Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 515)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jak jen to ten Disney dělá? V tom svém zámku musí mít nějakého prošedivělého mudrce, který vymýšlí hromadu zvláštních postav, které si zamilujete. Ty postavy zařadí do klasického disney stylu pohádek a máte hotový animák, který si získá srdce dětí a milovníků pohádek. Dvě hlavní postavy, mezi kterýma to jiskří a pak je tu hromada vedlejších postav (zvířat), která tuto dvojici doplňuje humorem, že vám na tváři zamrzne úsměv. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Dlouhé vlasy, krátké vedení, těžká pánvička a lehká ironie. Rozkošná pohádka o kleci ze zlatých vlasů, v níž je bezbranná dívka Rapunzel vybavena kromě ošklivého jména i neobratnou ninjovskou taktikou, donebevolající naivitou a touhou najít si to své místo pod hvězdami. A zároveň pozná, že s milovaným člověkem po boku jsou hvězdy zářivější a svět barevnější, i když je to lump, co si ji vůbec nezaslouží. Nicméně v kontrastu s její matkou je každá bytost mužského pohlaví vysněným princem na bílém koni. :) P.S. Toho čmuchajícího psokoníka chci domů. (viděno v originále) ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Bože, jak já nesnáším ty děsný songy, a že jich tam hlavně ze začátku bylo. Texty jako "chci jen to, co chci" mi dokážou pěkně hnout žlučí. Kéž by tak nějaká chytrá hlava všechny ty písničky vystříhala, bylo by to čistých 5*. Jinak je to ale výborná pohádka, kde funguje všechno, od sympatickýho ústředního dua, přes skvělý vedlejší postavy (hromotluci byly super a ten věčně nažranej děda-bůžek lásky absolutně neměl chybu) po vtípky, až do posledního roztomilýho zvířete (chameleon palec nahoru, králem je ale rozhodně Maximus, ten je snad lepší i než Shrekův oslík). Pohádkovosti to má dostatek, stejně jako mnoha vyloženě krásnejch scén a nápadů. Animace nadprůměrná. Žádný hluchý či nudný místo (pokud se zrovna nezpívá). A jak obyčejně trpím averzí k těmhle "pohádkám", tak tohle bude čestná výjimka. Jako zvednutí nálady mezi učením na zkoušky zafungovalo "Tangled" na 100%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle animáku jsem čekal jen lehce nadprůměrnou zábavu. Dočkal jsem se ale parádní zábavy, skvělých fórků, dokonalého českého dabingu (a to říkám jako někdo, kdo se na filmy kouká raději v originálním znění) a milých vedlejších postaviček (chameleón a kůň). Myslím, že právě český dabing tento snímek vyzdvihl o třídu výš (beru na vědomí, že písničky budou zřejmě znít lépe v originále i když ani ty české mi moc nevadily) protože v americkém animáku rozhodně nečekáte hlášku Šemíka NEE! (až uvidíte tu scénu, tak pochopíte, proč právě ona mě dostala do kolen). Abych to dlouho nezdržoval, Na vlásku je pohádka jak má být. Trochu praštěná, ale přesto dost pohádková. O dokonalosti animace se tu rozepisovat nemíním, to by bylo stejné, jako nosit písek na Saharu. 100 %. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Disney navázal na svoji tradici opravdu ve velkém stylu. Na vlásku je opravdu pěkná pohádka, ale zcela subjektivně musím napsat že kreslené postavičky, či loutky por mne budou vždy krásnější než digitální. Ty jsou totiž produktem mnoha tvůrců a nenesou onu osobitost. Ale i tak Disney dokázal, že animovat umí, třeba pohyby koně Maximuse geniálně parodují skutečné chování koní. No a pak j zde muzikálová hudba, která je pro mě osobně protivná, protože je patetická a připomíná mi muzikály, a hlasovým projevem pak Superstar a podobné debility. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Podle animátorů měl být Flynn Rider starý okolo šestadvaceti let, zatímco Locika měla být o osm let mladší. V historii pohádek Walta Disneyho se jedná o pohádkový pár s největším věkovým rozdílem. (ČSFD)
  • Hrad kráľa a kráľovnej prešiel veľkou prípravou. Tvorcovia preštudovali architektúru hradov a zámkov po celej Európe (medzi nimi aj české a slovenské), pričom víťaznou inšpiráciou boli stavby v Dánsku. (drake31)
  • Jde o první "princeznovský" snímek studia Disney, který obdržel rating PG. Všechny ostatní měly doposud rating G, tedy přístupné bez omezení. (EbiGuetta)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama