Spolek ryšavců (TV film)
Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 1985, 52 min
John BruceHrají:
Jeremy Brett, David Burke, Tim McInnerny, Richard WilsonObsah
Pan Wilson, majitel zastavárny, přijímá za poněkud podivných podmínek práci ve Spolku ryšavců. který je však zakrátko bez vysvětlení zrušen. Požádá tedy Sherlocka Holmese, aby tajemství záhadného spolku rozluštil. Detektiv zjišťuje, že do případu je zapleten profesor Moriarty, jeho odvěký nepřítel. (oficiální text distributora)
liquido26
Další skvělé zpracování Holmesova dobrodružství. Spolek ryšavců je skvělá povídka a tato adaptace je neméně skvělá. Navíc oproti povídce přidává ještě postavu profesora Moriartyho, čímž činí příběh ještě zajímavějším.(4.9.2010)
PanCitron
Jeden z nejoblíbenějších dílů série, který je ovšem paradoxně nejzajímavější, (snad) jediným faktem který se liší oproti původní knižní sérii. Začlenění profesora Moriartyho do příběhu byl přímo brilantní nápad, což dělá tenhle příběh nádherným předmostím pro úžasné finále.(23.8.2010)
Wishkah
Tak tenhle díl je téměř přesné odvyprávění původního příběhu. Výborné zpracování a geniální Jeremy Brett(14.9.2009)
Tanmut
Díky této epizodě mi došlo, co parodovali Cimrmanovci ve hře Vražda v salónním coupé Trachtovou metodou usilovných dřepů. Zakomponování Moriartyho položilo základní kámen pro Poslední případ, poslední díl série. Stejně by mě zajímalo, jak by případ řešil Eric Cartman.(27.9.2010)
swiss
Klasika(9.2.2009)
Nut
Další perfektně zpracovaná detektivka dle A.C. Doyla. Spolek ryšavců jsem měla vždycky moc ráda, především díky dokonalé ukázce Holmesova dedukčního umění, vždy udivenému Watsonovi a poněkud natvrdlému klientovi.(5.11.2008)
filmmovier
Tento díl mně bavil od začátku do konce, skutečně je to jedna z nejlepších adaptací s Brettem. A jedno velké plus také za to, že tvůrci přidali postavu profesora Moriartyho, která se v předloze nevyskytuje. Plný počet bodů jistě zaslouženě.(15.12.2011)
Maja238
"Á, to bude Athelney Jones. Ve své profesi je to náprostý imbecil, Ale má vlastnosti humra! Ovšem pouze v případě, když přijde na to někoho lapit"... Ona osudová věta při které jsem málem vypustila duši smíchem. :D :D A Jeremy to navíc umí tak krásně říct, že to člověka prostě donutí se řehtat jako pitomec. :D(27.3.2012)
brasek
Asi najlepší Sherlock Holmes s Jeremy Brettom, ktorý bol natočený... a to Jeremy Brett rozhodne nie je ten pravý Holmes.(1.8.2010)
| Na DVD od: | 02.05.2008 Amercom |
|---|
Související
- Dům u měděných buků (TV film) (1985)
- Stavitel z Norwoodu (TV film) (1985)
- Domácí pacient (TV film) (1985)
- Poslední případ (TV film) (1985)
- Řecký tlumočník (TV film) (1985)
- Mrzák (TV film) (1984)
- Strakatý pás (TV film) (1984)
- Modrá karbunkule (TV film) (1984)
- Tančící figurky (TV film) (1984)
- Námořní smlouva (TV film) (1984)
- Osamělá cyklistka (TV film) (1984)