Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zatím nejkrvavější film tohoto roku, co minuta filmu to litr krve. Docela velké zklamání, na to jak jsem se těšil. Očekával jsem lepší film než byl Ninja, ale nakonec je to téměř nastejno. Prvních 40 minut jsem se musel zuby, nechty držet, abych film nevypnul - hrozná Angličtina v podání asiatů, nesympatičtí herci, příběh a dialogy k smíchu. Přesto se z druhé poloviny vyklubal, alespoň částečně ten film, který jsem tak očekával a dostal jsem pořádnou porci Akční Ninjoviny. Hodně mě překvapil Rain, který hrál Raiza a zprvu jsem ho vůbec nepoznal. Hudební stránky filmu jsem si ani nevšimnul, ale efektově to zas tak špatné nebylo - zpomalení boje s Kusarigamou, zrychlení pohybu a občas zajímavý záběr Jediné co mi na akčních scénách vadilo, že byli dost temné a občas se v nich špatně orientovalo. Poslední půl hodinka , přidala filmu dost, ale na 4 * to ani z daleka nestačí. Po zkouknutí jsem si zkontroloval jestli mám srdce na správné straně(Levá). 50 % ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příliš obyčejné, holé, šablonovité. Dominuje jednoznačně notně charismatický Rain, který se rozhodně hýbat umí, avšak otázku: nakolik si vypomáhal bezpečnostními technikami... záměrně nepokládám, neboť odpověď na ní znám (salta s horizontálními vruty nebo přeskakování po konstrukcích udělám klidně taky, když budu zavěšen do šesti popruhů...). Budiž ale, Rain vypadá dobře, ninju jsem mu v pohodě věřil. Bojové sekvence: občas dobré, někdy nepřehledné, téměř vždycky v černočerné tmě. Choreografie: docela slušná, většinou jeden dva zablokované údery, pak sek mečem, kusarigamou nebo hod šurikenem a scénu zaleje fontána digitální krve. Opravdu, tohle je podívaná plná největších fatalit: po Rainových zásazích létají ve zpomalených záběrech nohy, ruce, prsty a další kusy těl a všude se valí proudy umělé červeně. Příběhem omšelé jako kuchyň podprůměrné restauraci před návštěvou Zdeňka Pohlreicha, fyzično v porovnání s Florentinových Ninjou skoro absentuje, Sho Kosugi působivý, závěr pohádkový. Chutná to, jako kdybyste jedli sushi, které se místo sojovkou potírá teplou krví. Dobrou chuť. 40 miliónů dolarů(rozpočet)/61,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nejhorší obavy se potvrdily - Ninja Assassin je špatný film. Z nadějně vyhlížející rubačky zbyla pouze nekonečná řada levných triků pro efekt a bezpáteřní režie Jamese McTeigue, kterou do nejhlubších jam pekelných posílá scénář, splácaný z těch největších blockbusterových klišé historie. Nejhorší na celém snímku je ale fakt, že nefunguje ani jako hyper-akční řezničina pro otrlé. Vyumělkovaná choreografie zaniká díky špatnému střihu a pokud už se najde světlá chvilka pro detailnější záběr na bojující postavy, tak je během sekundy úspěšně zruinována stíny a tmou, což orientaci v "Kdo koho sakra seknul?!" ještě ztěžuje. Hektolitry počítačové krve zkrátka na natočení druhého Matrixu někdy nestačí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zrada plodí krev. A krev zde stříká po hektolitrech. Překonal vlastní strach, překonal vlastní bolest, nepřekonal však ztrátu té, která byla jeho srdci nejbližší a už vůbec nepřekonal myšlenky na krvavou odplatu.Vzepřel se přísnému řádu klanu, ve kterém byl vychován k zabíjení. Stal se z něj proti jeho vůli stroj na zabíjení. Jeho vlastní minulost ho však dostihla. Efektní odplatu ve videoherním stylu produkčně zaštítili slavní bratři Wachowští a také veterán akčních opusů Joel Silver. Režie byla svěřena celkem prověřenému Jamesi McTeigueovi, jehož režijní výsledky nemají vždy nejvyrovnanější balanc, ale když chce, umí za to řádně vzít, jako třeba v tomto případě. Film byl velkou příležitostí pro korejského všestranného umělce s uměleckým pseudonymem Rain, který nám předvede, co všechno správný ninja musí absolvovat, aby byl správný. A fyzickou kondici má opravdu zvládnutou skvěle, stejně jako baletní choreografii. Charisma nemá stoprocentní, ale hlavní je, že mně nebyl nesympatický jako většina šikmoočařů. Tím chci také sdělit, že mě "šikmooké" filmy neberou, ale tohle bylo něco jiného. Zápletka úplně primitivní, a pokud sahá po větším rozvrstvení ohledně toho, že klan zasahuje do vysoké politiky, která využívá jeho zabijáckých služeb, tak jí to stejně divák nesežere a jen to tak filmem prošumí a následně vyšumí do ztracena, až se to jen a pouze jeví jako zbytečné vylepšení. Postavy jsou čistě videoherní a je nutné k nim tak od počátku přistupovat. Vše je cíleno na akční, pokud možno, dynamicky rozpohybované efektní obrázky, ve kterých vzduchem létají usekané údy a krevní konzervy hlásí zvýšenou spotřebu. Krve je tady tolik, že by to vydalo nejméně na tři krváky. Efektivnost za každou cenu je přítomna v každém druhém záběru. Nechybí vymazlený vizuál a film by se v kinech, do kterých k nám nedorazil, rozhodně po vizuální stránce neztratil. Děj v první třetině trochu zpomalují retrospektivy z kláštera, do kterých je divák zasvěcen. Zde se odehrávají některé stěžejní scény, které budou mít vliv a i určitou důležitost na budoucí děj. Vyjma Raina a záporáka ztvárněného veteránem Sho Kosugim, jsou všechny postavy nepříliš zajímavé, ale ani nijak vyloženě otravné. Děj pádí kupředu a zabaví. Škoda jen, že film si trochu více libuje v nočních scénách, hlavní postavě se ošklivá sečná zranění hojí podezřele rychle v řádu několika hodin, závěrečný souboj je poněkud nereálně předimenzovaný a celé se to ne zcela opodstatněně odehrává v Berlíně. Ve výsledku se však jedná o oslnivou a opravdu pekelně krvavou jízdu, která není pro slabé povahy. 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ilan Eshkeri: 1. Ninja Assassin ,2. Training ,3. Kiriko Runs ,4. Mika's Apartment ,5. First Kill ,6. Skyscraper Rain ,7. Escape From Safehouse ,8. Healing ,9. Soldiers Attack ,10. Raizo Vs Ozuno/Freedom ,11. Being Boiled ,12. Helden ,13. Shazam! ,14. The MC Remix ,15. Legacy [Explicit], ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu při tetování, je „The MC“ od Ryuzo. Na konci filmu pak hraje „Shazam“ od Spiderbait. (Duoscop)
  • V 54. minutě jeden z vyšetřovatelů říká, že Raizo (Rain) nevypadá jako zabiják, ale spíše jako člen chlapecké kapely. To lze brát jako narážku na Raina, který se vedle herectví věnuje také hudbě. (AlekiCornski)
  • Korejská popová hvězda Rain před filmem neměl s bojovým uměním žádné zkušenosti. Vše se naučil za 6 měsíců. (KucC)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama