Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislá vlaštovka, která neosloví každého, ale je určitě zajímavé sledovat americké bolístky zase z trochu jiného úhlu pohledu. A s výborným scénářem. Příběh a téma (i když jsou neokoukané) tak úplně nestrhnou, naopak herci naprosto vynikají. A nejsou to jen výborní a přesní Ben Foster a Woody Harrelson, ale i v menších rolích excelující Jena Malone, Steve Buscemi nebo Samantha Morton. Drama The Messenger je hlubším, soustředěnějším, citlivějším a intimnějším pohledem než kterýkoliv novodobý válečný snímek (Smrt čeká všude, Zredigováno, Země zatracených), které se většinou minuly účinkem. A to se navíc mezi miny a ostřelované konvoje vůbec nepodíváme. Naopak nám debutující Oren Moverman předkládá dlouhé záběry bez střihu, scény bez klišé, tezovitosti, balastu, bez tklivé hudby a i linie Foster bývalá láska a Foster nová láska nepůsobí nikterak rušivě. Takže za 70% a díky za ty herce.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Používáme slova "zabitý" nebo "mrtvej"........... Seržant Montgomery (Ben Foster) se po jakém si zatím nevysvětleném únose dostává do skupiny tak zvaných Andělů smrti. Tato skupina má za úkol informovat nejbližší příbuzné o smrti jejich dcery nebo syna ve válce. Je to nepříjemná práce na které je doprovázen svým "učitelem" kapitánem Tony Stonem (Woody Harrelson). Stone to již dělá delší dobu a tak ví jak se v určitých situacích chovat. CITÁT - A musím vás varovat, někteří maj i zbraně............ DIALOG - STONE: Jaký máte i-mail? MONTGOMERY: Nemám počítač. STONE: To se ještě dá?.............. Ve filmu si krátce zahraje Steve Buscemi a to postavu otce zabitého vojáka Erica Martina. Zajímavý a smutný příběh o smrti a lásce, plný slz a utrpení. CITÁT - Právě jsem začínal střízlivět.......... Kalba, palba a probuzení okolo 90 minuty je úžesná. Jediná část příběhu, kde se dá zasmát. Pokud se vám chce. Záleží na úhlu pohledu. Ve filmu zazní mimo jiné píseň "Dubpressorman" od Dr. Israel. Smutný je i seznam vojáků, kteří zemřeli v různých válkách během natáčení tohoto příběhu. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Film o různých podobách smutku a zoufalství tváří v tvář oznámení o ztrátě těch nejbližších se všemi ingrediencemi, které byste od podobného tématu očekávali - patos, rozjitřené emoce, životní pravdy, veterán s problémem zařadit se zpátky do společnosti, traumata...Jenže po nějaké třetí návštěvě pozůstalých a opakujících se chlapských řečí se film začne motat v kruhu a začne se opakovat...A "vztah", který Will naváže s Olívií je příliš nereálný. A nejen on...Taking Chance s Kevinem Baconem, který se dotýkal podobného tématu mě oslovil mnohem více... ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

V povaze této práce vás nezabíjí kulky, bomby či nášlapné miny, ale roztrhává vás emocionálně na kusy pokaždé, kdy oznamujete rodinám tu nejfatálnější zprávu o jejich milovaných. Není vždy snadné dodržet všechna ta pravidla neobejmout, nedotýkat se a ani jinak nezasahovat v momentě, kdy se lidem před vámi hroutí svět. Naprosto dokonalý herecký koncert Bena Fostera a Woody Harrelsona. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*POSLOVIA SMRTI* Hrôzy vojny podané sprostredkovane cez prácu poslov a reakcií pozostalých zapôsobia rovnako silno (a možno oveľa silnejšie), ako priamy pohľad na bojisko. Film veľmi smutný a uplakaný a najmä pri scénach, kedy dochádza k oznamovaniu smutných skutočností tým najbližším, je ťažké nechať oko suché. Film bez čo i len náznaku oslobodzujúceho úsmevu na tvári ktorejkoľvek postavy. Ponurá atmosféra sa nesie celým príbehom a nedá sa jej uniknúť ani po dopozeraní, rezonuje vo vás a núti vás si v hlave práve pozreté prehrávať znova a znova. Mdlá postava Olívie nedáva Samanthe Morton príliš priestoru na preukázanie hereckých schopností, avšak Woody Harrelson rovnako ako Ben Foster hrajú prvotriedne, smútok a trauma z prežitého z nich priam sála. Verdikt v 1 vete: Pochmúrny film nie len o "obetiach" v podobe pozostalých. 01.10.2010 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama