Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 515)

Madison 

všechny recenze uživatele

Keď Pomo uvidel akčák Face Off, uvedomil si, že je kompetentný hodnotiť akčné filmy. Tak nejak som sa cítila ja pri sledovaní Tangled. Všetky novodobé animáky sa hrnú do kín jedna radosť, no veľa z nich sú len prešumiteľné jednohubky vyvolávajúce emócie z umelého príbehu, stále mi tam chýba romantická iskra, ktorá by ma vrátila do atmosféry sentimentálnych Disney príbehov. Tangled mi obnovil spomienky na hrady, zámky, princezné, klasický súboj medzi dobrom a zlom, ktorý ničím neprekvapí, no predsa patrí k tomu. A hoci v klasickom Disney sa do seba postavy zamilujú pri jednom letmom pohľade a vyspevujú ódy na lásku, v Tangled si k hlavným postavičkám a k ich rozpačitému a vtipnému zoznámeniu, ktoré prechádza do vzájomnej náklonnosti, budujete vzťah postupne a isto. Zároveň musím pochváliť animátorov, ústredný pár je nádherný rovnako ako celé prostredie, ktoré ich lemuje + krásne piesne a výborné hlášky. Nezvádzajú tu boj zvieratá za plotom, nezachraňuje tu Marlin svojho malého Nema ani nás nečakajú super schopnosti obľúbených superhrdinov, toto je romanticko-komediálny príbeh zo zámku o jednej malej princeznej. Od dôb Úžasných, Nema a Mŕtvej nevesty najkrajší animák, aký som mala tú česť zhliadnuť. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Disney ako zamlada, resp. Disney okopčil pixarovskú kvalitu a použil ju na natočenie štúdiovej klasiky. Solídny príbeh, riadna porcia dobrodružstva (dokonca napätia), humor (banda z krčmy, ba aj ten koňopes sú ako zo Shreka v najlepších rokoch), fajn pesničky a skvostná animácia. Z toho proste bude klasika. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Med z toho přímo kape, eeeee - ona je vlastně řeč o vlasech, o sakra dlouhých vlasech, takže med nebudeme zmiňovat. Poznali by bratři Grimmové své dílo? Netroufám si hádat a myslím, že se to nikdy nedovíme (ale z pocitu kolegiality a lásky k pohádkám doufám v to, že by je využití jejich pohádky těšilo). Vyčítat tomu předvídatelnost - inu, to nemyslíte vážně! Je těžké předvídat děj v něčem tak klasickém a notoricky známém? (Šípkové Růžence, Krásce a zvířeti a hlavně Sněhurce doporučuji v takovém případě vyhnout se mílovým obloukem.) Stačilo vidět plakát a bylo mi to jasný. Stejně jsem na konci brečela a jsem vděčná za to, že to nejdrastičtější z předlohy tady bylo nahrazeno zpěvy a tanci. Jen to použití zlaté květiny vyrostlé z kapky slunce a vypadající jako orchidej v malém šťourovi, kterým jsem byla a stále jsem, budí otázku po důvodu jména princezny. Rapunzel/Locika je salát, sice moc fajn věc, ale že bych romanticky vzdychala nad miskou či nad záhonem? Nevzdychám, ale dokud její narození souviselo se salátem, logiku to mělo, v tomhle pojetí to logiku nemá. Chtěla bych toho bezva chameleona, co umí hypnotizovat. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

"Pánev? Tak to je nejvíc!" Výtečný upgrade "plochých" Disneyovek. Sice mu chybí chytlavější songy, ale jejich absenci bohatě vyvažuje štědrá nálož vtipů, popkulturních odkazů (doufám, že záběr s koněm, přeskakujícím křičící holčinu, byla vědomá vykrádačka Transformerů) a výtečných akčních scén, které doslova přetékají nápady. "A nakonec se týden slavilo... rád bych vám pověděl víc, ale moc si z toho nepamatuju." P.S.: Český dabing zase jednou geniální. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Byla nebyla, jedna blonďatá kráska čekala odříznutá od lidí a světa ve věži tak dlouho, až se dočkala čerstvého závanu v podobě kriminálníka, který se stal jejím osudem... Konečně jsem se dostal k tomuto animáku od Disneyho, který mě dlouho míjel. A můj dojem je pochopitelně kladný. Kůň, který by strčil do kapsy leckterého služebního psa? Holka, jejímž nejlepším kamarádem je chameleon? Mladý muž, který má nakročeno k tomu, aby jednoho krásného dne skončil na šibenici? Bába toužící po věčném mládí? Super postavy, které vhodně smíchané spolu s ostatním křovím tvoří dokonalou směs pohádky, dramatu, dobrodružství a vlastně i fajn romantického příběhu. Na jedno zhlédnutí během všedního odpoledne je tento animák ideální, a řemeslně je to zajisté velmi kvalitní film, ale po té páté hvězdě prostě nesáhnu z toho důvodu, že na tomto filmu není nic, kvůli čemu bych toužil vidět ho znovu. Z mého pohledu je tohle další fajn kvalitní film od Disneyho, ale žádná píseň mě výrazně nezaujala a celkově je tohle příběh na jedno kouknutí. Ale ty čtyři hvězdy si film zajisté zaslouží. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Na filmu se pracovalo šest let a s náklady 260 milionů amerických dolarů se ve své době zařadil mezi nejdražší animované filmy v historii. (Terva)
  • Mamá Gothel propůjčila český hlas zpěvačka Helena Vondráčková, která se tak v dabingu mluveného slova objevila podruhé v životě. Poprvé tomu bylo v roce 1994 v pohádce O Malence (1994). (funhouse)
  • Hlavní postavy filmu, tedy Flynna a Lociku, lze vidět i v dalším filmu od studia Walta Disneyho – v Ledovém království (2013). Konkrétně se jedná o scénu, kdy před korunovací Elsy vyběhne princezna Anna z hradu. (tb_23)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama