Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (247)

Botič 

všechny recenze uživatele

Okouzlující žabí romance v kulisách jazzového New Orleans. Málem jsem zapomněl, jak kouzelná umí klasická Disneyovská pohádka být. Ochuzená o třetí rozměr, leč stále dýchající uzavřená v klasickém (2-D) prostoru zachumlaná do deky vše říkajících a chytlavých songů se spoustou much a mušek. Šablonka, která kdysi fungovala je už pouhou vystřihovánkou, ohranou, zmuchlanou a možná už ani použitelnou. Ale stále v ní je něco, co zatahá na těch správných místech a vyvolá nostalgické ohlédnutí za jedním dětským snem. Co víc dodat snad jen přečtěte si Nathaliin komentář. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak dobre teda, prihodíme jednu navrch, za to že to malo v dnešnej dobe klasický Disneyovky nádych s modernou zápletkou (a skvelý slovenský dabing). Ako už je zvykom u Disneyoviek, tak aj tu sú postav fajn a je s nimi zábava. Humor je skvelo zvládnutý a aj vďaka strihu a hudba má štýl. Je to taká klasika, ale má nápady a celý ten priebeh je niečim zaujímavý, či už dobrodružstvom alebo románikom medzi hlavnými žabacími postavami. Skratka Disneyovka, ktorá v dnešnej dobe má fajn animáciu a vie zabodovať. 80% - 4* ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Princezná a žabiak je veľmi príjemná rozprávočka a znamená dôstojný návrat kreslenej klasiky. Užijú si ho najmä ročníky, do ktorých patrím aj ja - teda tí, ktorí vyrastali na kreslenej tvorbe Walta Disneyho, a zažili jeho pád zapríčinený animákmi vo veku, kedy to pre nich znamenalo vrchol kinematografie. Má to všetko, kvôli čomu som to vtedy miloval, a dnes to na mňa zapôsobilo prekvapivo dobre. Ale aj bez nádychu nostalgie je ten príbeh príjemný, síce klasicky otrepaný a v závere moralizujúci, vtipnosťou, nádhernou kresbou a piesňami však pre malých divákov dokonalý. Ak navyše milujete jazz ako ja, je pre vás Princezná a žabiak jasnou voľbou. (70%) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mile mě překvapil netradičně pojatý příběh, za něj palc nahoru, a stejně tak za disneyovské postavičky, které mají emoce a mimiku. Cílová skupina je asi do 10 let, ale příběh je snad pro každého, kdo jej dokáže brát s nadhledem. # příběh 7 | hudba 6 | humor 3 | akce 4 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Disneyovka s motivy a atmosférou, která se rovná nejlepším filmům Tima Burtona. Příběh o /ne/princezně s tmavou pletí zasazený do New Orleansu překvapil temnými motivy, stínem čaroděje vůdů s vlastní identitou a hrůzu nahánějícími scénami se záhrobními "přáteli". Jakoby si u Disneyů vzpomněli na svoji starou klasiku a ještě ji pořádně vytunili. ____ Samozřejmě i tady máme dvojici komických pomocníčků, ale světluška Ray se obvyklému disneyovskému komparsu vymyká. Jednak, v podstatě, tragickou láskou, ale i způsobem boje, který je odvážný a zároveň i poetický - maličká světélkující muška zahání obrovské stínové přízraky. ___ I tady jsou písničky, ale mají na rozdíl od obvyklých sterilně vyumělkovaných songů říz, protože jsou silně poznamenány jazzem. A třeba písnička i tanec matky Odie z močálů dokáže strhnout i dospělého diváka. ____ Samozřejmě i tady máme záporné postavy, ale nejsou šablonovité. Kouzelník vůdů je opravdová příšera bez citu. Dívka, která zastupuje nevlastní sestru, není zlá, jen zhýčkaná a rozmazlená. ____ Po dlouhé době se u Disneyho povedlo natočit film, který sice převzal všechny povinné trademarky, ale posunul je dál a dal jim širší rozměr. /23. 12. 14./ ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Touto pohádkou se studie Disney snaží vrátit ke svým kořenům - ruční 2D animaci. Přesto animátorům nejednou pomohl počítač. (Elisebah)
  • Poprvé v historii studia Disney je princezna černoška. (CrypzzXD)
  • Dvě hvězdy na konci, zobrazující Raye a Andělínu, jsou odkazem na dvě hvězdy, ukazující cestu do Země Nezemě, které se objevují v Disneyovkách Petr Pan (1953) a Zvonilka (2008). (LindaKola)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama