Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

KafuR 

všechny recenze uživatele

Určitě roztomilá pohádka pro opravdu nejmenší děti, prakticky bez jakýchkoli "rušivých" elementů, které by jim mohly ohrozit úsměv na tváři. Příběh se veze v mezích bezpečných klišé, pobaví některými vtípky (světlušky vedou) a tu a tam i vychrlí nějaké to poučení či životní moudro, takže jako nenáročná zábava pro nejmenší to svůj účel splní dokonale. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovská věcička, která kupodivu ale přece jen trochu překvapila - jednak je tu jedna opravdu vtipná scénka, kdy Zvonilka učí létat ptáčka-nováčka a pak samotná postavička Zvonilky - jak ta mě ze začátku sr...!!! Ale konec dobrý, všechno dobré, nuže odpusťme jí. Jinak je to pohádka spíš pro menší děti a ideálně holčičky. ()

Reklama

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Země nezemě se vrátila a je to za mě super. Než vymýšlet další díly Petra pana, tak tu máme ukázku světa víl. Vtipné narážky, kterých si všimnou jen ti největší fanoušci Disneyho jsou skvělé a to, že tam šouply okrajově naši krásnou Wendy a hudbu z Petra pana, tak to je už mě úplně dostalo - jako dítě jsem si toho nevšimla, až nyní. Baví mě postavy i příběh, Zvonilka se podařila vykreslit úplně úžasně i s jejími nedostatky. Krásná pohádka pro děti i dospělé, kterou si můžete pouštět pořád dokola. - a ze všech filmů Zvonilka je tahle top 1 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Třpytivě barevný film v lehce humorném balení, který naštěstí nejde cestou současných animáků „chci se zalíbit všem“ a vypouští tak všudypřítomnou ironii a sarkasmus. Zacílený je na konkrétní skupinu a to je jenom dobře. Jen pro tvůrce asi škoda, že se (u pokladen kin) víc nezvonilo!! ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Mám rád animované snímky určené dětskému publiku. Líbí se mi, že jsou jednou z posledních bašt filmařiny, ve které nemůžete použít sprosté nadávky, fekální humor a (přílišnou) brutalitu nebo realismus, chcete-li. Že jsou to filmy, které především musí umět oslovit, vyprávět a pobavit. Zvonilka, bohužel, neumí ani jedno. Z kouzelné Země Nezemě se stává fádní svět, kde jsou kouzla něco fádního a téměř nevýznamného a kde se z křehké víly stává těžkopádné hovado. Že to navazuje na nádherně zpracovaného Petra Pana je pak urážkou jak pro diváky, tak pro samotný odkaz Walta Disneye. Takhle, prosím, už ne. 35% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)
  • Premiéra filmu byla zdržena pro výrobní problémy. Sharon Morrill, vedoucí Disney Toons, byla propuštěna, protože se výrobní náklady tohoto filmu vyšplhaly až na 50 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama