Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

kitano 

všechny recenze uživatele

James Mc Teigue zbabral čo sa dalo. Zápletka by aj mohla fungovať keby režisér nerozprával neúnosne slimačím tempom s kopou nevhodne povkladaných flashbackov. Kvalitnú akciu zasa kazia prehnáné efekty a hektolitre neprirodzene posobiacej umelej krvi. Veľká škoda pretože niektoré scény (nahánačka cez dopravnú premávku) sú skutočne špičkovo prevedené. Pritom stačilo trochu zjednodušiť naráciu (trening v detstve, konflikt, útek, nejaky rundown a vyúčtovanie) a malo by to omnoho vačši spád. Takto mám z toho pocit že sa proste posralo čo sa dalo posrať. (5/10) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Na scénáři je sice vidět, že byl napsán za 53 hodin, ale schématizmus, spousta klišé a lacinost dialogů alespoň u mě fungovaly "regresivně" - vrátil jsem se díky nim do dětství (vždyť takhle ty martial arts fláky byly vystavěny - včetně první flashbackové poloviny). Navíc zápletka, příběh i způsob vyprávění je zde jenom proto, aby motivovaly přehršel nápaditých (baterka) a přehledně zrežírovaných atrakcí, které reflektují vývoj akčního filmu posledních tří dekád: od kultu těla osmdesátých let ve flashbackových scénách přes fillm pohybu devadesátých k současnému bourneovskému parkour stylu a pastiši cizích kultur. Navíc si myslím, že se jedná o velice zdařilou poctu asijským - především japonským - exploatačním bijákům, kterou docení především ti, kteří mají nakoukáno a říkají jim něco jména jako Meiko Kaji, Reiko Ike, Sonny Chiba, Kinji Fukasaku, Sogo Ishi či Norifumi Suzuki. Obsazení Raina a zasazení do neasijského prostředí s anglickými dialogy chápu jako přijatelnou daň za přiblížení jedné kultury druhé, a to prostřednictvím jejich prostředků: okázale digitálních triků. Kdybych měl parafrázovat kultovní hlášku z jednoho Tarantinova scénáře, napsal bych, že NA není jako "jeden film se Sonny Chibou, ale hned tři - a to najednou"! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po houmousarne Novy mesic jsem nutne potreboval skouknout nakou rezbu a asi sem nemoh vybrat lip, nez Ninja Assassina. McTeigue se totiz pochlapil a pripravil paradni rezbu. Jen je skoda, ze to asi bude mit v kinech tezky, pochybuju, ze amiky zaujme 90 minut bojujicich cinanu, i kdyz se snazi mluvit anglicky, coz ale pusobi obcas neprirozene. A zaroven to ani nevypada jak nejaka kultovka typu Kill Bill, ale jen proste jako brutalni akcni becko, i kdyz lehce komiksove stylizovany. Co se tyce pribehu, samozrejme si to neodpusti hromadu klise, ale nastesti je pribeh perfektne jednoduchej, takze dava zaminku pro hromadu bitek a to naprosto staci. Nastesti se tu nekdo rube prakticky neustale a je to tudiz nepreztrzita akcni rezba, protoze kdyz se zrovna vyjimecne nebojuje, tak to za moc nestoji. No a samotny souboje, sice ty hektolitry krve z kazdy odreninky vypadaj efektivne, ale zaroven bohuzel ne moc realisticky a ackoliv je choreografie docela dobra, jelikoz je vse silene rychle sestrihany a ve tme, clovek si vetsinu souboju neuzije na plno, i kdyz ne ze by zas nak extra zalezelo na tom, ci prdel nebo noha zrovna leti vzduchem. Co se tyce hercu, tohle je solovka mistra Raina, kterej sice vypada jak mladicek, ale ohanet se se vsim co mu pride pod ruce umi teda paradne. Jako bavilo me to, ne ze by me to vylozene strhlo, ale uzival jsem si to a pak prislo zaverecny ultra kulervouci zuctovani, ktery to proste vytahlo na 5*. Proste perfektne stupidni, ale super ultimatne brutalni reznicina, takovyhle jatka jsem posledni dobou videl jen v Spartakovi. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Na návrat k subžánru mého dětství jsem se těšil, zvláště za účasti samotného Kosugiho, nicméně zejména trailer má očekávání postupně tlumil. Musím však nakonec po zhlédnutí vyjádřit poměrnou spokojenost. Příjemná komiksová pocta nejen ninja filmům, která má spád a je příjemně brutální. Tematiku aktualizuje a podává v rámci možností temných kulisách a souvislestech, takže "muži v černém" nepůsobí směšně, jak jsme bývali zvyklí ve flácích Godfreyho Ho apod. Ostře řezaný Kosugi je velkou devízou filmu, která však také poukazuje na jeho velkou slabinu. A tou je unilý Rain, kdy na nás právě v konfrontacích s Kosugim dýchá jeho mizivé charisma. Problémem je samozřejmě i úlitba americkému publiku v podobě černé vyšetřovatelky a spousta nesmyslů. Za nesmysl nepovažuju svépomocné hojení ran či uhýbání střelám, to k žánru patří, ale pecky typu: Stopuje nás komando vrahů, kteří nás najdou i po čuchu, ale my necháme auto posetý šurikenama zaparkovaný před motelem. Tyhle momenty pak samozřejmě působí velmi rušivě. Film celkově mírně nadhodnocuju, bavil jsem se fajn. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas si při sledování některých filmů kladu otázku, zda-li jsou si tvůrci vědomi toho, jakou že to sračku vlastně točí. Ninja Assassin mě donutil ptát se co pět minut. Těžko pálit do konkrétních věcí, když člověk chápe, že to měla evidentně být áčková bojovka v módním outfitu MTV, která místo make-upu dávkuje hektolitry digitální krve. Jenže ten film je směšný tou svojí naivitou, kdy předkládá motivy starodávných bojových umění, nenaplněné lásky i spiknutí zlovolných korporací a vlád. Násilně do toho naroubuje hysterickou černošku do hlavní role (nechci být rasista, tenhle element mě ale neskutečně vytáčí) a spasit to všechno má jeden vtip o velikosti džínů. Jsem ochoten uznat dva, tři záblesky stylovosti a fajn závěrečné titulky, ale jinak spíše uznale pokyvuju hlavou nad tím, že to distributor raději u nás do kina ani nenasadil. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Producenti Andy a Larry Wachowští si najali J. Michaela Straczynskiho, aby 6 týdnů před natáčením přepsal scénář. Zvládl to za 53 hodin. (TomikZlesa)
  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)
  • Film měl být původně uveden v roce 2008. (KucC)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama