napsali scénář Robert Baird a Daniel Gerson (Auta, Příšerky s.r.o.) a jejíž hrdinou bude dětský psycholog s neobvyklým… (více)

Reklama

Reklama