Reklama

Reklama

Pochmurná Paříž blízké budoucnosti je městem plným zločinu. Profesorka Brügenová se snaží zachránit život své dcery po těžké autonehodě - a to i za cenu manipulace s jejími vzpomínkami a sny. Policista Hoffman přišel o ženu a parťáka při přestřelce a touží po odplatě. Horečné pátrání jej vede ke klinice profesorky Brügenové, která skrývá nebezpečné tajemství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (72)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Prostředí 7/10/// +námět, osobní souboje a brutalita, svět Paříže budoucnosti, Mélanie Thierry -zpracování scénáře, nudné dialogy a slabší místa, slabší hudba/// Chrysalis se hodně podobá seriálu Dům loutek. Jde tu o něco podobného, alespoň svojí základní myšlenkou a ta je zabalena do mrazivého krimi thrilleru blízké budoucnosti. Potěší sledování drobných detailů města, aut, budov a okolí. Už méně potěší rozvláčné tempo, které je i na 90 minut hodně znát./// Celkem 45%/// ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně precizní podívaná z blízké budoucnosti, které bohužel ale chybí propracovanější scénář a hlavně má strašně předvídatelný závěr. Přijde mi to jako hrozná škoda a nevyužitá šance, protože i herecké obsazení je příjemné a na hlavní myšlenku by se dalo nabalit takových nápadů, že bysme zůstali sedět s otevřenou pusou. Bohužel se tak nestalo a prázdnota příběhu dělá film navíc strašně nudným a ještě že má jen 90 minut.. V každém případě jde alespoň o příjemný příslib do budoucna, že i v Evropě by se daly točit zajímavé sci-fi filmy... 50% ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pozor - není to žádná francouzská kravina, jak by mohl naznačit filmovej plakát! Je to docela pěkné futuristické krimi. Vytvořit reálně vypadající budoucnost není žádná lehká šťáva, jako že to není nic lehkýho. V tomhle filmu se jim to povedlo docela hezky (aspoň do určité doby) a nenásilně. Když říkám nenásilně, tak tím ale nemyslím bojové scény. Z těch se daly dělat docela dobrý odběry. Nevěděl jsem, že choreografa bitek dělal ten, co dělal Bournea, ale přesto jsem sem nevědomky napsal: bitky ala francouzskej Bourne. Holt - asi to jde poznat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nečekaně perfektní sci-fi krimi thriller, kterej bere dech hlavně skvělým vizuálem, kdy ten takovej našedivělej look působí nesmírně dobře a hlavně to tomu dodává tu správnou atmosféru blízký temný budoucnosti, navíc kamera je takřka dokonalá a hodně často se používaj perfektní náhledy shora i různý jiný vychytávky + herci kvalitní, souboje na blízko v podávní Alberta Dupontela jsou něco, co se prostě musí vidět - úžasný spojení bojový techniky a pouličního praní, prostě něco mezi tim a vypadá to hodně dobře. A aby toho nebylo málo, tak mě dostal i příběh a hlavně jeho rozuzlení, původně sem chtěl dát 4*, ale ten závěr byl natolik dobře vymyšlenej, že musim jít na plno, to byla taková třešnička na dortu ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto pravidelně se tu setkávám s průměrným, až podprůměrným hodnocením sci-fi filmů, který si pro nás Francie, snad, rok co rok chystá. Chrysalis určitě není špatný film. Jenže je hodnocenej dle mého tak průměrně, protože představuje těžko pochopitelnej příběh normální, běžnou formou, která možná nikoho nezaujme, ale přesto všecko se snaží stylově být na úrovni. Tak to u těhlech filmů bývá. Jakmile film nepochopí, okamžitě ho zatracují a to i přesto, že technicky zase tak špatně nevyzní. Pořád mu ale chybí něco, čím by dokázal film šokovat a to je asi největší problém současných sci-fi filmů. Pořád je ale Chrysalis film, který se dá v klidu dokoukat a sci-fi žánru ostudu neudělá. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Jediné vozidlo, které se ve filmu objevuje, je koncept coupé Renault Talisman z roku 2002. Narozdíl od jeho elektromotorové filmové verze byl zamýšlen jako čtyři a půl litrový osmiválec do V. (Saur.us)

Reklama

Reklama