Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 1

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (384)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith nám po napínavom Metre (Creep) a polo-vtipnom Severance ponúkol ďalší hororový kúsok - Triangle. Napriek tomu, že sa jedná o vcelku nenápadný film, je v ňom už cítiť vyššie ambície a oveľa väčšiu prepracovanosť, než u predošlých spomínaných kúskov, k čomu trochu dopomohlo aj nenápadné vykradnutie iných mysterióznych filmíkov. Parta známych na mori sa s jachtou dostane do búrky, vďaka čomu stroskotajú a dostanú sa na palubu opusteného parníka. A tu ich namiesto tradičného, maskovaného hororového killera, na ktorého to zo začiatku vyzerá, čaká niečo výrazne zaujímavejšie... Priznávam, miestami je ťažšie sa vo filme zorientovať a sám režisér pripustil, že sa dá vysvetliť 3 rôznymi spôsobmi, ale je to zaujímavé, napínavé, atmosféra je kvalitná, vizuál skvelý a nebyť občasnej prekombinovanosti deja a nelogickosti postáv, tak by to z môjho pohľadu nemalo chybu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Krátké, svižné a snaživé béčko, které vizuálem a celkovým lookem určitě neohromí, ale nápaditostí rozhodně ano. Je to zajímavé wtf, umí se zde budovat atmosféra a i celkový point je na vysoké úrovni, jen je to prostě pořád „jen“ béčko, které, býti zpracováno o něco lépe, by mohlo být potenciálně na prvních příčkách svého (sub)žánru. Solidní kousek. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo zabije před plavbou racka, bude mít smůlu aneb svobodná matka uvězněna se Sisyfovým zadáním v časové smyčce. Proč ne, atmosféru má tahle mořská pocta Osvícení hutnou i za pár šupů, ale nesměla by za vším stát ta zpropadená geometrie. Nejdřív skupinka lidí vjede na jachtě jménem Trojúhelník do trojúhelníku bermudského, kde se všichni začnou točit v bludném kruhu, až má z toho divák z mozku rotující krychli a neodbytný pocit, že si z něj kombinující režisér Smith dělá jen kolmými úsečkami z vnějšku orámovaný kosočtverec.. Závěr vnesl do Tajemné záře u Floridy mlhavé jasno, ale zůstávají dvě otázky. Kterou z Jess jedoucích v autě hodil na konci převozník/taxikář do přístavu a kde byl Miro Žbirka..? ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

To, co na začátku působí neuvěřitelně svěže a slibuje nám geniální vyvražďovačky stejných lidí několika způsoby. To na konci končí na svém megalomanském nápadu. Celou dobu jsem žil v domění, že mám skvělý přehled o situaci, další a další zvraty jsem stíhal a zvládal, celé mi to dávalo smysl a byl jsem na sebe hrdý. Vraždy působily brutálně a loď zajímavě. Jenže, čím více bylo zvratů a opakovaček, tím víc se vytrácelo kouzlo celého tohodle kolotoče. Potřetí mě to už nebavilo, možná kdyby se hlavní postava snažila změnit tok událostí jiným způsobem. Tvůrci se dokonale zamotali do svých zvratů a pozorný divák si mohl všimnou tuny blbostí, které nám naservírovali. Proč hlavní postava nebyla schopná odhanout situaci a nevěděla, co dělala zhruba před hodinou a kam má tedy zajít, pokud se události stále opakují?! Závěr byl směšný a pohřbil uplně vše, na čem děj celou dobu makal. Kdyby scénář vynechal totální smyčku celého děje, možná by film dával smysl. Takto ovšem vyznívá, jako bezpointní a nelogický. 60% 27.02. 2010 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý psychotický hororový čajíček v čele s výbornou Melissou George a Thorovým mladším bratom vo vedľajšej úlohe, ktorý najviac pripomína kombináciu častí zápletiek hororu Loď duchov, skvelého sci-fi thrilleru Zdrojový kód, mysteriózneho seriálu Daybreak a čiastočne aj sci-fi FlashForward: Vzpomínka na budoucnost a nemeckého mysteriózneho filmu Die Tür. Škoda len, že sa z toho pánovi Smithovi (kvôli priezvisku som si to nemohol odpustiť) nepodarilo vyťažiť viac. Takto "len" veľmi slušný zamotaný horor s atraktívnou (a talentovanou) Melissou (rovnako odporúčam 30 dní dlhú noc). Pochvala za precíznu kameru s vynikajúcimi zábermi mora a oblohy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno