foto

Kristen Bell

  • nar. 18.7.1980 (36 let)
    Huntington Woods, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se a vyrůstala v Huntington Woods, Michigan – předměstí Detroitu. Svou premieru měla již ve svých 11 letech, kde vyhrála druhořadou roli banána a stromu v Detroitském divadle v produkci Raggedy Ann a Andy. Navštěvovala Shrine Catholic High Schoul v blízkém Royal Oak, zde hrála ve školní divadle 1997, hrála Dorothy Gale v představení The Wizard of Oz. Mimo jiné hrála také v Fiddler on the Roof (1995), Lady Be Good (1996), and Li'l Abner (1998). V roce 1998, kdy dokončila své studium, pojmenovala ročenku "Best Looking Girl". Ve stejném roce hrála ve filmu Polish Wedding.

V roce 2001 odmítla vzít na New Yorku University klíčovou roli v Broadway musical - The Adventures of Tom Sawyer, kde měla vystupovat v roli Becky Thatcher. Ve stejném roce měla svůj první filmový debut ve filmu Pootie Tang. Také se ucházela o roli Chloe Sullivan v známém seriálu Smallville, ovšem o kousek roli vyhrála Allison Mack.

V roce 2002, se objevila v Broadwayském obrození Honu na čarodějnice. Poté se ukázala v mnoha televizních show jako zvláštní host před dostáním role v Hallmark film King a Queen Moonlight Bay v roce 2003.

O rok později, hrála v filmu Sestra i matka (Gracie's Choice). V roce 2004 udělala svůj největší krok ve své kariéře ve filmu Davida Mameta Pravidla boje (Spartan) jako Laura Newton, prezidentova unesená dcera, jednání vedle Val Kilmer. Následně po tomto slavném snímku vyhrála roli Veroniky Mars od UPN, které se objevilo na televizních obrazovkách roku 2004. Seriál Veronica Mars měla kladné kritiky za výkon Kristen Anne Bell.

Roku 2005 se stala ještě slavnější díky vybrání k tomu, aby moderovala Fame v předávání 57th Annual Primetime Emmy Awards. Její výkon byl velmi dobře přijatý fanoušky i kritiky. Kristen Bell a Veronica Mars byla nominovaná pro dva Teen Choice Awards v roce 2005: "Choice Breakout Actress" and "Choice Breakout TV Show". Roku 2006 vyhrála Saturn Award pro "Best Actress on Television". Veronica Mars byla také nominovaná na "Best Network Television Show".

Hrála také v Fifty Pills jako Gracie, Tribeca Film Festival, který uváděla v dubnu 2006 a nyní pokračuje v natáčení úspěšného seriálu Veronica Mars. Na jaře roku 2006 ukončila filmování v Fanboys, které by se mělo ukázat veřejnosti v roce 2007.

Nyní žije v LA a udělala několik změn v populárních pozdně nočních televizních show. Filmová verze jejího nekomerčního hudební díla Reefer Madness (2005). Objevila se v krátkém nezávislém filmu nazvaném Receipt. Také měla role ve filmech Říman a Pulse (2006), americký remake japonského hrůzyplného filmu Kairo.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2017 CHiPs
2016 Matky na tahu
Šéfka
The Good Place (TV seriál)
Zootropolis: Město zvířat
2015 Oslava v Ledovém království
2014 Maya Rudolph Show, The (TV film)
Play It Again, Dick (TV seriál)
Veronica Marsová
2013 Ledové království
Lifeguard, The
Mládeži nepřístupno
Some Girl(s)
2012 Máme rádi velryby
Naboř a ujeď
Profesionální lháři (TV seriál)
Stuck in Love
Unsupervised (TV seriál)
Vlastní zbraň podmínkou
Žhavá láska (TV seriál)
2011 Vřískot 4
2010 Astro Boy vs. The Junkyard Pirates
Dostaň ho tam
Lost Masterpieces of Pornography
Rande v Římě
Varieté
Zase ona!
2009 Astro Boy
Fanoušci
Makin Music
Parks and Recreation (TV seriál)
Párty na klíč (TV seriál)
Past na lásku
Trable v ráji
2008 Kopačky
2007 Flatland: The Movie
Super drbna (TV seriál)
2006 Hrdinové (TV seriál)
Puls
Roman
50 tablet
2005 Last Days of America
Temné vody
Tráva
2004 Deadwood (TV seriál)
Pravidla boje
Sestra i matka (TV film)
Veronica Mars (TV seriál)
2003 Měsíční záliv (TV film)
O'Keefes, The (TV seriál)
2002 Everwood (TV seriál)
People Are Dead
Policejní odznak (TV seriál)
2001 Tak nevyhrožuj
1998 Polská svatba

Dokumentární

2010 You Again Cast Fight

TV pořady

2015 Repeat After Me (TV pořad)
2014 Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Story of Frozen: Making a Disney Animated Classic, The (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
2014 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Lady Gaga & the Muppets' Holiday Spectacular (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 Jeff Probst Show, The (TV pořad)
Módní styl hvězd (TV pořad)
People's Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Grammy Awards 2010 (TV pořad)
Postavte se rakovině (TV pořad)
Teen Choice Awards 2010, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 The Teen Choice Awards 2008 (TV pořad)
2007 Scream Awards 2007 (TV pořad)
Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2006 Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace