Reklama

Reklama

Výřečný Jack McCall řekne cokoli, jen aby dosáhl svého. Když se ovšem pokusí podvést jednoho duchovního guru, zjistí, že jeho život závisí na kouzelném stromě o tisíci listech… jeden za každé slovo, které mu zbývá. Jack teď musí přestat mluvit a přijít na nějaký nekonvenční způsob komunikace, nebo to má spočítané. (Magic Box)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Terzeus 

všechny recenze uživatele

Veľmi... Nie, hrozne veľmi schematický film. Už od začiatku do konca je ako hýbadlo príbehu a jeho fungovania použitý človek, ktorý sa nechová správne a musí sa zmeniť a podobne... proste hriešnik. Znie vám to povedome s Liar Liar (1997)? Jo, máte recht. Nebol by to problém ale nie je tu inovácia, nie je tu snaha byť chytrejším alebo prekvapivejším na rozdiel od iných filmov využívajúcich rovnakú premisu. Jediné, čo zachraňuje hodnotenie je fakt super námet, celá idea so stromom sa mi proste páčila napriek jej gýčovitosti, navyše sadla Eddiemu do jeho role prirodzenou cestou. Plus Eddie vie hrať, to bez debaty, len už dosť dlho nedostal rolu, ktorá by mu umožnila sa prejaviť viac. Napočítal som tu dve scény, ktoré skutočne stáli za to v rámci žánrov filmu (komédie mixnutej s drámou) a to scénu v reštaurácii, ktorá prejavila aspoň fajn nápad a scénu so stromom pri východe Slnka (jej estetické zmáknutie sa nedá uprieť... napriek klišé neklišé je to jednoznačne najvydarenejší záber prejavujúci snahu o vážnosť). Čo dodať na záver? Koniec bola len zbytočne naťahovaná pseudoemočná zlátanina bez sebemenšej snahy o elimináciu predvídateľnosti. Dokonca aj tóny hudby sa podobali na desiatky filmov podobného rázu a teraz hovorím aj o začiatku :). Suma sumárum... sledovateľný zlepenec, ktorý sa opičí po všetkom možnom. Aj z Hollywoodskeho hľadiska dosť downgrade ale tých slabých 50% si to zaslúži. PS: Eddie, už dostaň nejakú normálnu rolu! ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když chcete ukuchtit film podle pravidel, které obyčejně zaručují fajn podívanou. Jenže když jich namícháte dohromady tolik, že i pejsek s kočičkou by měli co dělat, aby nezůstal jejich mix zahanben, nedělá to logicky dobrotu. A on ani Eddie Murphy není ten, kdo by dokázal zalátat ten roztrhaný scénář bez nápadu a udělat z filmu alespoň vtipnou podívanou. Takto nám vznikla další průměrná skoro-komedie o jednom napravivším se arogantním hovadu, které místo aby na konci chcíplo v bolestech, získá "nečekaně" vše zpět. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by byl Tisíc slov uplně špatnej snímek, ale působí hrozně nevyváženě a nedotaženě. Námět se stromem, jako jistou symbolikou, se mi líbil a když se snažil Murphy o vážnější, byť nepříliš zdařile napsaný, scény, jeho hereckej projev byl slušnej. To mě přivedlo k myšlence, že kdyby se scénář výrazně přepsal, vyškrtaly by se nevtipný "komediální" scény a děj se vydal směrem k dramatu, moh vzniknout zajímavej vážnější snímek s Murphym v hlavní roli. Škoda, že slušnej nápad vzali tvůrci z uplně jinýho (špatnýho) konce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Eddie si přecejen v poslední době mírně polepšil, škoda že jen mírně. Tenhle materiál není nikterak trapnou záležitostí jak v poslední době několikrát bohužel zažil. Vlastně bych řekl že je to jeho za posledních 5 let nejlepší film. Příběh, kdy nejde o nic menšího než o napravení hříšníka, neoplývá sice zrovna kdovíjakou originalitou, ale třebaže Imagine That měl svého Thomase Hadena Churche, tady jsem si zase vychutnal každou minutu kdy se na plátně objevil Cliff Curtis. Trošku s rozpaky očekávám kdy padesátník Eddie přestane zdařile maskovat svůj věk a začne se převtělovat do starších rolí. Ve filmu, kde si nemůže dovolit více než 1000 slov, bohužel nepříjde ke slovu jeho pověstná vyřídilka. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steve Koren | Hudba: John Debney | Produkcia: Alain Chabat, Stephanie Danan, Nicolas Cage, Norman Golightly, Brian Robbins, Sharla Sumpter Bridgett | Distribúcia: Paramount Pictures, DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks Pictures, Saturn Films, Varsity Pictures, Work After Midnight Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 20,558,836 $ || Akýsi menej vydarený pokus o predvedenie rozmanitosti cesty za transformovaním vnútornej osobnosti človeka. Duševné spory môžu často ovplyvniť celý život jedinca, a ich závažnosť kričí o vyriešenie, aby duši mohlo odľahnúť. Každopádne samotná myšlienka nestačí, a gýčovitý štýl spracovania mi často priniesol blbý pocit za obrazovkou, ajkeĎ zámer bol dobrý. Itak jeden z lepších kusov s Eddiem z posledných rokov... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Přestože natáčení skončilo už v roce 2008, v kinech byl snímek uveden až o 4 roky později. (KucC)
  • Film se natáčel v Bel Air v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama