Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (384)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní psychologická vybíjená, která si hraje hned s několika žánry a divákovi kurefsky motá hlavu.Film kterej je potřeba opravdu trpělivě sledovat až do konce, jelikož postavy, respektive hlavní postava se chová občas dost imbecilně, což je vždycky ale po nějaký chvilce vysvětlený.Celej ten zamotanej děj do sebe úžasně střípek po střípku zapadá a já, když už nic jiného musim ocenit výtečný nápad do kterého režisér obsadil i zdatné herce, vybral famózní lokace a navíc Melissa George je prostě neuvěřitelně sexy i s požární sekyrou a kdyby byl trochu zručnější a nápaditější, mohl natočit jeden z nejvýraznějších a nevšedních hororů za poslední roky.Jenže potenciál zabíjení lidí zůstal za očekáváním a na konci si režisér vede dosti nemotorně a to při automobilové nehodě, tam aby mu to hrálo do karet a sedělo do příběhu přistupuje k režii příšerně laksně a udělá tam hned dvě ultimátní píčoviny v jednom záběru, který film dost poškoděj.Budiž mu to prominuto aspoň trochu, jelikož mi čelist klesla několikrát a tolik WTF po hromadě sem dlouho nezažil.Co víc bylo to napínavé, zdrcující a atmosferické a ve finále to do sebe neuvěřitelně zapadlo i bez zbytečného vysvětlování.Kdo to nepochopil, tak toho mi je upřímně líto :) S chutí bych si dal druhý díl, buď od zručnějšího režiséra, nebo bych doufal, že se Smith něco přiučil.Jeden z těch filmů, kterému by slušel americký remake s notnou dávkou vysvětlování aby to pochopili i blbečkové a aby se širší veřejnosti donesl tenhle skvělý námět.75%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Filmy s časovou smyčkou, kdy hrdina (zde hrdinka) potkává sama sebe, mě zrovna dvakrát neberou. Hlavně proto, že často nedokážou schovat či rozmělnit nelogické momenty a okamžiky a divák se za chvíli nachytá při tom, že už je jen vyhledává a nekoncentruje se na děj. Triangl ale velmi mile překvapil. Logické chyby tam asi nějaké byly (vybavuji si snad jeden), ale neměl jsem chuť je vyhledávat, protože jsem se plně soustředil na hlavní hrdinku, která to táhne celé a dost dobře. Rozhodně mnohem lepší než Los Cronocrímenes, který jsem právě díky výše zmíněnému nebyl schopen dokoukat. Melisse se v horrorovém žánru, zdá se, velmi zalíbilo a já to mohu kvitovat jen s povděkem. Možná není nějak extra hezká nebo vynikající herečka, ale je zajímavá. A mě se stejně líbí. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock si může oddechnout, protože její Předtucha našla pokořitele a já tímto korunuji nového vítěze nevyhlášené ankety o nejhloupější film s časovou smyčkou, jaký jsem kdy viděl. Základní nápad a jeho potenciál znějí slibně, ale... Jedna z postav odpovídá ostatním na otázku, kdo byl Sisyfos a své nepřesné vysvětlení zakončí větou "Studovala jsem to, ale už si to nepamatuju." Tuto repliku považuju za freudovský přeřek autorů filmu. Netuším, zda někdo z nich studoval scenáristiku, dramaturgii nebo režii. Zdá se, že ne, ale pokud ano, měli by se po Trianglu chytit za nos a najít si jiné povolání. Jalově načrtnuté postavy jsem nejdřív považoval za snahu ulehčit divákům orientaci v příběhu, který se zajímavě zauzlí, a upoceně neherecké výkony jsem omlouval omezenými možnostmi laciné produkce. A i když bylo zřejmé po pár minutách, že na 5 hvězdiček to věru nebude a na 4 nejspíš také ne, film pořád sliboval jeden z těch malých, nenápadných pozoruhodných filmů, jako je třeba tematicky příbuzný španělský kus Uvězněni v čase. Ukázalo se, že právě z něj si Triangle bere víc, než se obecně považuje za slušné, ale bohužel nedisponuje jeho věcným a funkčním scénářem. Vše, co se v Trianglu děje, se děje proto, že je to vnějškově efektní a teprve zpětně se horko těžko hledají způsoby, jak to dějově odůvodnit. Hledají a nenacházejí. Potenciál hodnocení co chvíli klesal, ale pořád ještě byla ve hře možnost, že je to film s Velkou Pointou, po které se plácnu do čela, jak jsem byl bláhový, a zpětně přehodnotím vše, co jsem do té chvíle viděl. Inu... nic takového se nestalo. 20% ()

petero 

všechny recenze uživatele

LOS CRONOCRÍMENES tu bol skôr. Triangle len kopíruje nosný nápad, tentoraz však so sexy ústrednou postavou a v inom prostredí. Na španielsky film tak odkazuje skoro totožným outfitom vraha. Nelogické správanie postáv tu viac vadí, hlavne keď sa k tomu pripletú WTF momenty typu hodenia brokovnice do chrbta alebo napichnutie na držiak. Na druhej strane scéna s terasou plnou mŕtvol tej istej osoby je parádna ale aj tú vlastne Christopher Smith odkukal z RESIDENT EVIL EXTINCTION. Akoby sa snažil posunúť svoju tvorbu do niečoho serióznejšieho, no kopírovaním nedávno videného to nie je zrovna najlepší nápad. Je to proste béčkar a toho by sa mal aj držať. Evidentne mu dochádzajú nápady no našťastie jeho ďalší projekt napísal scenárista WILDERNESS tak dúfam že dostanem niečo čo mi nebude po celí čas pripadať ako déjà vu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Řízné mystery nenechá nikoho na pochybách, že Smith u jeho psaní trpěl depresí, ze které se potřeboval vypsat. Hlavní hrdinka se ocitá až po uši v děsivé noční můře. Když se zdá, že z ní už, už dostává, tak zabředne ještě hlouběji. Z psychoterapeutického hlediska úžasné a jako film to taky funguje skvěle. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)

Reklama

Reklama