Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

kitano 

všechny recenze uživatele

To co plati pri Ong-Bak, to co plati pri The Protector, to plati aj pri Chocolate. Akcny meganamrd, tvrde realisticke suboje, ziadne efekty, len poctiva rucna praca. Ti co videli predchadzajue Pinkaewove narezy vedia co maju cakat a to aj dostanu. Zmena prisla vo vymene hlavneho protagonistu. Tonyho Jaa nahradila este mladsia JeeJa Yanin a iked mozno nedosahuje schopnosti Tonyho, tym, ze je to zena (patrilo by sa skor povedat krehke dievca), dodava uzasnym, krkolomnym akcnym scenam specialne caro. Inak je to hlavne dalsia prehliadka kopaciek, kolenaciek, laktoviek a akrobatickych kuskov zo vsetkych moznych aj nemoznych pozicii. Pani moji, len pri spomienke na ten akcny kolotoc sa mi rozbucha srdce. A ak by niekomu nestacilo ani to, olovom sa taktiez nesetri a k slovu sa dostane aj nabrusena katana v rukach mstiaceho sa Yakuzaka :). Vynachadzavost tvorcov vsak nekonci len pri akcii - tak originalneho zaporaka som v martial-arts filme hadam este nevidel (nechajte sa prekvapit). Co sa tyka pribehu, pri filme do prasknutia naprataneho akciou som si o vela viac ani nemohol priat. Zapletka o zakazanej laske vo svete gangstrov dava postavam sympatie a filmu potrebny emocny naboj. Nevraviac o hlavnej postave, ktora si vase sympatie proste ziskat musi. Co napisat viac. Najlepsia nakopavacka poslednych rokov. (10/10) ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkaew na začátku film věnuje nadměrně nadaným dětem a celý film je z části taková motivačka pro děti, protože hlavní hrdinka Zen sice trpí vrozenou duševní vadou, ale její mozek očividně pracuje výrazně lepším způsobem pokud jde o obkoukávání pohybových cviků, které nakonec využije, když se její rodina dostane do potíží. Příběh je tu klasicky takový jednoduchý a funguje hlavně jako katalyzátor bitek, ale oproti ongbaku je to takové komornější a dokonce i vážnější a trochu dojemné. Samozřejmě jsou tu taky zločinci a zase jsou nějakým absurdním způsobem charakterizovaní jako zloduši v ongbaku a tom yum goong a je potřeba jim namlátit a o to se tu stará nový thajský talent, JeeJa Yanin, kterou doufám uvidím ve víc filmech, protože takhle schopná martial arts herečka tu snad není :). Bitky jsou velmi efektní a realistické a JeeJa předvádí parádní kousky, ale trošku se mi zdálo, že sice je technicky vynikající, ale chybí tomu taková ta filmová bombastičnost nebo možná taková ta teatrální ladnost pohybu, kterou předvádí Tony Jaa a která je vůbec obvyklá v martial arts filmech. Takhle je to "jen" realistické a je to málo filmové :) a to pro někoho může být maličko mínus, ale pro někoho třeba plus. Každopádně závěrečné scény filmu ukazují zase úplně nadlidské kousky, že člověk zírá, co to tam ta holka vůbec provádí, ale ve výsledku je to možná takové nevyvážené, protože není úplný důraz ani na té příběhové stránce a překvapivě není úplně ani na té bojové stránce, takže na první kouknutí to budou jen ****, protože JeeJa je sice super, ale tak nějak to prostě nebylo tak úplně našlápnuté, jako třeba tom yum goong. Snad ale JeeJa bude ve spoustě dalších filmů :). ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to film, který mě nijak neoslnil a ani nesklamal.Na Ong-Baka to nemá, tady jde vidět, že souboje jsou strašně amatérské a i ty zvuky z ran zní pěkně amatérsky.Navíc ten příšernej čekej dabing byl určitě ještě horší než ten Thajskej.Souboj v ledárně byl celkem fajn,ale kdyby ve filmu hrál Tony Jaa nebo Jet Li film by byl určitě lepší.55% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

To ať se raději Tony Jaa ve vší prostotě vypravuje zachraňovat do Austrálie slony, než sledovat jako vatu mezi souboji takovýto telenovelovitý melodramatický slepenec (přitom účast předního japonského herce Hiroshi Abeho slibovala, že tentokrát by se to mohlo obejít bez časté chuti prokousat se k demonstracím thajského boxu rychloposuvem). V rámci muay thai snímků jsem měl před druhým Ong-bakem jiného favorita, takže mě běsnění dívčí mlátičky v Čokoládě bez problémů uspokojilo. Pinkaew umí točit přehledné a choreograficky nápadité martial arts scény, a ačkoliv tady ho limitovaly schopnosti subtilní hlavní představitelky (v podstatě jen kope a kosti neláme), je na co se dívat. Závěrečný akrobatický boj na stěnách domu, pavlačích a poutačích je skvělý (v titulkových sekvencích pak uvidíte, že ti kaskadéři jsou šílenci, jelikož padají z několika pater rovnou na holou ulici). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako tento film hodnotiť. Bohužiaľ sa filmári rozhodli v tomto jednom snímku spojiť dva veľmi ťažko skombinovateľné žánre a to drámu s akciou. Akčný film dnes dokáže natočiť aj "orangutan", ak má celkom dobrého choreografa a scenár sa ako tak dá zniesť, ale dráma, to je už iné kafe. A navyše pokiaľ ide o stvárnenie príbehu o autistickom dievčati. Film mi pripadal ako strašne neucelený a nevyvážený. POZOR MOŽNÝ SPOILER: Bojové scény sú ok, ale to spracovanie drámy autistická dcéra vs. matka chorá na rakovinu vs. nedostatok peňazí vs. vybavovanie starých účtov s mafiou, to jednoducho nemohlo vyjsť a ani nakoniec nevyšlo dobre. A nie je to preto, že by jednoduché scény boli zlé. V podstate každá bola spracovaná úplne OK, ale problém je v tom, že vždy každá dramatická scéna bola rušivou pre tie akčné a naopak, tie akčné scény pôsobili rušivo medzi scénami dramatickými. Bohužiaľ. Dávam slabšie 3 hviezdy resp. max. 50%. Ale dievča potenciál má, len ho treba využiť lepšie, takže na jej budúce projekty rád počkám. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Jedno z nejtěžších zranění během natáčení utrpěla JeeJa Yanin. Během scény pod nízkou kovovou konstrukcí jí jeden z protivníků kopl do pravého oka, takže jej nemohla několik dní otevřít a natáčení muselo být na týden zastaveno. Natočený záběr byl použit v závěrečných titulcích. (Raztubyl)
  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)

Reklama

Reklama