Reklama

Reklama

Skrýš

  • USA Shelter (více)
Trailer 2

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (344)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak horor, který si dělá áčkové ambice, vzhledem k hereckému obsazení a docela mě překvapilo, že se nedostal do kin. Netradiční záležitost, s velice dobrým nápadem v poklidném thrillerovém tempu než horovém. Možná až moc dlouhá zápletka, která se začíná příliš zamotávat a kde jsem si nebyl úplně jistý, zda to působí uvěřitelně , neboť náhody přicházejí, jak se hodí. Celý děj směřuje směrem, který mi osobně nesedl. Vše je velmi dobře natočeno, ale po hororové stránce bych asi sáhl po jiném podobném filmu......6/10 ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Schizofrenních paranoiků běhá po světě hromada,většinou jsou pěkně organizovaní v nějaké partaji nebo klubu, ale tu a tam se vymknou řádu a rozjedou se na vlastní koleji. Pak je zle. Býval by to byl pěkný horrůrek, kdyby se držel tohoto schématu, a nesnažil se pochytat všechny zajíce najednou. Taky ty vraždy byly zbytečné a na konci i trapné...škoda, škoda, začalo to pěkně ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak už někdo jiný někde jinde podotkl, spoilerování je smrtelný cinefilní hřích, tudíž mě za následující komentář nějaký ten pekelný okruh nemine, ale co, smrtelných hříchů mám na hrbu bezpočet s obzvláštním důrazem na nestřídmost a smilstvo a známých tam dole mám taky nemálo... "To vás Bůh trestá, že se nemodlíte!" zahrozí Stařena z hory bezzubými dásněmi a plivancem potvrdí úděl odpadlíků od víry - třes se, bezvěrče, a honem začni nedělní rána trávit na kolenou v kostele místo na zádech v posteli, nebo přijde Jonathan Rhys Meyers a jediným francouzákem ti vysaje duši! Hm, tak právě drtivá většina žen a čtyři procenta mužů odešla hlásat, že Bůh je mrtev nebo na doživotní dovolené a polykají pastilky na vonný dech. Nechť zbytek populace tedy nese trest tucet a sto minut, které jim budou připadat jako dva dny, zírat na film, který zcela popírá úvodní slova hlavní hrdinky, že disociativní porucha neexistuje, protože změna z psychothrilleru na náboženský horor je jinými teoriemi nevysvětlitelná. Smutně nesourodé, nechtěně směšné, těžce překombinované a tak okatě a prvoplánově nábožensko-agitační, že to nejspíš bude naopak agitka ateistická. Rhys Meyers sice podává své tři (a více) tváře Jonathana výborně, ale když už dokazuje, že má na víc než upevňovat v paměti starou říkanku divorced - beheaded - died, divorced - beheaded - survived, měl by změnit agenta. Utápět talent v chlastu je jedna věc, topit ho v podobných sračkách úplně jiná. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od pánů režisérů jsem viděl dva filmy. První film byl Bouře který se mi jakž takž líbil ale čekal jsem od něj více. A druhý byl Hrdinové a rebelové který mě ale dokonale zklamal. Teď přišel čas na jejich první USA film. No a ten jim vyšel. Teda upřímě kdyby tu nebyly tak dobří herci přemýšlel bych jestli dát 4*. Ale Meyers zahrál svojí postavu fakt dokonale a Moore jak by smet. Film se sice snaží jakkoliv překvapit ale upřímě mě nepřekvapil ani jednou. Co ale překvapilo byla celkem dobrá atmosféra a lekací scény konečně fungovaly jak měly. Jen efekty to trochu kazily. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vskutku nebyl můj šálek čaje. Scénář neni sice úplně blbej a divákům chtěl něco sdělit, ale když všechno v něm jsem už někde viděl a v lepšim provedení. Zaskočila mě ta kombinace několika žánrů a prvků v nich obsažených. První půlka funguje jako psychologický thriller dobře a zapůsobila na mě mnohem více, takže kdyby se ubírala stejným směrem, vůbec bych si nestěžoval. Jenže neubírala, naopak úplně vyhodila výhybku a to jsem jednoduše nezkousnul. Škoda, už kvůli Mooreové a Meyersovi mohl být jeho potenciál využit více. Takhle film poputuje zaslouženě rovnou na dvd. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)
  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama