Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Amatérský splétač složitých konspiračních teorií Jerry Fletcher pocítil násilí páchané na své osobě a pochopil, že se minimálně jednou trefil do černého. Jenže Jerryho práce byla vždy spíše kvantitativní, takže nemá nejmenší tušení, který z jeho pověstných blábolů se skutečně stal. Pátrání po pravdě není zdaleka tak zábavné a napínavé, jak by mohlo být, ale nudou jsem při sledování tohoto snímku rozhodně netrpěl. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Nejtalentovanější scénárista současnosti stvořil dokonale paranoidního Jerryho, osobu psanou naprosto na míru Melu Gibsonovi, aby nám předvedl, že i v žánru thrilleru se nemusí jen dělat řemeslo, ale může vzniknout film, který je vizuálně a režijně funkční, a člověka skutečně vtáhne do děje a baví ho stále a stále. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Řádně zamotaný, občas úsměvný, thriller o jednom zatraceně paranoidním taxikáři Jerrym, který vidí spiknutí za vším, co se kolem něj šustne a jenž o svých podezřeních soustavně informuje atraktivní právničku, která je zároveň objektem jeho tajné lásky. jenže co když na těch jerryho blábolech něco je? Asi jako každého mě upoutalo představení Mela Gibsona - tuhle roli si užil a hrál i přehrávala jedna báseň. Nejvíc mě dostala jeho hororvo-komická scénka na vozíčku. Skvěle ho pak doplňovala Julia Roberts, které to opět slušelo. Naopak mi vadila překombinovanost, která občas až hraničila s nepřehledností. Každopádně další výborný Donnerův počin. 80% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že lze smíchat dva rozdílné žánry a stále to bude fungovat. Standardně natočený thriller se zajímavým scénářem, dostává díky výborným Gibsonovým hláškám naprosto výjimečnou atmosféru. Budete napnutí, budete se smát a budete mu fandit. I když paranoiu nehraje zrovna dvakrát přesvědčivě, tak je to stále on a Julia Roberts, kdo dělají tenhle film. Spiknutí prostě stojí za ty dvě hodiny času, které mu budete muset obětovat. Ale probůh, proč ten konec? [únor 2006] ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Thriller s velmi zajímavým námětem, který však dle mého nebyl naplno využit. Místo hlubšího rozboru Jerryho minulosti a vůbec celého toho tajného projektu jsme svědky na můj vkus trochu chaotické akce, kdy se jen něco nakousne a pak nedotáhne do konce. Bohužel mi taky lezl na nervy neustále blábolivý Mel Gibson. Hrál to sice výborně, ale ta postava mi lezla na nervy, to se nedá nic dělat. Zvláštně působí také chvilky, kdy má film až komediální ráz. Nejvíc mě ve filmu bavily asi narážky na záhadné atentáty americké historie a také scény s démonickým Patrickem Stewartem - škoda že těch záporáků neodehrál víc. Odhaduju, že mi ale jako celek brzo Spiknutí vyšumí z hlavy. Sice jsem se nenudil, ale žádný větší filmový zážitek se nekonal.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Jerryho licenci pro taxi vydal Raffi Paloulian, přítel scénáristy Briana Helgelanda. Objevil se i ve filmu jako statista. (fannah)
  • Doktor, který pustil Alici dovnitř za Jerrym je Donal Gibson, mladší bratr Mela. (fannah)
  • Zhruba v čase 1:33:54 se v záběru ukáže dodávka s nápisem Hynek Enterprises, Inc. Je to odkaz na dr. Allena J. Hynka, astronoma a vědce, který byl poradcem Air Force v otázkách UFO mezi lety 1940 - 1960. (HyneX)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama