Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu důvod vzniku tohohle filmu. Vždycky to byli muži kdo pokládali ve 2. světové své životy a ve filmech byly ženy pouze jakousi okrasou, případně se na ně nikdy nevztahoval hlavní děj. V tomhle tenhle fim opravdu vynika a našel dostatečně poutavou látku která dokáže nadchnout. Takže po příběhové stránce to opravdu špatné nebylo a po filmařské stránce taky zvládnuto dobre. Nechci teda nějak snižovat kvality tohoto filmu, přesto musím říci, že jsem se docela nudil. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný snímek, který chvályhodně zpracovává filmaři zatím víceméně opomíjené téma ženského odboje (Charlotte Gray jsem zatím neviděl). Problém je v tom, že děj občas vypadá přitažený za vlasy, což by se u filmu podle skutečné události stávat nemělo. Nicméně v rámci válečného žánru - příjemné zpestření. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Najprv som si nebol isty, ci je to iba vymysleny pribeh, alebo podla skutocnosti, ale pri filmoch z 2. svetovej vojny by to bola skoda, ak by to bolo vymyslene (cest vynimky Tarantinovi HANEBNI PANCHARTI (2009) a nastastie v zaverecnych titulkoch bolo napisane, co sa stalo s niektorymi postavami. Sophie Marceu mi asi navzdy utkvie v pamäti z filmu STATOCNE SRDCE (1995) a tak som si ju nevedel predstavit so zbranou v ruke, ako striela po nacistoch, ale zahrala to uzasne a bola neuveritelne odvazna. A nielen ona, ale aj dalsie hrdinky, ktore mali obrovsky strach o svoj zivot (kto by nemal). Moritz Bleibtreu v ulohe Heidricha je znamy nemecky herec hlavne v Nemecku, ktoreho som este nikdy nevidel v zapornej ulohe, takze akosi mi tu nesedel do tej ulohy, avsak film ako celok ma nenudil ani chvilu. Bol napinavy, mucenie zien nacistami bolo otrasne, ale dobre natocene, scenar taktiez dobry. Jednoducho som cakal priemerny francuzsky film a nakoniec sa z toho vyklubala kvalitna spionazna vojnova drama... 21.11.2010 ________ Sophie Marceau - (Louise Desfontaines) +++ Julie Depardieu - (Jeanne Faussier) +++ Marie Gillain - (Suzy Desprez) +++ Moritz Bleibtreu - (Karl Heindrich) +++ Déborah Francois - (Gaelle Lemenech) +++ Maya Sansa - (Maria Luzzato) +++ Hudba: Bruno Coulais +++ ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Budem zhovievavý, hoci nejskôr treba prijať pravidlá hry, pretože (v PC hrovej terminológii) je Les Femmes de l´ommre viac arkádou ako simuláciou. Vychádza síce z reálnych postáv a skutočností, ale niekedy sú ženičky viac Johnom Rambom ako "klasickými odbojárkami". Každopádne postavy a príbeh je dostatočne silný na to, aby udržal moju pozornosť počas každej minúty. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Oč břesknější fanfáry reklamy, o to průměrnější a šedší výsledek. Mnohé už naznačují hvězdná příjmení, jež mají SÍLU zaštítit. V syrovém vojenském tématu plně obstojí jen Sophie Marceau, zatímco ostatní protagonistky střídají slabší a silnější okamžiky. Sporné je však i zvolené téma. Bylo opravdu nutné pět více či méně pohlednějších a mravnějších žen navléci do neslušivých stejnokrojů a vyslat je - zčásti pod pohrůžkou a na základě vydírání - na misi, která pro značnou část kvintetu byla vlastně nepřijatelná? A když - do značné míry navzdory všemu a všem - bylo původní poslání splněno, musely opravdu pro svou nenahraditelnost do Paříže? Připočteme-li k těmto zřetelným vadám řadu hluchých scén, ne zcela přesvědčivých dialogů a nevyrovnaných hereckých výkonů, nemůžeme se divit tomu, že značná část diváků propadne zklamání a dá najevo zřetelný odstup. Výsledný stav lze přirovnat k slabší formě kocoviny. SÍLA je v tomto ohledu plně přirovnatelná k režimní československé předlistopadové válečné produkci (DEŇ, KTORÝ NEUMRIE), zčásti dokonce za ní zaostává (ZBRANĚ PRO PRAHU, SOKOLOVO). Vědomí, že i ve špičkových světových produkcích se natáčejí sporná díla, je tak na celkové zklamání jen velmi slabou náplastí. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Film podle skutečnosti o Lis Villameurové, která byla ve službách SOE od roku 1942 do roku 1945. (M.B)
  • Laura Smet bola pôvodne obsadená ako Suzy Desprez a nakrútila aj niekoľko scén, ale po hospitalizácii pre vyčerpanie film zanechala asi po mesiaci od začatia produkcie, a tak ju nahradila Marie Gillain. (Arsenal83)
  • Jean-Paul Salomé si dával mimoriadne záležať, aby štýl účesov hercov bol autentický dobe, dokonca sa hovorilo, že sa to pre neho stalo úplnou posadnutosťou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama