Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca a tématicky naozaj zaujímavá psychologická dráma o dvoch armádnych anjeloch smrti, ktorá kým nám približuje ich každodennú profesionálu rutinu a jej dopad na zdrvených adresátov, tak funguje bravúrne. Škoda tých dvoch-troch scén, kedy sa na povrch skrz alkohol vyplavujú všetky bolesti a spomienky z vojny a režisér sa snaží skrz uslzených osamelých hrdinov ždímať z diváka emócie za každú cenu...Woody Harrelson a Ben Foster každopádne skvelí. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Ben Foster dokazuje, že není jen blonďatý andílek z X-Menů, ale že doopravdy umí hrát. Po boku Woodyho Harrelsona chodí do domovů lidí, aby jim s lítostí sdělil, že jejich syn/dcera/manžel/manželka zemřeli ve válce. Podmanivý film, který ke konci trochu ztrácí tempo a zajímavost, ale rozhodně stojí za to. Škoda, že se film vyhnul českým kinům a není díky tomu všeobecně známý. U některých kousků je to opravdu škoda a distributor často šlápne vedle. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice pomalé a možná až zbytečně utahané drama o vojácích, kteří mají nepříjemný úkol donášet zprávy pozůstalým po válečných obětech. Pár scén má tu správnou, dramatickou sílu a Foster s Harrelsonem, jsou vynikající, ale ty dvě hodiny jsou až zbytečně pomalé a film toho v rámci příběhu mnoho nenabízí. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

The Messenger je působivějším, hlubším, intimnějším a celkově lépe napsaným žánrovým „kolegou“ filmu Smrt čeká všude. Ačkoliv prostřednictvím tohoto filmu sledujeme odvrácenou stranu války a na samotné bojiště se vůbec nepodíváme, tak i příběh dvou „poslíčků špatných zpráv“, kteří informují o úmrtích v boji, toho hodně vypovídá o válce samotné a troufl bych si říct, že je vzhledem k tématu emocionálně více strhující. Z hlediska scénáře je oproti zmíněnému filmu Smrt čeká všude The Messenger soustředěnějším dílem, které má určené jasné cíle a krouží výhradně kolem ústřední postavy, potažmo jejího kolegy. Woody Harrelson a Ben Foster jsou ve svých rolích perfektní a v menší roli zazáří i Steve Buscemi. Jediné, co bych filmu vytkl, je postupné směřování ke sterilní romanci, která zkušenějšího diváka už nemůže nijak překvapit a mne osobně spíše unavovala…naštěstí jí není věnováno moc prostoru a o to více se film zaměřuje na vztah obou kolegů a jejich válečných traumat a v tomto ohledu The Messenger přímo exceluje. Ještě musím pochválit intimně pojatou kameru, která se neustále lepí na hrdiny a při absenci statických záběrů celá podívaná působí syrovějším dojmem. 85% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že tento film nemá, co nabídnout. Je to taková lyricky laděná balada na duši, která se mi moc líbila. Příběhová jednoduchost mi tady nevadí, protože daleko víc snímek působí přes tu citovou stránku. Téma to vůbec není špatné a na to že to byl Movermanův debut, tak se to vyvedlo. Harrelson je tady opravdu výborný. Ten se mi tu líbil nejvíce. Foster taky skvělý, ale Woodyho nepředčil. Bohužel občasné pasáže byly zbytečné a konec se mi nelíbil. Přesto film, který stojí za to vidět. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama