Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

astarik 

všechny recenze uživatele

To je tak když chcete koukat na 2012 Ronalda Emmericha a šáhnete vedle. Když jsem na začátku zjistil, že místo katastrofickýho velkofilmu koukám na 9% béčko, chtělo se mi plakat, ale když už to tady mam, tak to musim zkusit. No nakonec se z toho vyklubala biblická konverzačka, kde katastrofické efekty tvořili tu přijatelnější část (bylo jich málo, ale třeba tornádo překvapilo). Rozhodně jsem ale už viděl horší filmy a mít to s titulkama místo dabingu, tak s trochou alkoholu na pustém ostrově bez nadějí na přežití by to mohlo být poměrně slušné zpříjemnění posledních chvil. A teď už je čas napravit omyl... 15% ()

Ponocnej odpad!

všechny recenze uživatele

naprosty odpad. Nebojim se rict ze je to asi nejhorsi film co sem kdy v zivote videl. Dlouhe nudne rozhovory ktere jsou uplne totozne jako kdyz vas zastavi jehovisti s casopisem. Navic stupidni slatanina ve ktere se dozvime ze stari aztekove se modlili k Jezisi Kristu ... no jezisi kriste blbost ktere se doporucuji zdaleka vyhnout. ()

Reklama

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli něco opravdu nesnáším, tak to jsou katastrofické filmy. Většina z nich je naprosto o ničem. Pouze se nás snaží vystrašit banda neznámých herců, kteří vřeští o sto šest. Zajímavé téma se v tomto případě dalo využít, ale všichni se na to vybodli, smíchali tam pár klišé a hurá s tim na video. Není to první ani poslední případ. Bohužel. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rok 2012 - konec světa dle Mayského kalendáře se blíží, což samozřejmě v lidech vyvolává jisté obavy. Ty jsou ještě podpořeny horšícími se klimatickými podmínkami (sníh v Mexiku), častějšími zemětřeseními a vůbec. Naštěstí skupince lidí (nezávisle na sobě) dojde, že aby Soudnému dni zabránili, tak se musí všichni odebrat do chrámu v Chitzen-Itza, a zde porodit dítě (minimálně jedno), čímž si usmíří nebese a Země bude zachráněna .... Uh. Tak toto se opravdu nepovedlo. Nutno říct, že až do spuštění filmu jsem tak nějak čekal, že je to Emmerichova vize konce světa, nicméně (kromě titulků) už první scéna mne z tohoto omylu vyvedla. Jednotlivé postavy se chovají tak přitrouble, každý ví přesně, co má dělat ("Myslím že Bůh chce, aby šel semhle". "A teď támhle") a ještě ke všemu mají stále přitroublé poznámky. Nevhodné postavy jsou buď nečekaně usmrceny (takové kroupy to jsou svině) nebo v lepším případě prostě zmizí (a diváku, nějak si s tím poraď). Vizuální efekty jsou docela tragické (např. reřisérovi se podařilo natočit asi pěti vteřinový kus filmu, jak auto projíždí mezi kroupami - a pak jej, v prostřihu na interiér auta pustil aspoň čtyřikrát). Ptáte se zač ta jedna hvězdička? Za původní myšlenku, která - dána do rozumnějších rukou- mohla skončit docela dobrým filmem... ()

ARTchaoos odpad!

všechny recenze uživatele

Žiadny 21.december 2012 nemá byť, ževraj to zle vypočítali :D je to len na smiech že chcú spraviť trhák a nepodarí sa, no ale koho zaujíma to ako pôjde z tohto sveta ? Kto chce vedieť kedy bude jeho posledná hodina ? tento film ani nemal výsť veľká strata peňazí ktorá mohla teraz pomôcť JAPONSKU .... (alebo iným krajinám ktoré to potrebujú ) .......[chaoos] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama