Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto paranoidnímu thrilleru, který se díky ne náhodným konspiračním teoriím hlavního hrdiny stáva chvílemi i docela zábavnou komedií, zcela kraluje výkon Mela Gibsona, který opět dokazuje, že umí hrát a to dokonce moc dobře (a nemusí mít v ruce meč nebo pistoli - i když ta se také na okamžik mihne). Patrick Steward jako hlavní záporák také stojí za to. Moc zajímavý mix zábavy a napětí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s nazormi, ktore tvrdia, ze toto je najslabsi pocin dua Gibson/Donner, ktore sa preslavilo napriklad Smrtonosnou Zbrani .... a nielen tou. Film je podla mna prilis zanrovo roztatareny a sam nevie, ci chce byt akcny, ci mysteriozny ci romanticky ...... a vysledkom je mackopes. Scenar je sice kvalitny, ale pribeh je slabsi, Gibsonove herecke eskapady po Braveheart mam osobne na haku (uznavam len tie reziserske eskapady ....) Julia Roberts sa sice snazi, ale je to len tak- tak. A ak to ma byt spionazny film, hovorim jednoznacne Nie, na to tu mam Richarda Burtona s jeho Where Eagles Dare. 60 % ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Akční film ve kterém skoro chybí pořádné akční scény, ale za to se zde od začátku snímku setkáváme s velkou řadou konspiračních teorií, které jsou někdy až postavené na hlavu a to co zde předvádí Mel Gibson v roli paranoidního taxikáře jsem ještě nikde jinde neviděl a musím říct, že jsem si ze začátku myslel, že to bude celkem povedená taškařice a také jsem se bavil, hlavně, když tam byl ukázán jeho byt a jak to tam měl všechno uzavřené na přístupové kody a zámky, že se chudák skoro ani nemohl najíst, když nějakej ten kod zapomněl. Ovšem to se v průběhu filmu mění, když se dozvídáme, že ten jeho stihomam není jen tak nějaké jeho bláznovství, ale že by na tom něco mohlo být a tím začíná ta pravá akce ke které se přidává taktéž podle mně v tomto snímku celkem nevýrazná Julia Roberts a také Startrekovský Patrick Stewart. Skoro vše bylo vyjasněno a pochopil jsem i proč si furt hlavní hrdina kupuje knihu Kdo chytá v žitě od J. D. Salingera. Mel Gibson zde předvedl své herecké umění na sto procent a musím říct, že do půlky filmu to byl asi jeho nejpovedenější snímek, co se týče jeho komediálního talentu. Samozřejmě zde byla i romantická vložka, ale to vše přebilo paranoidní chování zahrané na jedničku. Za mě 100%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to úžasně originální, svižný (i přes nadměrnou stopáž) a zajímavý film, ale na stranu druhou jsem od dvojice Donner/Helgeland čekal přece jenom trochu víc. Tahle dvojice a parádní obsazení totiž slibovaly nějakou podobnou legendu jako Pravdivé lži, nicméně zůstalo jen u očekávání. 75% ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Thriller s velmi zajímavým námětem, který však dle mého nebyl naplno využit. Místo hlubšího rozboru Jerryho minulosti a vůbec celého toho tajného projektu jsme svědky na můj vkus trochu chaotické akce, kdy se jen něco nakousne a pak nedotáhne do konce. Bohužel mi taky lezl na nervy neustále blábolivý Mel Gibson. Hrál to sice výborně, ale ta postava mi lezla na nervy, to se nedá nic dělat. Zvláštně působí také chvilky, kdy má film až komediální ráz. Nejvíc mě ve filmu bavily asi narážky na záhadné atentáty americké historie a také scény s démonickým Patrickem Stewartem - škoda že těch záporáků neodehrál víc. Odhaduju, že mi ale jako celek brzo Spiknutí vyšumí z hlavy. Sice jsem se nenudil, ale žádný větší filmový zážitek se nekonal.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Zhruba v čase 1:33:54 se v záběru ukáže dodávka s nápisem Hynek Enterprises, Inc. Je to odkaz na dr. Allena J. Hynka, astronoma a vědce, který byl poradcem Air Force v otázkách UFO mezi lety 1940 - 1960. (HyneX)
  • Původně měla být ústřední píseň "Blue Moon". (fannah)
  • Režisér Richard Donner se objevil v úvodu filmu jako jeden ze zákazníků taxikáře Jerryho. (fannah)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama