Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po delší době film zasluhující právem 5* a to bez jakýchkoliv debat. Filmy o pádech letadel mám hodně rád. Většinou letadla padají do moře a my potom sledujeme, co budou dělat lidi, ktreří přežili a ocitli se na nějakém osamoceném ostrově (Trosečník) a nebo může letadlo spadnout v horách (Přežít). Ale aby spadlo v poušti, tak to jsem ještě neviděl. Tento film je právě o letadlu, jenž spadlo uprostřed pouště. Pád způsobila píšečná bouře. Není to dost originální? Je to sakra originální a na svou dobu až geniální. Pád letadla je dost dobře natočen na to, že je to z roku 1965 klobouk dolů. Film má něco málo přes dvě hodiny a ani na chvíli to nenudí, jelikož sledovat přežití v poušti, když mají ztroskotanci ne moc vody a s níž musí šetřit je vážně strhující. Jenže je to obohaceno i špičkovou rekonstrukci letadla. Chvilka vygradovaného napětí v podobě arabů. A poté výborný konec. Film se odehrává na jednom místě a ani to člověka nenudí, protože stále je na co se koukat. A i kdyby nebylo, tak by se stačilo jen koukat na herce, kteří podali výborné herecké výkony a dokážou hrát pouze očima. James Stewart v roli kapitána byl excelentní. Hardy Krüger coby Heinrich Dorfmann byl jako německý namyšlený konstruktér nezpomenutelný. A další herci, jako třeba známý George Kennedy, byli skvělí. Jsem docela zvědavý, až se podívám na Let Fénixe, který si zarežíroval John Moore po 39 letech od natočení tohoto skvostu. Ale myslím, že to bude blbost. Každopádně tento film je opravdu strhující zážitek! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pokus o nemožné? Myslíte že to nejde a že se nakonec přeci jen nedočkáte kýženého úspěchu? To jste asi neviděli tento film vysílaný dnes 12.07. 2008 na TV-Prima. Na Aldricha však jen průměr, viděl jsem lepší ale díky zajímavé scenerii, pěkným exteriérům a hlavně díky charismatickým hereckým výkonům hodnotím vejš než jsem původně zamýšlel..Remake z roku 2004 jsem neviděl tak bohužel nemám s čím porovnávat. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Koncepcia príbehu je dobrá z veľa zaujímavými momentkami, len škoda že to nemá prijateľnejšiu minutáž, občas to až nechcene škrípe v konaniach niektorých postáv, rovnako tak je problém si nájsť nejakú postavu s ktorou by sme súcitili, pre mňa fajn priemer. Ale viac ma zaujal remake z 2004 Let Fénixa, ktorý samozrejme presne kopíruje originál ale aj ten celkový potenciál tohto púštneho dobrodružstva využíva. /60%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa určite veľké sklamanie. Herecké osadenstvo na čele s Jamesom Stewartom bolo naozaj skvostné a jednotlivé rozmanité charaktery postáv celkom slušne spracované, no hlavná os príbehu bola tak nezáživná až hrôza. Chcelo to podstatne viac pridať na dramatizácii jednotlivých situácií okolo tých nešťastníkov a nie všetko brať len tak mechanicky. Pár konfliktných zaujímavejších situácií tu síce bolo, ale len veľmi málo. V podstate tie jednotlivé postavy ani nemali ako vyniknúť - nedostali šancu aby zaujali diváka. Priemer. 60/100 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Banda nesourodých chlapů – těžařů ztroskotá v poušti a z trosek staví nové letadlo, aby se dostala pryč. Systematicky, skoro bez odboček; konstruktér a pilot se sice přetahují o velení, přesto všichni více či méně disciplinovaně táhnou za jeden provaz. Poměrně realistické chování v mezní situaci představuje velký klad, nenarušují jej žádné velké antipatie; vyčerpání z práce, slunce a dehydratace si vybírá svou daň, ale nikdo extrémně nepanikaří, nevyšiluje; dokonce ani zbabělost není po zásluze potrestána. Ovšem trvá to dlouho, mnohé scény a epizody jen bezúčelně natahují; nicméně v povedeném finále vzlétne Fénix z písku s plnou parádou. 70 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • K natáčení bylo použito letadlo typu C-82, které bylo vyrobeno firmou Fairchild pro americkou armádu. (Paganus)
  • Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec. (Ruuzha)
  • Počas nakrúcania filmu zomrel filmový pilot Paul Mantz. Vo filme použili netradičné lietadlo skonštruované len pre účely tohto filmu - Tallmants Phoenix P-1. Lietadlo sa však pri nakrúcaní scén tesne nad arizonskou púšťou rozlomilo a dopadlo čelom do zeme. Paul bol na mieste mŕtvy. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama