Reklama

Reklama

Pět žen se ocitne na francouzském okupovaném území s úkolem zachránit britského geologa a zabít německého plukovníka. A Louise, Jeanne, Suzy, Gaëlle a Maria tvoří úžasný odbojový tým.  Píše se květen 1944 a skupina pěti žen zapojených do odboje seskočí padákem na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa, který byl zajat v Normandii a zabít německého plukovníka SS Heindricha. Skupinu vede vdova po vůdci odboje Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Jeanne (Julie Depardieuová) je tvrdá holka, která se nerozpakuje zabíjet. Někdejší showgirl Suzy (Marie Gillainová) bývala Heinrichovou milenkou. Gaëlle (Déborah Françoisová) je odbornice na výbušniny, která zoufale touží po akci. A Maria (Maya Sansaová) je italská šlechtična, která v utajení pracuje pro francouzský odboj. Příběh pěti žen, které se staly hrdinkami, byl inspirován skutečným osudem Lisy Villameurové, která působila za 2. světové války ve francouzském odboji. Francouzské válečné drama režíroval Jean-Paul Salomé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Janek 

všechny recenze uživatele

Námět a samotný plakát volá po béčkové zábavnosti a jednoduchosti. Ve filmu je jedna dost slušně natočená střílečka a několik scén, které rozhodně překvapí (svou bezprostřední krvelačností). Vím, že se druhá světová nemůže brát na lehkou váhu, stále ještě ne; ale tak nějak se těším na Tarantinyho Bastardy, kde by ta nota měla být nadsazenější. V tomto snímku by mi trochu toho Rodrigueze či Tarantina nevadilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tento film je věnován památce žen, které se vzepřely nacistické zvůli… Je jich 5 a vyrážejí na misi do Francie. Elitní komando, které má den na secvičení. První akce – budiž, žádné velké plánování, ale splní to účel. Jak vojenský, tak divácký. Sice holkám moc nevěřím, ale vše táhne S.Marceau, které je v pohodě. Charaktery ostatních jsou naznačeny jen lehce a projevují se až při další akci, respektive při řešení nesnází, které se vyskytnou při plnění dalšího úkolu. Amatérky bez výcviku si však uvědomí, že válka je svině a že bez nich by to nešlo. Ne nebojte se, nestanou se z nich nesmrtelné bojovnice. A snad právě ta naivita dělá film zajímavým. Emočnější představení přináší hlavně výslech gestapa (ještě aby taky ne!). Takže pokud máte rádi příběhy z 2.světový, S. Marceau, příběh, který sice nenudí, ale nepřinutí hledat, co vše v něm je pravda – nebojte se. Jen upozorňuji, že ty ženský chvílemi děsně ,,štvou“. Prostě ženský… PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Scénář k akční pecce z téhož období, jen zasazené do Čech s názvem Sebevražedné komando je skoro hotov. V hlavních rolích uvidíme Dolly Buster, Silvii Saint a Ivetu Bartošovou! Koho asi bude hrát J.Pomeje? ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Po propadáku Belphegor: Fantom Louvru se znovu sešli netalentovaný režisér Salomé a talentovaná herečka Sophie Marceau. A hle, vznikl inteligentní a napínavý válečný film. Škoda jen nevýrazného Moritze Bleibtreu v roli Heindricha a sestupné intenzity snímku. Jinak (překvapivě) nemám, co bych kritizoval. Síla odvahy je dobrý film, i když pravda, nijak nevybočující z řady válečných špionských dramat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Predpokladal som, že keď je to francúzsky vojnový film z obdobia druhej svetovej vojny, tak že to bude veľmi slabé, ale pravý opak bol pravdou. Bolo to fakt skvelé a od začiatku až do konca som pri tom sedel ticho a s napätím. Sophie Marceau podala brilantný výkon ako vždy a aj tri ďalšie spoluhrdinky boli po hereckej stránke v úplne pohode, rovnako tak ako po tej druhej stránke. Dokonca by som napísal, že podali rovnako skvelý výkon ako Sophie a dlho som sa nevedel rozhodnúť, ktorej fandím najviac. Odporúčam s nadšením a verím, že tento film bude u divákov známy a bude sa šplhať stále vyššie a vyššie. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Laura Smet bola pôvodne obsadená ako Suzy Desprez a nakrútila aj niekoľko scén, ale po hospitalizácii pre vyčerpanie film zanechala asi po mesiaci od začatia produkcie, a tak ju nahradila Marie Gillain. (Arsenal83)
  • Úvodná scéna sa natáčala v depe francúzskeho múzea pary AJECTA v Longueville, Seine-et-Marne. Scéna zo stanice metra Concorde sa natáčala na stanici Porte des Lilas-Cinéma, ktorá sa dnes často používa na filmové natáčania. (Arsenal83)
  • Když letí děvčata na začátku filmu do Francie, tak má jejich letadlo na sobě pruhy. Jenže tyto pruhy se na letadla malovaly až v den D, kdy došlo k vylodění v Normadii, aby se lépe rozpoznali Spojenci od Němců. (Rodriguez)

Reklama

Reklama