Reklama

Reklama

Temné patro

  • Finsko Dark Floors
Trailer
Finsko / Island, 2008, 84 min

Režie:

Pete Riski

Scénář:

Pekka Lehtosaari

Hudba:

Ville Riippa

Hrají:

William Hope, Leon Herbert, Ronald Pickup, Philip Bretherton, Noah Huntley, Dominique McElligott, Skye Bennett, Mr. Lordi, Kita, Amen, Ox, Awa, Jussi Haukkamaa (více)
(další profese)

Pouhých sedm pater může být tou nejhorší noční můrou
Otec se chce o svoji autistickou dceru postarat sám a násilím ji odvést z nemocnice. Při útěku ale zůstanou uvězněni spolu s dalšími šesti lidmi ve výtahu. Incident je však pouze začátkem té nejhorší noční můry. Když dveře výtahu po delší době dveře výtahu konečně otevřou, najdou jen strašidelně prázdné chodby několik zohavených těl. Je to práce netvorů z temné strany, kteří se právě pouští do děsivého útoku na své nové oběti. Začíná být jasné, že na malém autistickém děvčátku leží otázka přežití celé skupiny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Terva 

všechny recenze uživatele

Komentář k tomuto snímku se mi někam vytratil, možná jsem ho přidal k jinému snímku ( když to někdo náhodou najde, dejte vědět ). Ale co je podstatou toho celkem podprůměrného snímku jsou Lordi http://hudbametal.bloger.cz/Lordi/Lordi bohužel, čekal jsem víc krve a víc řevu ( ne kňourání ). ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle fantasy horor je pro mě docela zklamání. Děj a kompletně celý příběh je hodně nudný. I přes zajímavý námět a slušné efekty působí celý snímek dost křečovitě, lekavé scény nefungují a napětí jako by neexistovalo. Ovšem masky jsou opravdu povedené. Otec chce odvést svou autistickou dcerku z nemocnice, kde její léčba neprobíhá podle jeho představ. Výtah je ale po výpadku proudu společně s hrstkou dalších lidí zaveze do liduprázdné nemocnice, kterou obývají démoni (dočkáme se i zombií). Počáteční snaha zjistit co se vlastně stalo se mění v marnou snahu dostat se ven. Takže podtrženo sečteno, děj je sice nudný, ale prostředí prázdné nemocnice, masky a triky povedené. Hodnotím dvěmi hvězdami. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 40minut velice podařených, dobře navozená atmosféra, zajímavý příběh, béčkoví herci. Vizuální stránka nemocnice po „hell upgradu“ velice povedená a temně mrazivá. Monstra se objevovala zřídka, triky byly slabší – zvláště u duchů, kteří mi nepřišly vůbec strašidelní. Nejvíc celkový film zpackal nepovedený závěr a slabé vyvrcholení, taky navíc docela wtf? 6/10* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začínalo to veľmi dobre a hlavne zaujímavo. Hneď som sa dočkal príjemného tajomna (zaváňalo mi to časovou slučkou, čo mám veľmi rád) a prišlo aj na pár nezodpovedaných otázok. K pozitívam by som zaradil aj slušnú atmosféru a niečo málo napätia. Dejová linka sa však potom začala zamotávať a zamotávať až sa to na konci celé zamotalo, a to až do takej miery, že to už asi nikto neodmotá. Jedným z hnacích motorov bola aj zvedavosť, ako to celé skončí a či tá malá dostane konečne červenú ceruzku. Škoda len, že som sa ničoho nedočkal, ani len tej ceruzky. Miesto červenej však dostala modrú, poteší aj to :). Človeka vie naštvať, keď na konci čaká nejaké to vysvetlenie a pritom jediným vysvetlením je, že to vlastne žiadne vysvetlenie ani nemá. Len nejaký blábol o svetle a tme. Zdá sa vám môj koment nezmyselný a chaotický? Potom je všetko v poriadku, vystihuje to totiž celý film. 40/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Na CT se z dcerky čoudí, po špitále taťka bloudí. Dřív než sedmá odbije, pointa film zabije.“ U svatého Urina, to mají ve Finsku tak podfinancované zdravotnictví, že nemocnice nemá ani na pastelky do dětského koutku? A ke všemu nějaký dobytek ukradl chudince autistce červenou tužku! KVÍZ(L)OVÉ OKÉNKO: [][] Proč se z tunelu CT kouří jak z toustovače? Zapomněli z něj vyndat topinku nebo pacienta? Kolik osob se vleze do výtahu v havarijním stavu? A kolik duchů heavymetalistů? Kde se fláká uklízečka, že má všude bordel jako v tanku?! A co dělá ochranka, že se jí po chodbách poflakují mrtví bezdomovci? Příliš mnoho záhad v sedmém patře, to by nevyřešil ani Dr. House s třináctkou. [][] Scénář je marný jak léčba hypochondra, místo velké pointy jen velké kulové a z holčičky na kriplkáře s kolovrátkem v hubě mě rozbolela hlava. Dva brufeny zobnu. Výsledek kolonoskopického vyšetření hororového střeva skupiny Lordi: viz zasvěcený komentář HAL. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Ještě 5 let od uvedení se jednalo o nejdražší finský horor. (Cheeker)
  • Logo a obal filmu bylo navrženo členy hudební skupiny Lordi. (Terva)
  • Příšery vystupující ve filmu jsou ve skutečnosti členové finské skupiny Lordi ve svých tradičních převlecích. (JSSVLVKMK)

Reklama

Reklama